Náhla zmena 14 mesačného dieťaťa
Ahojte .chcela by som sa poradit ,mozno niektora to mate aj doma tak ako ja,pisala som tu vela o zlom nocnom spanku mojho syna zatial sa to nezmenilo,ale aspon doteraz zaspaval rychlo normalne bez placu a cirkusu ,len som ho dala lahnut do postielky vypil flasku mlieka a do cca 10minut zaspa.no a pred tyzdnom a pol znicoho nic zacal mat akoby panicky strach spostielky len co ho tam dam vylezie znej stasne place ,nikdy som ho na rukach a ani nijak inak neuspavala ,teraz ho mam problem uspat .a este vnoci sa prebudi vela krat ,ale teraz sa budi shroznym placom sedi ,robi stojky,skruca sa hocijak a place aj 3 hodiny bez prestavky,uz neviem co snim,spanok sme riesili predtym aj sirupom pediakid aj homeopatikami nic nezaberalo,ale aspon neplakal len sem tam ked mu sli zuby,ale teraz?bez placu nemame noc,sme spriatelom totalne vycerpany, 😒 poradte,pomozte!je to len chvilkova zmena?
Ahoj, mozno ma tvoj malicky nejaky skryty zdravotny problem, mame podobnu skusenost ale s mladsim babom, a pomohla mu jedna pani, je to uz stara babka, liecitelka, je vyborna disgnosticka, moja cels rodina sa u nej liecila, vie poradit aj cez telefon, ak mas zaujem, napisem ti na nu kontakt, viaceri jej nsjprv neverili, potom len pozerali ako vie pomoct🙂
@lucia006 Neboj sa to prejde 🙂 s takym navalom placu aky opisujes sme nikdy problem nemali,ale dcerka od malicka zle spavala,kazde dieta je ine,ale poviem ti že ked sa uz asi 15tykrat zobudila v noci,tak mi samej bolo do placu (mozno to aj poznas) ,ale vsetko to prejde vekom,pokial je cez den v poriadku,zdravotne aj psychicky,tak zial na zly spanok pomoze len cas,kazde dieta je ine a kazde inak spracovava v spanku zazitky,nove poznania z predchadzajuceho dna a podobne ,ale mozem ti povedat ze vekom sa to velmi zlepsuje,tak ako sa dcerka aj 15-20krat v noci budila,tak sa to zacalo postupne znižovať a teraz ma 23 mesiacov a uz sa asi trikrat stalo že prespala celu noc (ale to som zase u nej bola ja aj paťkrat,ci dycha :D ) ,inak je cca tak raz mozno dvakrat hore,ale oproti tomu co to bolo,je to pohoda 🙂 držim palceky ,nech uz ste vo svojom a nech sa syncekovi polepši spanok 🙂
@lucia006 ja som na tom tak isto tehotenstvo hrozne preto nechcem ani ja a ani moj drahy druhe babo jednoducho si tym nechceme uz prejst sa cudujem ze odo mna neusiel so mnou hormony hadzali ako chceli. Veru je to zabijak mam to v zivej pamati, ako som po nom kricala uz zo zufalstva a nervi v kybli, daj ho niekomu na prazdniny, alebo nech jednu noc stane k nemu drahy vyspis sa aspon raz i ked urcite sa zobudis na jeho plac. Moj ako si pisala tiez nechcel vecer mlieko ale o dva tyzdne som vyskusala navarit puding a spapal a zase sme nabehli na rezim. Ono teeba skusat a nieco zaberie, a hlavne ty sa musis upokojit i ked to je tazke myslela som si ze to je len fraza ze ked je mama nervozna tak aj dieta, ale mam to odskusane a naozaj sa to nehovori len tak, uz ked som bola na dne tak som ho zobrala do narucia a pritulila som si ho a pokojnym hlasom rozpravala ako ho lubim, od vtedy nechcel zaspavat s nikym inym a to sme aa s drahym striedali, ostal taky kludnejsi a po case prestal v noci plakat a zaspava uz sam. Klud, objatie, laska, pokoj a vyrovnanost....nalad sa tak s poslednych sil, mozno pomoze...drzim vsetky prstekyyyu
@sarinka2012 dakujem ,dufam ,ze aj unas sa to bude zlepsovat mlebo zatial sa mi zda,ze sa to zhorsuje ,dnesna noc zasa cela skoro prerevena ,ma aj sopliky teraz ale kvoli tomu,zeby nespal celu noc a len reval?a tie spreje a kvapky do nosa stoja za h... 😒
@lucia006 ahoj ja ta chcem len podporit a popriat ti vela trpezlivosti a silu .....moja mala ma spanok celkovo dobry od narodenia ...ale boli obdobia ked bolo tazko...ale len ked jej isli zubky ...to bol horor...pokym sa jej prerezali to bolo utrpenie prenu ale i prenas ....ale nastastie to trvalo vzdy iba cca 3 dni ....no za tie 3 dni som bola s nervami na konci ja aj priatel....vtomto len vydrzat ....inak mne lekarka poradila ked jej isli zubky davat dithiaden (neviem ci som to dobre napisaala) to ako tak zaberalo ...sice spala ztoho ale zo spanku akoby mrncala ...tvoju vycerpanost ,bezradnost.nervy si viem predstavit ☹ ☹ ☹ naozaj len vydrzat a byt co najviac kludna aj ked to je tazke lebo viem ake to je ...ja som za tie 3 dni nervacila nadavala kricala aj v noci aj na malu ...aj ked zato nemohla ...nadavala priatelovi aj ked zato nemohol ...hnevala sa na cely svet ...aj ked nikto nebol na vine ...proste unava a vycerpanost robili zomna hnusnu hyenu len zato... ze som 3 dni nebola vyspata ...doteraz sa zato hnevam a hanbim ze som tak reagovala ...si nechcem predstavit keby to trvalo od zaciatku ...drzim ti place....dufam ze najdes nejaky sposob ako to zlepsit aspon trosku ...velmi drzim palce
@monita662 dakujem pekne za vase slova 😉 no ja som uz totalne hotova od narodenia zle spi ako som pisala najprv mal 4mes,koliky to reval od polnoci do rana do siestej skoro vkuse este ja zo zlomenou nohou a po cisarskom to bolo hruza ☹ potom prestali koliky no papal vnoci kazdu hodinu neskor kazde 2 hodky takze stale behat do kuchine robyt mliecko kym s napapal kym som zaspala ja on uz bol zasa hore!ppotom zacali zubky vyliezat ,takze horo,moja najlepsia noc bola ked sa zobudil iba 3krat a to bolo len jediny raz teraz na moj meniny,13decembra ,inak je to des vnoci a rano sa usmieva nechapem tomu vobec,zavidim vsetkym maminam ktore sa vyspia aspon raz za cas ked nie kazdu noc.sklamalo ma to velmi ,ze este od mala takto zle spi a uz taha na 15mes,a dr sa len pousmeje nad tym ☹ dithiaden sme skusali ako keby som mu dala redbull ☹
@lucia006 no, moj mal taketo obdobie asi pred 2 mesiacmi, vstal o stvrtej a len plakal, dali sme ho k nam (co zvycajne zaberalo) a rycal este viac, normalne sme museli ist do obyvacky a tam sa hral tak pol hodku, obcas si poprdkal, a potom siel spat. Trvalo to asi 2 tyzdne. Ak myslis, ze zubky, tak mu pomaz gelikom, ci sa upokoji. Neviem, kolko zubkov mate, nam najskor vysli vsetky 1, potom 2 a nakoniec 4. Teraz idu 3, tak viem, kde mam mazat, kazdy noc si pomrnci.
my sme si tým tiež prešli... neskutočné niekoľko hodinové nočné plače, nič nepomáhalo... len som ju držala aby vedela, že som pri nej a šepkala jej do uška... nakoniec to boli stoličky....
@majka99999 očáky dávajú zabrať... nám sa spánok totálne zlepšil keď vyliezli... teraz sa jej už prerývajú posledné stoličky, ale zatiľ chvala Bohu sa to s tým čo bolo nedá ani porovnať... je pravda, že mi celú noc spinká na bruchu, ale v kľude...
@namarie aj moj spi ako macka, vypuceny zadok. No tieto ocaky znasa najhorsie, ma aj sople, co predtym nemal, inac on celkom dobre spinka, ani koliky nemaval. Ked mrauci v noci, tak potom prehladavam usta, ze co zase vyliezlo. Tak som mu aj stolicky nasla, ze 3 dni predtym nic a zrazu dole 2 zuby. 🙂 Ja som na spanok hrozne citliva, netusim ako som to prezila tie prve mesiace... Potom zacal spinkat aspon do tretej-stvrtej, vypil mliecko a spal este 2 hodky.
@lucia006 tak mne je jasne, ze nevie rozpravat, skor som myslela takou vylucovacou metodou, natres mu zubky mastickou proti bolesti, skusis mu prehmatat brusko, uska, atd, posuchaj mu brusko , ako mava stolicu ci pravidelne, uska mu pozri pod uskami postlacaj ako bude reagovat, ci ho nemikne, skus mu cajik bylinny navarit, proste nieco ho trapi, inak by takto nespokojny nebol v noci, je kojeny?, ci ste na umelom miecku?
@majka99999 moja pri očákoch 2 dni vkuse vracala... deň-noc...
@majka99999 mne ani za svet neda pozerat si do pusy a uz vobec nie mazat gelom ale ked bol mensi som mu mazala no mojmu to vobec nezabwralo len plakal potom ako divy a to sme vyskusali dentinox kamistat aj mundisal .ani jeden sa neosvedcil unaas.moj sa vnoci nechce hrat zasa vobec ja ho len dvihnem na ruky a spi namne polozim reve ale pospi 10minut a opat reve....
@takyna no ja uz skusam dokola vsetko stupne v izbe vetram menila som podtielku raz medzi nami spi potom zas doppstielky brusko chrbatik masirujeme zubky ked potriem reve este viac . Davam nurofen vnoci ked velmi pplace sticu ma pravidelnu pije um no posledne 2tyzdne nechce pit vobec iba raz vnoci .ked place vnoci nemozem ho ani polozit len kope nohamy a reve posadi sa zas spadne a furt place na zblaznenie ozaj
@lucia006 môj Kubík tiež mal také obdobie a nevedela som tiež ako mu pomôcť. Reval ked som ho dala ľahnúť a na večer som zistila, že má slabú nádchu. Tiež mi prestal piť mliečko z fľaše a len sme kojili. Ale s veľkými problémami. Akonáhle som ho dala ľahnúť reval ako blázon a tiež mi zaspal len vo zvislej polohe na mne. Ked som ho položila zase rev, Trvalo to asi týždeň a potom ma napadlo mu pozrietť ušká. Hned som vedela, ktorá bije. A to nádchu vôbec nemal silnú a pred tým sme boli pri Dr a ešte mu nič nebolo. Ked som čítala teraz ten tvoj posledný príspevok, akokeby som videla nášho drobca. Skús mu prehmatať ušká, pod uškami. Ja som potom dala suspenziu tuším otobacid - jednu kvapku do každého uška a razom sa to zlepšilo. Potom mi to aj Dr odsúhlasila. Ale mám pocit, že sú len na predpis. Skús zajtra zájsť do lekárne alebo ku Dr. A to už som fakt bola na prášky, tiež som len kričala a hrešila. A soplíky som mu odsávala a pred každým spaním ten otobacid. Inak našemu tiež žiadne sirupy a tabletky nepomáhajú, majú skôr opačný účinok. Je po nich hyperaktívny. Dokonca sme museli vysadiť aj sirupy od kašľu.
Veľmi Vám držím palce, nech sa to polepší.
@lucia006 Neviem ake spreje a kvapky mas na myslim,ale ak tie na solnej baze tak ano,tie su na tri veci ,ja som na sopliky ci uz od nachladnutia alebo zubkov davala normanle Nasivin pre dojcata od jedneho roka,existuje aj sprej aj kvapky a tie nam pomohli,dcerka to nema rada,bol to boj ale urcite to bolo lepsie ako nic alebo tie solne roztoky,ktore su vlastne akoby nič,obcas mam pocit ze to ma sluzit len ako placebo,pretoze ani mne to vobec nezabera.
@sarinka2012 zial mojmu ani nasivin sprej nepomaha uz mu ho davam skoro 3tyzdne
@lucia006 Tak potom radim ist dat urobit vyter z nošteka,dcerka nebola nikdy chora,ziadna viroza,angina,antibiotika..len nas parkrat potrapili sopliky (niektore zo zubkov,ine z nachladnutia) až teraz na jesen mala sopliky velmi dlho,zubky nam uz chybaju iba 4 a nebola som si ista z coho to je,tiez mala sopliky uz skoro tri tyzdnne,tak sme dali spravit ster z nošteka a vyšlo nam ze v nom ma streptokoka,ale len lokalneho,nic vazne,da sa povedat ze taky školkarsky virus,cize inam do tela sa nedostal,ale doktorka nam dala špecialne kvapky do nosteka a za tri dni bolo po soplikoch a dodnes (su to uz asi 4 mesiace) sa nevratili
ahoj, my sme mali podobny problem, nas uz velky chlap nechcel spavat v postielke..postavil sa tam a plakal, nedokazali sme ho utisit. najprv mu isli zubky..no ked sa vykluli prisli sme na to, ze place ked chce cikat...tak sme ho posadili na serblik a vycikal sa, no aj tak sa ukludnil az v nasej posteli. a potom som sa rozhodla, ze maly pojde do svojej velkej postele, pretoze on sa potrebuje v posteli pohybovat volne. odvtedy mame doma klud, maly aj ked place, tak vieme, ze sa potrebuje vycikat..ale potom je zas klud. drzim palce 😉
@sarinka2012 tak dufam,ze aj umojho lea to nebude nic vazne 😒 zajtra rano ideme k dr
@lucia006 Urcite nebude 🙂 vazna vec sa prevazne vzdy pozna teplotou , ale netreba zanedbat ani malickosti,skus doktorku poprosit o ten ster z nošteka 😉 ak tam je nejaky bacil,alebo virus,tak to spravnymi kvapkami rychlo prejde,drzim palce

bambula mala to iste asi v tom istom case... nic nepomahalo, uz som sa citila ako totalny zombie, co som nespavala, ale zmenilo sa to same od seba, proste som sa snazila ju nejako rozptylit vzdy, bo nic netrvalo dlho, ani spievanie, ani nic, tak kazdy den sme museli vymysliet nieco nove... trvalo to asi tyzden, potom zrazu prisiel den, ked sa upokojila a normalne zaspala... mamina moja hovori, ze to ja som bola este horsia a ze to trvalo skoro tri mesiace, tak ze mozem byt spokojna :D neboj, ono sa to same nejako vyriesi, deti maju rozne obdobia , minuly tyzden mi nechcela vobec spat, celu noc som lietala ako diva a v praci padala ako kabela, ale ako prislo tak aj odislo a uz je zasa vsetko v norme 🙂 prajem pevne nervy a hlavne neupustit od pevneho rezimu, teda, ak je zavedeny , to je ake strasne slovo :D