icon

Môže toto všetk dokázať dieťa v 9. mesiacoch?

denulienkad
5. okt 2014

Ahojte vcera mi posala kamoska,ktora ma o tyzden starie dieta,ze jej malicky sam krasne sedi,ze ked ho dava chodit tak kradne kraca,ked ho drzia za ruky,ze tancuje,kyve kazdemu,ze krasne tlieska.No mne sa to trochu zda prehnane.Nas bude mat 9 m.a teraz zacal sediet a uci sa lizit ale ide do zadu.Co si vy myslite moze to vsetko vediet v 9 mesiaci?

Strana
z2
magdalenkami
5. okt 2014

ja ani 11mes deti nedovolim vodit za ruky,nech chodi az ked same vie,nie je dolezite ako rychlo napreduje dieta do 1 roka,ale ci spravne napreduje a svojim tempom..dolezitejsie je aby dieta napredovalo hlavne o niekolko rokov neskor a nezaspalo na vavrinoch alebo pri pocitaci

kaculda2
5. okt 2014

Ahoj moja dcerka v 4. mesiacoch uz sedela bez pomoci a zaciatkom 9. mesiaca uz pekne sama chodila. Teraz ma rok a je nezastavitelna. Kazde dieta je individualne niektore chodia ine rozpravaju. Moja napr. rozprava velmi malinko, rozumie vsetkemu co od nej chces ale rozprava len mama tata dede mnam daj, a take zakladne veci.

skoricaxx
5. okt 2014

neries ktore dieta čo vie, ved nezáleží na tom či budete chodiť o mesiac skor alebo nekor... 🙂 🙂 🙂

lenkad26
5. okt 2014

prečo by to malo byť prehnané alebo divne? 🙂 naša malá sa hybala na hudbu od pol roka uplne tak,že ked sme ju nahrali na video ani my sme neverili že toto dokaže, reagovať rukami hlavičkou...v osmom mesiaci chodila sama okolo nábytku dvíhala sa sama do stoja, v deviatom mesiaci tancovala sama od seba na hudbu,alebo sa snažila napodobnovať naše pohyby..otvarala ústa na pesničky, spievala...síce sme sa nasmiali,ale robila to...nehovoriac o tom,že všetko rozumie, zopakuje každé slovo,chápe súvisloti..a pozná plno slov a iné veci..nesnažím sa tu vychvalovat, každé dieťatko je iné...a je to normalne..aj tak to beriem, mne je skor čudné, ak by mi niekto povedal, že 9mesačné dieťa nesedí samo..ale sa cudujem, nepíšem teraz konkretne, na teba, ale vseobecne, že si niektoré mamičky extrémne porovnavajú deti a ked su v niecom slabsie,tak su nervozne, či zavisltivé či ani sama neviem čo...ako nedávno v jednej debate sa mamička pýtala čo všetko robí ich už 8 mesačné dieťa a ked pár mamičiek odpovedalo, že robilo niečo viac ako konkrétnej mamičky tak bola nervozna, že prečo si vymyslaju a prehánaju 😀 kaydý sme iní...aj naše deti a ich vývoj 🙂

katarinamarkova
5. okt 2014

@denulienkad kazde dieta je ine....syn zacal napr.behat ked mal 10mes. ked mal 8 a nieco skakal v postielke tak ze sa drzal tyciek, pravdielne vzdy ked sa zobudil....
baby zacali chodil tesne pred dovrsenim roka, jedna mi vobec nelozila 🙂
kazde dieta je ine, nikdy svoje dieta neporovnavaj s druhymi 🙂

janikes
5. okt 2014

@denulienkad ahoj, kazde dieta je ine, takze niektore to dokazu uz v 9M, ale napr. moj syn mal teraz 9M a nevie este ani sediet ani lozit, ci chodit. Tlieska kedy on chce a obcas sa mu podari aj zakyvat, ale teraz napr. uz tyzden nie. Napr. rehabilitacna mi povedala, ze to ze este nesedi, je ok, lebo vacsina deti zacina okolo 8,5M ako nasledok lozenia a je normalne ak zacne chodit do 18M. Hlavne nemam nic urychlovat, ucit ho sediet, ci chodit, je najlepsie ak na to pride sam, lebo kazde dieta je v inom case pripravene, najma ziadne umele posadzovanie, ci choditka, vraj viac skodia, ako su osozne...tak dufam, ze sa to tiez ten moj maly fesak nauci 🙂

andrejka1974
6. okt 2014

je to mozne, ale kazde dieta je ine , moja najmensia sa zacala pretacat z jednej strany na druhu, vala;la sudy uz ako 2 a pol mesacna, to ju asi vycerpalo a tak ostatne veci robila ovela neskor 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a mala som syna , ktory sa postavil uz v 9 mesiacoch a v roku mi dokazal vyliezt z postielky, hoci madrac mal na zemi, pretoze sa z nej stale nahybal aj napriek tomu z nej vyliezol 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a ver mi, ziadne dieta nic nestrati ci zacina vsetko robit ako 9 mesacny alebo ovela neskor, cim neskor je vyhoda pre teba usetris si chrbat a behania za dietatom aj tak casom su vsetky deti rovnako sikovne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a milujeme ich rovnako 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mirrinka
6. okt 2014

aj moja začala chodiť presne na deviaty mesiac (1.júla sa narodila,1.apríla už sama chodila) a syn takisto,začal ako 9 a pol mesačný... teraz má 3a pol a vidieť,že je pozadu od dcéry, ked bola v jeho veku,ale absolutne to neriešim,každý z nich je iná osobnosť 🙂

oladuna
14. okt 2014

@denulienkad ahoj.kazde dieta je ine.ja mam 9 mesacne dvojicky (maju 9 mesiacov a jeden tyzden) a kazda dokaze nieco uplne ine.moja starsia dvojicka sedi od siestich mesiacov sama.lozit stvornozky zacala ked mala presne osem mesiacov.teraz sa chyta nabytku a tak chodi okolo stolika v obyvacke a okolo gauca.je velmi fyzicky aktivna. Moja mladsia dvojicka sama sedela ked mala 7 mesiacov a prave vcera zacala stvornozkovat dopredu.dovtedy stale isla dozadu 😀 .tato ukazuje prstom ked sa jej nieco paci alebo to chce a ked ich obe krmim a chce svoje dalsie susto tak ma udiera ruckou ze "mama daj mi". Taktiez tato vie uz mesiac sama tlieskat.ta starsia to sama nevie ale zasa sama si suverenne drzi svoju flasu s mliekom.

zienkalenka
24. okt 2014

Podla mna je to velmi individualne. Vobec by som sa nestrachovala, ci uz robi toto a ci ono. Deti casto vela veci dobehnu neskor ovela rychlejsie.
Nasa Adelka sa v polke osmecho mesiaca zacala plazit napr. Viac info tu: http://montemother.wordpress.com/2014/05/17/na-...
Teraz ma 11 mes. a este nevie chodit. Ale citala som o neakom domorodom kmeni kde vsetky deti behaju o 8 mesiaca. Deti su rozne a kazde je vinimocne v niecom inom.

Strana
z2