icon

Môže 18 mesačné dieťa papať rybie prsty?

ivanusko
27. nov 2017

Ahojte baby chcem sa opytat moj syncek ma 1r a 6mes..moze papkat rybie prsty? Niekde som pocula,,,ze by sa nemali,,ale ja si myslim opak.....a radsej sa pytam vas....Dakujem

Strana
z2
jasminet
27. nov 2017

tak ja som na tom rovnako ako
@jana_eyre - pravorodena to mala az teraz snad ako 7 rocna, druhorodeny ako 4 rocny a najmensia mala asi rok a nieco - proste rychlo cestou od niekial som potebovala nieco uklohnit, take este nikdy nejedli ( fakt sme to roky nemali doma). tak najmensej som aspon struhanku osupala z toho, kupila tie najkvalitenjsie ake sa dali v obchode najst a urobila ich v rure.... a svet sa nezrutil. zjedli to, uplne ze by sa po tom isli utlct, to teda nie, ale ako zachrana pred smrtou hladom to bolo fajn 😀

beky1813
27. nov 2017

@ivanusko jasne, ty uz mozes papenkat vsetko, na co mas chut, malemu by som dala, ale radsej v rure urobene

chrissie_kf
27. nov 2017

@nyusika ja napriklad niekedy dostanem chut na iglo mrazene rybie prsty. Raz do roka . Preco nie? S kludnym svedomim si take dam🙂 nepatri to do nasho bezneho jedalnicka , ale sem tam to naozaj nevadi. Ked to niekomu nechyba super, ja obcas zatuzim po takych nezdravych gebuzinach a v malinkej miere si ich dam. Inak varim cerstvo a kvalitne , ale niekedy som ze strasne strasne leniva a vtedy zjem nejaky taky polotovar. A dam ho aj mojmu dietatu .
Moja mama vzdy varila ale sem tam mala vela prace, alebo sa jej nechcelo a vtedy na stole skoncila aj mrazena pizza , rybie prsty, ci sackove cestoviny, polievka na dovolneke - nie casto ale obcas. A vsetci sme zdravi, fit a ok. 😈

nyusika
27. nov 2017

@chrissie_kf
ale ved ja nepisem, ze sa to nesmie jest 🙂
aj ja take jem, uplne v pohode, bez vycitiek obcas.
ja to iba doma nerobim, na tom si davam zalezat.

a pri tak malickych detoch by som bola zvlast opatrna.

maminecka2
27. nov 2017

Jeeej, baby, aky dobry napad 🙂 Najstarsi ma 6,5, mladsi skoro 4 a najmladsia rok a 7 mes., tiez sme ich roky roky nemali, tak si kupime 😎
Som zvedava co na to povedia. Aspon svokor nebude vykrikovat ze im nedam poriadne jedlo- malej dal parky v roku..., ked sme u nich, deti mi nic ine na ranajky nechcu 😂 Teda este chlieb vo vajci...
V tej rure ich peciete nasucho, ci kvapkate olejom? Dik.

sisaka
27. nov 2017

@ivanusko kúpila si nemlete tie sú lepsie ako mleté, kľudne môžeš synovi už dať, nabudúce pozri aj zloženie a kúp take, čo majú najmenej pridaných umelých látok.

Pre ostatných, keby som v živote nejedla rybie prsty z obchodu tak ma z týchto komentov aj prejde chuť, urobili ste to z toho najväčší humus, pomletý chemicky bordel, čo by ani pes nežral a ľudia, ktorí si kúpia prsty by mali čakať veľmi skorú smrť či nezvratne poškodenie zdravia po ich konzumácii. Moja rada, siahnite hlbšie do peňaženiek a nekupujte najväčší bordel na trhu, ktorý sa predáva za pár centov, lebo tak nejak pôsobia vaše opisy rybích prstov.

Ach jaj, niet nad odborníkov na výživu z MK

lindusss2016
27. nov 2017

@sisaka
Myslim, ze vsetci sa tu zhodli na tom, ze rybie prsty nikoho nezabiju. Ale ked si precitas autorkinu povodnu otazku, zistit, ze ona sice citala, ze to velmi zdrave neni, ale sama si mysli opak. No a tom podla mna nie je potrebna diskusia, vsetci.snad vieme, ze rybie prsty akokolvek nemlete, nie su.nic moc.

nyusika
27. nov 2017

@sisaka
clovek nemusi byt odbornik na vyzivu, aby vedel, ze polotovary (90 percent z nich) su bordel.
co vsak neznamena, ze nas to zabije. nezabije, ale bordel to je.
koniec hlasenie 😀

sisaka
27. nov 2017

@nyusika výpis z ingrediencií na obale rybích prstov znacka Bird´s eye: treska, strúhanka (zloženie: pšeničná múka, voda, soľ, droždie, paprika, turmerik), repkový olej, voda, zemiakový škrob, soľ. Ktorá z týchto ingrediencií je ten strašný bordel, ktorý je nevhodný nielen pre dospelého tobôž pre dieťa? Nechám sa poučiť. A to teraz nechcem diskusiu o vegetariánstve, teraz sa tu bavíme o strave bežných ľudí, ktorí jedia mäso, mlieko, ryby. A ani sa nebavíme o spôsobe prípravy, lebo rybie prsty sa majú piecť v rúre a nie vypražať a ak ich niekto vypráža tak to je jeho vec a nie je to predmetom diskusie o humusnych, nezdravých prstoch

jasminet
27. nov 2017

@maminecka2 do rury bez oleja, netreba ani kvapkat ani nic...

maminecka2
27. nov 2017

@jasminet Diky 🙂

Strana
z2