Náhla zmena 14 mesačného dieťaťa
Ahojte .chcela by som sa poradit ,mozno niektora to mate aj doma tak ako ja,pisala som tu vela o zlom nocnom spanku mojho syna zatial sa to nezmenilo,ale aspon doteraz zaspaval rychlo normalne bez placu a cirkusu ,len som ho dala lahnut do postielky vypil flasku mlieka a do cca 10minut zaspa.no a pred tyzdnom a pol znicoho nic zacal mat akoby panicky strach spostielky len co ho tam dam vylezie znej stasne place ,nikdy som ho na rukach a ani nijak inak neuspavala ,teraz ho mam problem uspat .a este vnoci sa prebudi vela krat ,ale teraz sa budi shroznym placom sedi ,robi stojky,skruca sa hocijak a place aj 3 hodiny bez prestavky,uz neviem co snim,spanok sme riesili predtym aj sirupom pediakid aj homeopatikami nic nezaberalo,ale aspon neplakal len sem tam ked mu sli zuby,ale teraz?bez placu nemame noc,sme spriatelom totalne vycerpany, 😒 poradte,pomozte!je to len chvilkova zmena?
@lucia006 deti casto citia veci, co my dospeli necitime a vidia, co my nevidime....
skus ho ukladať v inej izbe... nie tam , kde spi teraz a izbu daj vysvatit, alebo si zavolaj niekoho, kto sa venuje ducharine, ale to myslim serione, nerobim si srandu. Nemusi to byt nic, ale moze... 🙂 vela stastia.
@lucia006 ja ked som sa chcela vyspat, tak som jednoducho dietatko vzala k sebe do postele, niekdo s tym nesuhlasi, no ak ma tvoj syncek z niecoho strach, tak tvoja pritomnost by ho mala upokojit, vzdy ked sa prebudi a zisti,ze si tam pri nom a pre neho, tak si po case zvykne, ze maminka je vzdy nablizku a mozno sa ukludni. Viem,ze to je pre niekoho neprijatelne, no ja som mala vsetkych troch synov pri sebe vnoci ( nie naraz, jedneho po druhom) a nemozem povedat,ze by som mala z toho traumu, naopak, vzdy sme mavali kludne noci,casom z toho vyrastu, neboj do puberty to nebude, tie okamziky ked su deti male a potrebuju nas, rychlo pominu a nikdy sa uz nevratia, no istota a pokoj mozno zostanu v dietatku v podvedomi po cely zivot....neboj sa toho....
Moze byt vela pricin, zle sny, bolesti bruska,no pritomnost maminky niekedy dokaze zazraky...🙂
Tymto sme si presli presne ako pises nicoho nic zmena zaspaval uplne sam a potom len na rukach v noci reval az pokial som ho nedala medzi nas. Trvalo to vyse mesiaca a same od seba preslo.
@lucia006 ahoj neviem ci skusala sirup sedalia konkretne. Nam ten velmi pomohol...zabral tak po cca 5 dnoch co sme davali ale je super. mala tiez mavala hrozne noci, zobudila sa o jednej a do tretej stvrtej len plakala, mrnkala, kricala a nijak sme ju nevedeli utisit...praveze cim viac sme sa snazili tym to bolo horsie....toto nam poradila dr. a teda ako pisem pomohlo...
@janaleskova no vyberala som si vlekarni medzi sedaliou a pediakid a vlekarnimi odporucili pediakid vraj je ucinnejsi akosedialia ,neviem co je natom pravdy ,ale nepomohol ani ten 😒
Ake typicke konikovske..prva otazka na zakladatelku temy, ci nedala dieta v poslednej dobe ockovat!
@lucia006 ja mam odskusane, ze niekedy ak je to plac bez zjavnej priciny (bolest bruska, zubov, zacinajuca choroba..) tak staci inak umiestnit postielku...skus ju pretocit kolmo na ten smer ako ju mate teraz
@lucia006 ahoj, suhlasim s vejula, tiez by som si ho skusila dat k sebe do postele. Podla mna to je len nieco prechodne, deticky sa stale vyvijaju, mozno mal nejaky zly zazitok, ma z niecoho strach (neviem ci aj v tomto veku este moze byt separacna uzkost). V kazdom pripade ked sa budi z velkym placom a chce ist von z postielky, tym ti asi dava signal ze nechce byt sam a potrebuje citit bezpecie. A to mu najlepsie podla mna zabezpecis u vas v posteli, aby nebol sam ale ta citil pri sebe ked sa zase zobudi. Drzim palce.
@lucia006 aha tak to uz neviem...mne hned doktorka poradila tu sedaliu tak som sa ani neinformovala o inom a hned ju kupila...no a kedze nam zabrala tak som ine ani neriesila...potom som ju nasadila este 2x ked jej isli stolicky (pomaha aj pri prerezavani zubkov) a zase bolo lepsie...drzim palce ab to cim skor preslo
@lucia006 fu,tak to len pevne nervy, skus byt kludna, ja pustam na zaspatie z youtube na mobile vzdy tu istu melodiu, neboj nebude to trvat vecne, vzdy ten isty ritual, vzdy bud pri nom, on sa urcite ukludni....
trebars ste mliecko nemenili,alebo nepapa nieco co ho trapi,lebo brusko vie deti potrapit moc, no neboj, raz to prejde urcite...
Podľa mňa ho trápia zúbky. Tie vedia potrápiť nejedno dieťatko. Môj by o tom mohol rozprávať.
@lucia006 Podľa mňa sú to buď zúbky, alebo nočné mory, desy, prípadne separačná úzkosť. Naša dcéra tak isto super zaspávala a spí celú noc od pol roka, ale občas boli ťažšie obdobia a jedno také asi najťažšie bolo presne asi okolo 14.mesiaca zhodou okolností a vtedy sa často v noci strhávala s plačom a nechcela ani večer zaspať. Trvalo to asi 2-3 týždne a ako to prišlo, tak to samé odišlo. Skús len nejaký upokojujúci kúpeľ, prípadne čajík alebo mlieko s medom, homeopatický čípok viburcol a kým to neprejde, striedajte sa s partnerom, každú noc nech s ňou spí jeden z vás a druhý sa trochu vyspí v druhej izbe. Držím palce, nech to čím skôr prejde. Ale pokiaľ je dieťa zdravé tak to bude pravdepodobne niečo z tohto a časom to prejde. U nás nebolo riešenie spanie s nami, dcéra tiež spáva dobre len vo svojej postieľke, takže spolu v posteli sme nespali už vôbec nič. Práve naopak podľa mňa, zachovaj staré zvyky a rituály a musíte len vydržať, ono to prejde. Držím palce.
@katrin21 ano pochopila som vysvetit od farara 🙂 no my byvame vpodkrovi kde mame len kuchinu a spalnu dole maju svokrovci spalnu svagrova izba a obyvka skuchinou kde samozrejme ho nemozem dat kedze do polnoci tam su svokrovci minimalne,n jar sa stahujeme do noveho domu tak snad sa to aspon tam polepsi moja posledna nadej
@lucia006 u nas mala uplne kludna, vecer po kupeli vypije flasu mlieka , zakyva mi a tatko ju vezme do postielky...a spi ...do rana (ma 14 mesiacov)
avsak dvakrat mala take obdobie ze jednoducho co sme robili , akokolvek revala ..trvalo to zakazdym 2 tyzdne, potom z nicoho nic spat do normalu...
kolko to uz u vas trva ?

Ahoj, kolko rokov ma tvoj syncek? Nebol nahodou v nedavnej dobe ockovany?