icon

Náhla zmena 14 mesačného dieťaťa

lucia006
28. dec 2013

Ahojte .chcela by som sa poradit ,mozno niektora to mate aj doma tak ako ja,pisala som tu vela o zlom nocnom spanku mojho syna zatial sa to nezmenilo,ale aspon doteraz zaspaval rychlo normalne bez placu a cirkusu ,len som ho dala lahnut do postielky vypil flasku mlieka a do cca 10minut zaspa.no a pred tyzdnom a pol znicoho nic zacal mat akoby panicky strach spostielky len co ho tam dam vylezie znej stasne place ,nikdy som ho na rukach a ani nijak inak neuspavala ,teraz ho mam problem uspat .a este vnoci sa prebudi vela krat ,ale teraz sa budi shroznym placom sedi ,robi stojky,skruca sa hocijak a place aj 3 hodiny bez prestavky,uz neviem co snim,spanok sme riesili predtym aj sirupom pediakid aj homeopatikami nic nezaberalo,ale aspon neplakal len sem tam ked mu sli zuby,ale teraz?bez placu nemame noc,sme spriatelom totalne vycerpany, 😒 poradte,pomozte!je to len chvilkova zmena?

aamonka
29. dec 2013

@lucia006 to nie je o pytani na nocnik....moj brat tiez musel plakat ked sa chcel vycikat...takisto moje deti.

adriankaaniky
29. dec 2013

ja mám tiež 14 mesačného synčeka a ja som sa ešte vôbec nevyspala od jeho narodenia poriadne,vytrpeli sme si doslova muky keď bol menší, aj 12 krát za noc bol hore,no katastrofa,cez deň tiež poriadne nespal....ja som žila ako v tranze a teraz to tiež neni bohvie čo, v noci sa budí zo 3 razy určite a tiež ho najnovšie beriem k sebe do postele a tam sa ukludní...ale zas by liezol potom v noci po byte kolkorázy a mám problém ho udržať v posteli....a momentálne máme velké problémy so zaspávaním večer, bez notebooku a teletubbies na ňom ani nezaspí, tak sme si ho naučili bohužial...no ale už ho ani to nebaví, včera večer, po dvojhodinovom boji uspávacom večer,kedy nie a nie zaspať,som sa naštvala,zhasla stromček,vypla notebook s rozprávkami,urobila riadnu tmu a malý behom 10 minút spal....ešte chcel loziť,ale nepustila som ho až si nakoniec uvedomil, že nič iné, ako spať mu neostáva 🙂...bolo asi 23:00

danjelca
29. dec 2013

@lucia006 iba hodina? no musíš zistit či je to nočná "mora" alebo bolesť napr. zubkov. Skus dat na noc čípok-malo by to zabrat na tri štyri hodiny určite...skus jednu noc urobiť tak že mu dáš na noc čípok a ked sa prebudí s plačom daj mu ešte jeden-napr. nurofen-paralen vystriedaj.. ak zaberie su to iste zuby...aj moj to tak zle prežíva..

takyna
29. dec 2013

@lucia006 tak to ho nieco podla mna boli, ked kope nozickami, tipujem to na brucho, verim, ti , ze mas dost..., to by som aj ja mala, ale urcite to treba riesit s pediatrickou, skuste aj ist na gastro

takyna
29. dec 2013

@lucia006 ak ma usi chytene, tak to su neskutocne bolesti hlavne v noci, skuste ist na usne s nim zajtra, moja starsia mavala stale usi , to som v noci, nespavala..., revala ako slon, umorne to bolo..., skus mu pozriet ci mu s uska nieco nevyteka

lucia006
autor
29. dec 2013

@aamonka a ako to mam zistit ked pisa normalne do plienky a na nocniku on sediet vobec nechce?

lucia006
autor
29. dec 2013

@adriankaaniky tak unas zo zaspavanim problem nikdy nebol vzdy zaspal okolo 20tej hodine aj poobede vcelku dobre len posledne dva tyzdne je uz problem aj zo zaspavanim,ale ako pisete aj vy od narodenia sme si toho vytrpeli az az ,on ani nespal ne to ze sa budil ,len vrieskal aj 3 hodky vkuse, a teraz kebysa budil aspon trikrat len tak by bolo oka dnes bol hore zasa nespocentne mnozstvo asi 50krat a to srevom 😒

lucia006
autor
29. dec 2013

@danjelca pouzivam sirup nurofen a sem tam paralen sus ale nurofen sa mi zda lepsi ,sem tam zabera ,ale napr,posledne 3 nodi vobec nepomohol predverom som mu nedala tuto noc ano ale strasna noc bola aj tak

lucia006
autor
29. dec 2013

@takyna na gastre som snim bola 3krat vsetko ma ok ,nedavam mu nic nafukovacie ni ziadne sladkosti chipsy nic take nema ho zcoho boliet podla mna ,skor mi to pripada ako keby msl nervy ,alebo mrle 😝

lucia006
autor
29. dec 2013

@takyna skusime zajtra u dr vysetrit dat aj tie uska

takyna
29. dec 2013

@lucia006 velmi drzim palce nech odhalite pricinu a mate konecne noci plne pohodicky 🙂

lucia006
autor
29. dec 2013

@takyna dakujem snad zistia ked za 14mes,sa nezistiko nic ☹

aamonka
29. dec 2013

@lucia006 tak to neviem, nasmu je jedno co s nim pocas spanku robime. kazdopadne, drzim palce

leus10
29. dec 2013

@lucia006 mi mame 7 mesiacov å sme na tom podobne cez den spinkame v autosedacke vi fusaciku å je spokojna zaspi hned ako ju zabalim å uplne sama akurat ze musim pootvarat pina aby så nespotila åle vecer katastrofa po kupani vacsinou zaspi na pol hodinu å potom ani za svet place vspina så mi na rukach ked ju dam di postielky tak så tam zacne hrat zaspavame medzi 10-11

lucia006
autor
30. dec 2013

@leus10 a ked zaspi spinka aspon celu noc?lebo moj aj ked zaspi viem ze bude X krat hore 😒

lucia006
autor
30. dec 2013

Dnes sme boli rano u dr poslala nas do kosic na krcne ,tam sme cakali neuveritelne 3 a pol hodiny ,nakoniec ,ze uska ok akurat ze ma hlienohnis ktory mu steka po zadnnej stene hrdielka,dali nam solmukol sirup,aerius sirup a kvapky do nosanuniflox,aj ked pise na krabicne mze to su ocno usne kvapky 😒 tak snad s mu polepsi celkovo aj spanok,

leus10
30. dec 2013

@lucia006 ako kedy vcera zaspala o 9 å potom az o polnoci potom o nejakej 4 asi å od 8.3 uz bola hore

lucia006
autor
30. dec 2013

@leus10 tak to mate este super 😉

leus10
30. dec 2013

@lucia006 to hej len ten rev zakazdym ked ju vecer davam spat nechce Ano prsnik ani cumel å navrukach så tak vspina ze ju nemozem udrzat

lucia006
autor
30. dec 2013

@leus10 no ja som doposial nemala problem zo zaspavanim,ale teraz uz ni tiez si neviem dat rady 😒 ale nqjhorwie je to budenie vnoci nespocetne mnozstvo! 😒

milota164
30. dec 2013

nam prveho pol roka spala celu noc a aj dobre zaspavala, odvtedy sa to rozne strieda ale noc neprespi a tiezsa budi s placom uz je to ale lepsie . bohuzila jedine co pomoze je kojenie, chystam sa ju ale odstavit takze si vobec neviem prestavit ako to bude potom...drzim vam palce

lucia006
autor
31. dec 2013

@milota164 no moj prvy polrok nespal skoro vobec len plac, pohotovst koliky ,a potom zacali zubky asi kvoli tomu nespi,teraz nadcha ,nevyspala som sa plynule 2 hodky ani nepametam , no uvas mozno prave to kojenie sposobujenprebudzanie sa a ked zacne pit um ,mozno prespi aj celu noc,ale moj nieje kojeny iba prvy mesiac bol,potom som musela prestat! 😒

mily7
21. jan 2014

@lucia006 ahoj zistili ste problem preco nespi? neboli to nocne desy? ak to pretrvava ja by som skusila aj homeopata nielen homeopatika ale dobreho liecitela.

lucia006
autor
22. jan 2014

@mily7 momentalne tretiu noc neplace ,aj ked sa budi parkrat,nezistili sm pricinu ale na nocny des to nevyzera ,lebo po nurofene sa mi vzdy ukludnil ,bude to skor bolest,ale aka nevieme ,najviac prvdepodobne zubky ,vysli mu dve stolicky nedavno a ide dalsia

mily7
22. jan 2014

@lucia006 zubky to mozu byt, tie noci su potom takeho ale sa cudujem ze mu nic nepomohlo ani nurofen ked brat tak aj tak sa budil nie? my nastastie chamomilu davali a v pohode celkom bolo tie noci.

lucia006
autor
22. jan 2014

@mily7 no on sa budi od narodenia casto,nikdy neprespal noc alebo viac ako 3hodiny ,a ked mal noci co este ktomu aj vkuse plakal,aj kazde 10minut tak zrejme vtedy ho najviac bolia zubky lebo ked dam nurofen neplace az tak ale ako pisete budi sa aj tak,takze snad sa raz dozijem ze budeme spat celu noc 😉 a skusala eom teraz camiliu,ale ziadna zmena

matozazzo
22. jan 2014

@lucia006 Citala som vsetko, napadli mi 2 veci. Davas mu dost casto lieky - podla mna to mozu byt uz vedlajsie ucinky, nam staci, ze dcerka brala castejsie nurofen a bola nervozna. Uplne som ho vysadila, prve dni tazsie, ale po 2 tyzdnoch akoby zazrak. Pani Dr. nam povedala, ze moze to byt vedlajsi ucinok. A druha vec, mozno si citala o homeopatikach - ich vedlajsi ucinok je, ze deti maju zle sny, budia sa s placom, maju strach. Tiez som uplne vysadila, a vsetko zmizlo. ako u 6r tak aj u 2 rocnej dcery.

lucia006
autor
23. jan 2014

@matozazzo tak podla mna casto nurofen som nedala raz ho bral 3 dni zaradom a potom este raz teraz.homeo ssom vyskusala teraz camiliu ktoru mi dr nakazala a asi v 8mes,mal chamomilu 2 dni ,viburcol cipky este niekedy v 4mesiaci ked vobec nevedel spinkat ,a bol stale zaplakany,cize urcite to nebude ztoho.ved niektore deticky kazdy mesiac su chore a beru lieky,

evikuska
23. jan 2014

@lucia006 ahoj, neskusala si mu pred spinkanim potierat dasna aj zubky mastickou na to urcenou?? Nepamatam uz ako sa vola, mi to mame uz za sebou, ale v lekarni ti ponuknu niekolko druhov. Ja som vzdy pred spanim potrela dasienka, aj ma drobec pohryzol ctokrat 🙂 , ale pomahalo to. Niekedy som mu to potierala aj cez den, ked uz bol velmi mrzuty, a v najhorsich chvilach som pridala aj ten nurofen... prajem vam, nech sa cez to co najskor dostanete 🙂

lucia006
autor
23. jan 2014

@evikuska tie geliky su na nic aspon unas ,posobi to 5minut,a zlyze si to skor ako zacnu ucinkovat,skusali sme to hned pri prvych zubkach v 6mes,nam totiz ta nespavodt trva od narodenia najprv koliky potom isli zubky a aj ked mu prave nejdu ,proste sa budi 😒