Moje trojmesačné dieťa stále vrieska a ja už nevládzem
Ahojte maminky! Musím sa niekde vykecať lebo už neviem ako sa s tým vyrovnať, že mám také bábo..Má 3 mesiace, ale nie je dna kedy by nevrieskala úplne hystericky, až prestáva dýchať a ja na ňu musím až skríknuť aby som ju šokovala lebo inak neviem čo:(..potom si to vyčítam že som na nu kričala, plačem, nezvládam to..už to nedokážem počúvať..Milujem ju, veľmi som sa na ňu tešila, ale je toho príliš..Som zatvorená len doma lebo ona doslova nenávidí asi kočiar, každý jeden pokus ísť na prechádzku skončil v momente ako sme vyšli z vchodu, začala vrieskať ako zmyslov zbavená a aj ked som sa snažila vydržať len sa to stupnovalo, až som musela ja už celý roztrasená bežať domov a tam ju nejako upokojovať...Keď neplače tak sa usmieva a je zlatá, ale to trvá len chvíľu..Ja už fakt neviem čo robím zle..Druhá najhoršia vec je že zaspí len hojdaním na fitlopte, aj to tak že pol hod hojdanie, položím, plač, a zase, a tak dokola asi 3x..Bruško ju nebolieva to už viem odsledovať. Mňa tak bolí chrbát že už plačem..Skúšala som šatku, hojdálky kadejaké, uspávanky, hladkanie, mojkanie, masáže, proste vždy len rev a rev a ešte vreskot..Ja neviem čo robiť, nemôžem byť celé dni zatvorená doma, potrebuje chodiť von ale proste to nejde, ani na balkóne ani nikde. A to nehovorím o tom že aj ked je hore a spokojná tak musím byť stále pri nej, ani sa pohnúť od nej, a stále niečo vymýšľať, ale to by mi nevadilo, len ten neskutočný vreskot ☹...Ďakujem že ste si ma aspon prečítali, mám pocit totálneho zlyhania ☹
@sumalee ja som sa takto vynerváčila pri oboch mojich dcérach a hoci už majú 12 a 5 rokov, dodnes si živo pamätám na moje pocity. Obe mali reflux, ktorý ich veľmi trápil a nedovolil im spinkať tak, ako majú spávať malé bábätká. Staršia zvracávala, až prestala priberať, ale prešlo to okolo šiesteho mesiaca, keď sme začali s tuhou stravou. U mladšej to bol tichý reflux - ciže nezvracala, ale mliečko sa jej stále vracalo do pusinky - proste ten zvierač na žalúdku nemala pevný. Na moje naliehanie nás poslali na sono a tam reflux potvrdili. Nám pomohlo, keď ležala na brušku - robila som to úplne od malička - spávala na mne, aby som mala istotu, že je ok. Takto som si aj ja "povinne" oddýchla a bolo fajn. Keď zaspala, preložila som ju do postieľky s vyvýšeným matracom. V kočíku našťastie obe moje baby spali, čiže som robila aj 4-hodinové vychádzky. Zobrala som si knihu a čítala som popri chôdzi, aby som sa nenudila. 🙂 Držím palce, nezúfaj si a nehanbi sa požiadať o pomoc manžela, maminu, svokru, súrodencov, tak ako tu radia ostatné mamičky. A hlavne vydrž, už to dlho nebude trvať a bude fajn. Moje baby sú tak zlaté deti, že ten prvý pol rok stál za to trápenie.
@bielavila ja ťa nechcem provokovať, ty si taký samoser....nič zlé ani urážlivé som ani jednej z vás nepovedala...poradila som jej to, že to nie je nič nenormálne a takto plačú viaceré deti, že mať dieťa nie sú len tie pekné chvíle ako v reklame, ale aj tie horšie, ktorými si teraz prechádza.... nie je v tom sama, takže som ju vlastne ukľudnila, že jej dieťa nie je vôbec hysterické ako si myslela a je viac takých detí ;) toto už vie hádam každá matka, mala by si pozornejšie čítať. Ja neviem, prečo sa ku mne a môjmu príspevku neustále vyjadruješ, keď o teba v ňom vôbec nejde. Skôr mi príde, že ty máš potrebu si rypnúť. Dokola mi vypisuješ, aby som nereagovala, pritom nie si ani len zakladateľka, ale taká istá prispievateľka ako ja. Ja sa do tvojích odpovedí tiež nestarám, tak čo na mňa stále útočíš? Našu konverzáciu som ukončila tým, že som ti popriala pekný deň a tým to pre mňa haslo, lenže ty sa musíš stále ozývať a vyslovene mi zakazuješ sem niečo písať, pričom na to nemáš právo. Prepáč, ale nechápem tvoj postoj. Keby som reagovala na teba a tvoju diskusiu a je ti to nepríjemné, tak nepoviem ani pol slova, lenže teba sa to vôbec netýka a reaguješ na môj vkus veľmi netaktne. Na budúce sa staraj o svoje príspevky, potom sa ti ani nečudujem, keď sa tu vadíš s viacerými dievčatami, ako si spomínala vyššie.
Baby prosim vas nehadajte sa,kazda ste sa mi snazili pomoct,svojim sposobom,a ja kazdej jednej dakujem 🙂
prepac uz nebudeme 😄
my sme natom boli rovnako .Trvalo to mesiac ,, Ja som uz bola s nervami na konci 😒 zasli sme k dets.lekarke ,,Nechali si ho v nemocnici 3 dni a zistili , ze place od hladu lebo som male slabe mliecko a maly bol stale hladny ,, Od 2.mesiaca sme na UM a odvtedy ani neviem ,ze ho mam ,,A to ho ulozim o 19:00 a spi pekne do 7:00 rana bez zobudenia ,, Kojis alebo ???, Moze to byt aj tym , mozno mas slabe mliecko ,,
Skusala si osteopata? Satku mas? Ak nie, skus, mozno pomoze
Drzim palce
@alexandra2222 - satka to este zhorsi. Aspon nasho ked sme dali do satky, tak isiel dostat infarkt z toho.
@sumalee , ahoj, ja som mala so starsim synom to iste, bol a OSTAL narocnym dietatom - teraz mal 5... u nas bol najhorsi kocar, to fakt neznasal... nakoniec som kupila manducu a skusali sme doma po troskach aby si zvykol... cca po tyzdni sme isli na prechadzku okolo domu a bolo to ok, lebo bol otoceny na mna takze ma videl ale zaroven videl aj okolie.. kocar sme zacali znova pouzivat az ked sedel lebo lezanie nebolo pre neho, on sa chcel pozerat von...v podstate som sa mu venovala non stop - uplne miloval lezat na posteli a pozerat knizku ( lenze len jednu konkretnu, ine nechcel...) ako sa zacal viac pohybovat tak sa to zlepsovalo lebo zacal objavovat... 😉 , neboj sa, vsetko bude v poriadku, aj si oddychnes aj budes este na to nostalgicky spominat... zatial si ale urcite skus najst nieco aby si mohla vypadnut z domu ked ju bude strazit manzel alebo babky... o malu sa neboj, je v poriadku, nevie sa este inak vyjadrit tak sa pre nu netrap... staraj sa o svoju pohodu lebo inak nebudes vediet dodavat plnohodnotny servis, psychohygiena je dolezita lebo toto je jedno z najnarocnejsich obdobi v zivote zeny a ak ti mozem poradit, sport je idealny, fyzicky ta sice polozi ale psychicky budes naspeedovana jedna radost.. ... a este jeden poznatok... moj syn sa uz ako babatko spraval inak pri babke a inak pri mne... 😉 moj syn dodnes je narocnym dietatom a prejavuje sa to vo vsetkom... ale uz sem si nasli sposob ako komunikovat a viest ho a je to bez problemov... a aj u vas to tak bude 🙂
@sumalee starší synátor tiež len plakal a plakal, zo začiatku to boli koliky, potom už len tak, nikto na nič neprišiel. Fit loptu sme vlastne celkom odstavili až v 12 mesiacoch, keď som zistila, že som tehotná. Hlboký kočík sme si odplakali, babyvak odplakali,... normálne som sa hanbila pred susedmi a mala zo seba a z celej tej situácie nervy. Do kočíka som ho dávala spiaceho po skákaní na fitlopte a nedajbože, žeby niekto na chodbe zaštrngal kľúčmi alebo vonku zaštekal pes alebo čo len obojkom zaštrngal. Nenávidela som vtedy všetkých psov a psíčkarov. Pred svokrovcami, mojimi rodičmi a cudzími sme vyzerali ako exoti, čo si rozmaznali dieťa a teraz si s ním nevedia dať rady. Ale inak sa naozaj nedalo a viem to aj teraz s odstupom času. Bolo to jednoducho tak, Šimonko nám musel postupne dozrieť a ja som ho len pri tom musela držať, hojdať, kojiť a snažiť sa prežiť, hoci som bola v koncoch a nenávidela celý svet. Ono sa to ale postupne menilo, okolo 4-5 mesiacov sa už začal aj občas usmievať 🙂 a potom častejšie a častejšie až mu všetci hovorili len smejko. A postupne okolo 11-12 mesiacov sa aj nočný spánok začal zlepšovať a po úplnom odstavení od kojenia sme stále častejšie a častejšie prespávali celú noc.
oc na to hovori lekarka? pozerali vam klucne kosti napr.?
Ja si myslim, že v prvom rade si musíš oddýchnuť ty. Očividne si celá nervózna a malá to na milión percent cíti. Musíš sa dať trošku dokopy, daj malú na deň-dva rodičom, oddýchni si, choď na masáž, nákupy, alebo len tak na kávu s kamoškou. Uvidíš, že to potom bude lepšie. Držím palce 🙂
@gabikula konečne čítam podobný príbeh ako som prežila aj ja, aj môj syn sa zobudil na každé zatrúbenie auta, štekanie psa, či nebodaj keď zazvonil telefón alebo zazvonil zvonček - koniec spánku na pol dňa (telefón som vypínala a zvonček sme na fix odpojili)... ráno vstával urevaný o piatej, ale upravilo sa to a teraz v 7 rokoch už má spánok tak tvrdý, že ho nezobudí ani silný zvuk budíka priamo v izbe keď má vstávať do školy 🙂
Ahojte,my sme si tiezniecimpodobnym presli od narodenia to bolo uplakane dieta, uz v nemodnici som vedela ked niesli deti ze ten narek robi nasa Hanka, a ked sme prisli este sa to zhorsilo v kuse narukach a plac hlavne vecer to bolo hrozne. Potom sme prisli na to ze nam beba nerobi dobre, zmenili sme za ntrilon,najprv anticolick, potom nutrilon comfort. Tu nam ale mala zacala grckat a stracat na vahe a tak momentalne mame nutrilon ar. V noci spime pekne, napapame sa a spime, riadit by sa dali vlaky podla nej,kazde 3hod. papame. Noc a vecer sme teda upravili a cez den sa trapime. Najhorsie je ze nevie Zaspat, ruky vobec nepomahaju, to su take hysaky ze niekedy placem s nou. Kocik nehrozi ked sme doma,lebo ten sa neda drgat, takze sme objavili caro vankusa, damdo vankusa chytim dve strany a cicikam zabera.... niekedy vydrzi aj sama bez cicikania spat, i ikedy prinej sedim a ked sa zacne mrvit kyveme vankusom. Ozaj ten ale musibyt pevne pospinani pouzivam zicherky, ale cobudem robitkedbude vacsia neviem, spolieham sa na to ze sa to upravi a bude vediet zaspat aj bezvankusa. Lebo je to fakt na nervy sediet len doma a vobec nikde nechodit. Jedinou vyhodou je ze mame dom po starkej na samote takze tam ju dam do kocika a moze vrieskat, ale tam skor zaspi lebo tam mam stary hegavy kocik a polnu cestu kde to dobre natriasa, takze tam sa uchodime a spime, len janic nespravim. Najlepsie je kedje doma tato lebo ten zabavi... tak ti prajem vela sil....
@jana954 no ....moj fesak uz ma 3,5 roka 🙂 ale ked bol maly tiez akoby nevedel zaspat. Bol sice kojeny ...mal slaby reflux ..ako kazde babo . a tiez sme ho vo vanlusi uspavali. Bol velke baabetko a od zaciatku mu trcali odtial nohy 🙂)) uz ked som si fakt nevedela rady a zacalo to byt neunosne..v noci furt cicikat drgat ... Drahy zavelil dost!!! Precitali sme knihu kazde deiata sa vie naucit spat a skusili sme ked mal 7 mesiacov Plakal o dusu...vydrzala som asi 3 dni....sice sa nenaucil spat ze ho polozim a zalomi...ale naucil sa od babetka spat tak ze si kunmu lahnem..chyti mi ruku dame si pusinlu a do 10 minut je tvrdy . tych 10 minut ma nezabije a teraz ked je uz chlapik..si spolu lahneme...porozpravame sa edte co bolo v skolke alebo co zazil cez den..kam planujeme ist. Je to takto super. 🙂 takze treba skusat...a raz sa to tie deticky isto naucia. Drzim palceky
Tak vecer to funguje, mala sa napapa, pohladkame posuchame brusko,sme pri nej a ona zaspi. Niekedy to trva dlhsie inokedy zaspi rychlo ale cez den nehrozi... dakujem za povzbudenie a budeme skusat dalej 🙂
Mna napada, ze moze z teba citir nervozitu. Ja viem ze sa to lahko hovori a ja som mala tiez dost narocne babo, ale skus rano vstat s inym vedomim, s odhodlanim krajsieho dna, usmej sa na seba, na malu, pekne sa jej prihovor, pusti uspavanku, hudbu, okup ju..proste skus na to ist s citom, kludom, prijemnym hlasom. Mozno si uz tak vnutorne nervozna a nastavena ze tvoja malicka uz proste citi ze mama je napata, nesvoja a toto je jej obranna reakcia. Po dalsie, kojis ju alebo dokrmujes? Nemoze byt proste len hladna?,ked sa nakrmi je dobrucka?pribera?,prospieva?
@sumalee necitam prispevky pisem z vlastnej skusenosti. moj syn sa narodil v aiguste reval ked sme isli von rovnako ako tvoje dieta. prvykrat sme boli na prechadzke v decembri. mavala sommigreny. v noci bol hore kazdu hodinu. pptom som ho pol hodinu uspavala na ciciku posediacky. takto to trvalo 4 mesiace cez den mespaval tiez. iba primne bud na rukach alebo na ciciku. nevarila neprala neupratovala nesexovala. az po 4 mesiacoch. pptom akoby utalo. zvys prijem becka a magnezia
@charlie1980 ahoj...ohladne toh vyvaru bobk.listu...vies mi napisat akokde to davkovat?dakujem
U nas sme to mali pri synovi, z gastra vysla len intolerancia na mliecnu bielkovinu,ale kedze to bol horor,tak dostal na predpis mlieko neocate,ktore neobsahuje ani laktozu,ani bielkovinu a bolo vsetko v poriadku....
@nalia Ahoj , dcérka má teraz 3 ročky a je úplne úžasná fantastická, už od roka sa to začalo zlepšovať a od 2 rokov bola úplne iné dieťa, nikdy som tomu neverila že sa to môže zmeniť lebo to bol masaker, ale ver mi že to prejde, a potom budete na to len spomínať...fakt, môžem povedať že to za to trápenie stálo lebo také úžasné dieťatko je teraz z nej že až 🙂..samozrejme má obdobia vzdoru a tak ale to každé jedno dieťa..neboj prejde to 100%tne 🙂
@nalia raz to prejde urcite u nas boli prve dva roky utrpenie 🙈
@nalia aj pol. rok casto pomoze neboj.. ked sa zacne viac hybat, viac vnimat vela sa zmeni.. pre mna je prvy rok babatka zatial. najstresujucejsie obdobie zo vsetkych co. som. pri detoch zazila a treti. je dodnes najdrazdivejsi, ale cim je babo vacsie tym je to lahsie vazne.. aj mesiace zavazia, nebude to 100%samozrejme, ale o cosi vzdy lahsie..
Nam pomohlo nosenie.vsetko som tak robila ze som ju mala na sebe 🙂

my sme tiez nasej vysvetlovali, ze to nebudu koliky, ale nedala si povedat. Pediatricky si idu podla svojich tabuliek, sablon, odbornych kniziek. A z tych len malokedy vybocia. Keby nam na zaciatku povedala, ze by mozno mohlo pomoct vysadit u matky kravske mlieko, ze aj to byva jedna z pricin, tak by syn nereval 4 mesiace a my by sme neboli na pokraji infarktu. Lenze ona to ani len nespomenula. Musel som si to sam zistit, cez kadejake fora a poradne. Ak zjape najma v kociku, tak by som to videl na tu intoleranciu na mlieko a reflux. Znova odporucam matke vysadit vsetky vyrobky z kravskeho mlieka a nahradit ho bud tofu pripadne vyrobkami z ovcieho mlieka. A dietatku by sa malo polepsit od tyzdna-dvoch.