Je podľa vás normálne ak môj manžel s ktorým mám 1,5 ročnú dcérku , volá svojej mame každý druhý deň ? Ja neviem ale mne to na dospelého 33 ročného muža ktorý má už vlastnú rodinu príde často , jasne nech volá veď je to mama! Ale toto mi už pripadá že je totálny mamáčik. Prosím neútočte na mna, sto ľudí sto názorov , podľa mna to je prehnané.
Ovplyvnuje to nejako vas rodinny zivot? Vola s nou kazdy den dve hodiny? Ak nie, tak naozaj nerozumiem, co riesis.
Predstav si, ze raz partner tvojho dietata mu bude vycitat, ze s tebou vola casto a malo by stacit raz za dva tyzdne.
Ja tiez som v kontakte s mojou mamou a dokonca aj svokrou kazdy den. Piseme si. Volam im tiez tak kazdy 2-3 den, ...a moj muz je len rad, lebo on je za mna zasa opacny extrem, nezavola svokre ako je rok dlhy, tak ja volam za oboch.
@anonym_autor za mna to tiez nie je casto.
@anonym_autor volala som denne niekoľko hodín a ? Môjmu mužovi to nevadilo. Teraz už bohužiaľ nemám komu zavolať.
Jezis to sa tes, budes označená všetkými nadávkami sveta, tu sú ženy co volajú so svojimi matkami niekoľkokrát denne a pride im to normalne … počkaj si aj na obligátne “moja tu už nie je co by som dala za telefonát každý deň 🥺”.
Ale zas ako píše petamich, ak vás to nijako neovplyvňuje, nevenuje tomu hodinu a matka ho počas telefonátov nehucka proti tebe a nerobi mu výsluch tak zas neviem prečo by mi to malo vadiť 🤷♀️
Ale tak možno opäť vymyslená tema, toto sem pribudne asi každý týždeň a vždy to ma úspech 🙂
@anonym_autor Denne a to od nej aj niekolkokrat fo tyzdna pracuje.
volame s rodicmi kazdy den obaja a je to uplne v poriadku, dakujeme Pánu Bohu, že ešte žijú
@anonym_autor keby som mala rodičov,každý deň im volám. Manžel volal otcovi tiež každý deň. Mne sa to páčilo.
Príde mi to normálne ak tie telefonáty netrvajú hodinu alebo vám výrazne nanarúšajú chod rodiny (a tým nemyslím len to, že si ty podráždená, že volá s mamou) Ja volám s rodičmi každý deň. Zvyčajne len na chvilku, čo máme nové a pozdravia vnúčatko, niekedy dlhšie ak máme čo riešiť. Som za to rada a neviem si predstaviť rodičov počuť len raz do týždňa.
Moja nevesta vola mame denne a mojmu synovi aj mne to pripada normalne. Tesime sa z dobrych rodinnych vztahov.
Raz za týždeň v nedeľu
Každý druhý deň je podľa mňa ok, ak to nenarúša spoločný život v zmysle že by spolu volali 20 minút.
Manžel voláva cca raz za týždeň, prípadne ak ide na prechádzku/upratuje, tak vtedy zvykne zavolať cez slúchatká
@anonym_autor ja napr nemám potrebu volať svojom rodičom ( žijem u priateľa). Máme rodinu skupinu kde sa posielajú foto a tak podobne. Príde mi dosť divné vyvolávať stále niekomu.
Podľa mňa je to fajn a pekne
Keby to niečo negatívne ovplyvňovalo iná vec, radšej nech spoluzdiela rozhovory s mamou ako s niekým iným 😁
Pokiaľ vola pár minút, tak mi to príde v pohode. Pokiaľ hodia každé dva dni dvojhodinový hovor, tak by mi to bolo priveľa. Moja mama vyžadovala denne raporty. Bolo jednoduchšie jej patminutovo zavolať ako počúvať hodinové litánie na tému nevďačne deti a zialom styrana matka. Pritom sme mali pramizerny vzťah, napriek denno denným telefonátom (Mama žije, ale už nie je v stave telefonovať, takže už ju len navstevujeme). Svokre muž volal tak jeden dvakrát do týždňa a vždy som ho perovala, že má volat častejšie (svokra bola fajn, nemala som problém). Povedala by som, že normálne je všetko, čo vyhovuje čo najvyššiemu počtu zúčastnených.
@anonym_autor osobne nevolam ani ja svojej mame tolko. Maximalne si napiseme. Moj priatel svojej mame nevola napriklad vobec 🤣 to je zas iny extrem lebo ja ju mam rada.
zalezi od toho aky mate vztah aj vy s jeho mamou. ja mam so svokrou uzasny vztah, mame skupinu mu traja a piseme si kazdy den. nikdy mi to neprislo divne ani ze je manzel mamacik. ked su ale vztahy nastrbene alebo vlazne tak neviem aka je "norma". musi to vyhovovat vsetkym a najma to nesmie obmedzit alebo narusit vztah medzi vami ako manzelmi.
Nikdy ,s tou bosorkou sa nechce rozprávať ,ako on hovorí
Môj aj pár krát do dňa a večer vždy dlhšie, raz 15mim raz hodinu, záleží na téme. Ja s ňou nemám dobrý vzťah taký typicky svokra-nevesta, ale nejak mi to neprekáža. Viem, že sa ona nudí, žije sama tak aspoň sa vykecava o nezmysloch. Ma už svoje roky a predsa je to jeho mama, určite im v tom nebudem brániť. Čo by som ja dala za jeden telefonát s mamou …
Volám každý deň, niekoľkokrát, obom rodičom 😀môj muž vola raz mesačne mame. Každý to má zrejme inak nastavené.
@anonym_autor ako fakt,kazdy druhy deň ti vadí ?
Jemu to vadí? Prečo ti to vadí
@anonym_autor Je to normálne, pokiaľ s ňou teda nevolá hodinu 🤣
A není to hádam manželova vec ako často je v kontakte so svojimi rodičmi? Pre neho he možno tvoj kontakt ku mame chabý .
Asi záleží o čom rozprávajú a ako dlho. Kontrolné telefónaty a s úmyslom potešiť, aby sa necítila sama, tak je to v poriadku aj každý deň. Ak sa sťažuje, a vyvoláva 3 hodiny a len aby nemala dôvod nadávať, že je s tebou a nie s ňou, tak je to choré.
Ty musíš vedieť, ako vám to zasahuje do vzťahu.
Ja volám každý jeden deň na 2-5 min, kym ešte mám komu. Keby to mojmu partnerovi vadilo, tak ho asi pošlem niekam…
@anonym_autor Raz budes v pozicii tej mamy a budes sa na to pozerat inac. Moja svokra uz nezije, ale keby zila, muz by bol s nou v kontakte pravdepodobne kazdy den a brala by som to ako normalnu vec. Svokor bol problematicky, pil, ale ked mal lepsie obdobia, tak tam tiez bol kazdodenny kontakt. Ja som s mojimi v kontakte tiez takmer denne odkedy mam syna, predtym menej, co mi je teraz aj luto, hoci stale to bolo dost pravidelne.
Vola jej kazdy den videohovor, nevidim v tom ziadny problem. Aj ja by som volala tej mojej ale uz sa neda.. podla mna to ze dospele dieta ma kontakt s rodicom nieje problem pokial to nijak neovplyvnuje vas zivot v zmysle ze by ho nejak manipulovali atd. Praveze v istom veku je vhodne kazdy den rodicov "skontrolovat" ci je vsetko ok.
Kym mama zila, volala som s nou kazdy den a bola som u nich, niekolko krat tyzdenne. Muz vola domov tiez denne, nevidim na tom vobec nic zle, mam rada jeho rodicov rovnako ako mal on mojich.
Preco by nemohol zavolat svojej mame? Ty nebudes chciet hovorit so svojim synom? Ked bude tvoje dieta dospele,dobre ti padne,ak sa ti nebude ozyvat? Co je na tom take zle,ze spolu volaju?
@anonym_autor Ahoj, toto je vec podla mna uplne v pohode. Su horsie pripady, napr. ked volava s matkou kazdy den, ale aj 3-4x do dna- uz aj take prispevky tu boli. Vobec kvoli tomuto nemusi byt hned "mamacik" ako si to nazvala. Pokial maju normalne spravanie, ked idete k nej alebo ona k vam, nevidim v tom problem. Preco ti to tak vadi? Ty mas dobry vztah so svojimi rodicmi?:Telefonuje on obden s mamou aj niekolko hodin, alebo co je pricina,ze ti to vadi? Mas ty so svokrou zly vztah alebo ju nemusis? Neuviedla si viac podstatnych faktorov, ktore sa skryvaju v tychto mojich otazkach🙂 To, co si napisala je dost malo na to, aby sme poradili objektivnejsie🙂
@anonym_autor môj volal asi tiež tak. Vzdy cez videohovor. Mne to nevadilo. Teraz už žiaľ nemá komu zavolať....