Nahota pred deťmi
takuto temu som tu nenasla a dufam, ze za jej zalozenie nebudem zatratena 🙂
k vytvoreniu temy ma nakopla znama, ma dieta vo veku mojej dcery. Rozpravali sme sa o vychove a ona sa strasne pohorsovala nad tym, ze by dieta malo vidiet nahe telo mamy alebo otca. Prislo mi to zvlastne.... ked som bola dieta, u nas nahota nikdy nebola tabu. Jasne, ze sme sa nepromenadovali nahi cielene, ale bolo pre mna normalne vidiet mamu, alebo otca.
casto sa sprchujem spolocne s dcerkou, spolu sa obliekame.... nezda sa mi to divne. podla mna je dolezite, aby dieta vedelo, ako vyzera dospely clovek nahy...
aky je vas nazor?
@mamkabeika ja som za respekt sukromia a intimity 😉 ak moje deti pridu k tomu ze si nebudu priat moju pritomnost alebo muzovu ked sa kupu, prezliekaju, to je jedno presne v akom veku, raz to pride...tak samozrejme nebudem im nasiliu rusit sukromie, je to ponizenie...Ved i ja chcem aby oni respektovali moju mieru sukromia...
nakoniec myslim ze drviva vacsina ludi to tu tak ma...pred malymi detmi ano...potom postupne 'zintimnovanie" s respektovanim individuality jednotlivych clenov rodiny... takisto kazdy zrejme uci beznym spolocenskym zasadam a zvykom...na plazi, v skole atd. co je vhodne co nie.
ak to obom stranam vyhovuje sa uuuuplne zakryvat alebo uuuuuplne odkryvat do lubovolneho veku...tak nech, mozem pogulat ocami a necham nech si kazdy robi po svojom. 😉
@mamkabeika ja som za respekt sukromia a intimity 😉 ak moje deti pridu k tomu ze si nebudu priat moju pritomnost alebo muzovu ked sa kupu, prezliekaju, to je jedno presne v akom veku, raz to pride...tak samozrejme nebudem im nasiliu rusit sukromie, je to ponizenie...Ved i ja chcem aby oni respektovali moju mieru sukromia...
nakoniec myslim ze drviva vacsina ludi to tu tak ma...pred malymi detmi ano...potom postupne 'zintimnovanie" s respektovanim individuality jednotlivych clenov rodiny... takisto kazdy zrejme uci beznym spolocenskym zasadam a zvykom...na plazi, v skole atd. co je vhodne co nie.
ak to obom stranam doma vyhovuje sa uuuuplne zakryvat alebo uuuuuplne odkryvat do lubovolneho veku...tak nech, mozem pogulat ocami a necham nech si kazdy robi po svojom. 😉
@bodka13 no ked vidim dva a polrocnu dceru v akom je stave po celom dni vonku rozmyslam ci ju najskor nevydrhnut a az potom k nej vlezt do vane 😀 😀 ..nie normalne sa ideme kupat spolu, iba v lete ak mame sandale slapky alebo naboso tak umyjeme nohy. Nahodou ja si to uzivam, myslim ze kazdu chvilu pride do veku kedy sa uz spolu neokupeme
Tu sa hovori asi hlavne o malych detoch. Ja k Vam pridam moj nazor, ale my uz mame doma takmer 12 rocneho pubertaka. Specialne sa pred nim nepromenadujem naha, ale zas obcas vyletim z kupelne ak si nieco zabudnem, nebudem sa kvoli tomu zas obliekat, alebo ked sa on kupe, aj ja chodim do kupelne, taktiez sa obcas zahliadneme ked sa prezliekame, nezamkyname sa. nemam dojem zeby bol moj syn sokovany, ani nemam dojem zeby sa predo mnou hanbil
@minewka, moja kámoška, kt. má problémy v partnerskom vzťahu, mi tak položartom-polovážne povedala: "nikdy viac katolíka" 😀 😀 😀 . Ja jej na to, vidíš, vidíš, mala si si začať s ateistom, tak ako ja 😀 😀 😀.
Ale nie vážne, myslím že partnerská láska a úcta a vzájomný rešpekt vedia prekonať aj tieto úskalia vzťahu - rôzne názory na výchovu, vieru i nahotu 😉
@jolinka To je dobre 🙂 Ja si myslím, že väčšina to tak rieši. Zvyšok sú už extrémy, ktoré si v praxi celkom predstaviť neviem 😕
ja si myslim, ze v kazdej rodine je normalne nieco ine, kazda rodina a kazdy clen rodiny ma hranicu intimity inde postavenu. Myslim, ze nejaky jednoznacny zaver a smerodatny postoj, ktorym by sa mal kazdy riadit, urcite nevzide.
Ja by som ranajky naha nerobila, nie preto ze som puritan, ale preto, ze ja sa naha "necitim vo svojej kozi". Z kupelky do spalne prebehujem naha pravidelne, pisem prebehujem, lebo sa ponahlam obliect si "tu svoju kozu", aby som sa citila prijemne.
Nikoho by som si vsak nedovolila odsudit a ani neverim, ze naha mamina/ocino v kuchyni ci vani, by mohli mat nejaky dosah (pozit ci negat) na ostatnych clenov rodiny...
@adamko1234 ty si tu nakopnuty uz par dni a len trieskas od veci...ked si chces najst partnerku navstiv ine stranky... 😖 ...apropo su tu registrovani aj muzi a zapoja sa normalne do debaty , nie ako ty... 😒
@happy8051 tiež som toho názoru,že je to úplne normáone,zdravé a pre dieťa dôležité!!!! U nás to teda tabu vôbec nie je ! A nikdy ani nebude. Tiaž sa nepromenádujem doma nahá,ale prejdem hocikedy a syn to vöbec nevníma,lebo to bolo tak vždy! A keď sme napríklad na kupku,tak neočumuje očividne ženy , ktoré sú hore bez...jasné,že zrak človeku ujde,ale nemá aspoň pri tom otvorené ústa 😀 😀
Ja si neviem predstavit ze by moja dcera mala vidiet mojho partnera, jej otca bez treniek. Bude to asi tym, ze ja som to ako dieta mala rovnako. Pred mamou sa nehanbim, no pred bratom alebo otcom by som sa nikdy naha neukazala. Je mi to neprirodzene a prilis intimne. A nemyslim si ze o nieco prichadzam a ani oni nie...a tak to bude aj u nas. Dcera o nic nepride ak otca holeho neuvidi, preco by aj mala....poznam rodiny kde s tym problemy nemaju, no ja sa s tym mam problem stotoznit a nechapem to a ani nebudem, takze to je moj nazor.
Suhlasim a tiez mi pride nahota pred detmi nevhodna. Ani nevieme co sa moze stat a ako sa im to moze vryt do podvedomia a prejavit v buducnosti.
sice starsia tema ale fajnova..🙂
u nas je to tak, ze pred malou sa ja nemam problem prezliekat alebo sprchovat-pokial sme same doma,ze nemozem sa zatvorit sama do kupelne (ma 21mes.)...kupala som sa s nou kym bola mensia, aj to som mala plavky!-z hygienickych dovodov. teraz uz vobec.
no tatina ocumovat nemoze..ako stane sa ze mu vbehne do sprchy a nakukne,tak manzel nehuci, tvari sa ze nic ale to su nahody..
ked bude starsia, urcite sa o nahote a podobnych veciach bavit budeme, nech to vidi v telke,v knihe atd. ale preco by mala pozerat s prepacenim ,,oneho,, svojmu otcovi...alebo mne anču...🙂
u nas to bolo rovnake...otca som v zivote nevidela naheho dole, a keby sa mi to nahodou podarilo mala by som z toho skor traumu a blby pocit...mamu som videla, ale tiez stylom ako moja mala mna...cize nejake tragedie a zakryvacky nie ale ze sa budem prechadzat po byte naha...ze si idem rano do skoly budit dieta naha, lebo sak tak spim...AKO SORY...to uz neviem co dodat...ale sak kazdy jak mysli..
@elzu ste čudná uchylna rodina nehnevajte sa. Na penis otca sa deti nemajú čo pozerat
@martinnovak1708 🤣 nehněvám sa 😘

@bodka13
to bylo venovano tem, co mne nechteji cist.. 😉 ale ctou😉 😀
p.s. ted vazne: napsala jsem k tematu, ale pak jsem odbehla a smazala se mi cast a uz nemam cas to prepisovat...😉