icon

Náročný trojročný synček

19. okt 2022

Neviem čo je na to správne slovo náročný alebo skôr moc živý.3r synček je nonstop v pohybe,stále niečo chce,dlho sa sám nezahrá max 10 minút,aj to keď vidí že som odišla inam tak ma hľadá že mama pod sa so mnou hrať.Vsetky činnosti doma robíme spolu,jeme,upratujeme atď.Syncek má rád všetky činnosti hrať sa,kresliť,robiť si pracovný zošit,lepiť atď no všetko ho zabavi len chvíľu.On sa aj rýchlo naje a ide sa hrať.Ja rada si vychutnávam jedlo a trvá mi to 10-20 minút pokiaľ sa najem.No pri ňom sa nedá, ťahá ma preč od stolu.Ked som v kúpeľke sprchujem sa alebo na záchode,hľadá ma kde si mama,čo robíš mama.Neni rozmaznany,akurát je pravda že sa mu venujeme aj ja aj manžel.Mam staršiu dcéru ktorú som vychovala sama,ona bola kľudne dieťa.Kam som ju dala tam vydržala aj hodinu sa hrať sama.Pravda pri nej som mala prácu na doma.Teraz pri synčekovi sa mu venujem komplet.Chodime aj veľa von.Vecer sa vymieňame s manželom,ja si kontrolujem dcére úlohy,hráme si niečo vo dvojici alebo sa rozpravame.Plus chystám na spánok a na ďalší deň veci,muž sa hrá zatiaľ
s malým.No má dosť jeho takisto nenechá si ani sadnúť.V záhrade alebo vonku si nemôžme nič spraviť pri malom,on sa do všetkého ide a potom všetko dlho trvá.Tak vonku robí manžel a ja idem von s deťmi na prechádzku alebo niekam.Manzel sa čuduje že čo ostatný robia s malými deťmi,keď pri našom synčekovi sa nič nedá robiť.Poviem mu že majú starých rodičov čo postrážia a rodičia si zatiaľ môžu oddýchnuť alebo ísť niekam vo dvojici von.My s manželom nemôžme.

Strana
z2
radkaradix
19. okt 2022

aj nas 3r je taky, ale nenechame sa nim hadam sikanovat, ked mam naladu, tak sa idem hrat a skacem ako chce, ale vacsinou sa mi nechce a vtedy mu poviem, ze ja som uz dospela a nehravam sa, mam povinnosti a potom si chcem oddychnut, jeho robota je hrat sa, tak nech sa ide hrat.. vacsinou sa potom bud len motka alebo sa naozaj zacne hrat az ho to uplne pohlti ;) zalezi, aku ma naladu.. a casto aj place, aj sa hodi o zem.. vtedy mu bud navrhnem, ze sa pomojkame alebo ak nemam naladu, tak poviem nieco ako, este silnejsie skus plakat, susedia ta nepocuju poriadne a zvycajne sa potom uvedomi a utisi sa ;)

autor
19. okt 2022

@radkaradix To aj ja hovorím nech plače ešte hlasnejšie že susedia ešte nepočujú.Nezabera nič.

elam1234
19. okt 2022

Čítala som tu veľa komentárov, že ste si ho tak naučili a bla bla bla, ja na tom nevidím nič zle, je maličký , je to dieťa , ste rodičia, je ja vás citovo naviazaný, lebo je stále s vami, ma také obdobie, keď vás potrebuje mať na blízku a cítiť vašu prítomnosť , tak ho nechajte , o pár rokov bude mať iné záujmy , kamarátov a postupne vás rodičov bude zo svojho života vytláčať na kraj, tak si to ešte užite 🙂 veľa detí, takýchto maličkých sa takto správa

pipistrel13
19. okt 2022

@elam1234 matka,ktora sa nehra 24hodin s dietatom,dovoli si ist na wc,najest sa,nedajboze osprchovat,pri tom navarit,nakupit,upratat,je akoze zla mama,ktora odstrkuje dieta?dnes nema vychova ziadnu mieru...mimochodom s dietatom sa nonstop hrat a robit mu vkuse program nie je odporucane ani odbornikmi a ked chce byt dieta s matkou,nech sedi s nou pri stole kym je,nech je pri nej pri kazdej cinnosti,ale nieze matka je jeho otrokom

elam1234
19. okt 2022

@pipistrel13 ja som nikde nepísala o zlých a dobrých matkách, každý človek je iný, niekto môže mať perfektnú výchovu a aj tak z jeho bude niečo iné, na toto vzorec neexistuje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
callisia
20. okt 2022

Sama si robíš zle. Môj skoro 2,5 ročný chápe, že keď pijem kávu, alebo jem, môže ma volať koľko chce. Ja mám tiež právo na oddych. Keď varím, tiež ma ťahá preč. V medzičase sa s ním pohrám ale kým to nachystám všetko, popracem, hrá sa sám. Môj neplače, len mrnčí ale bohužiaľ. Väčšinou si donesie hračky do kuchyne a hrá sa a je rád keď mám chvíľu čas medzitým a venujem sa mu.

chadkroeger
20. okt 2022

Véd nech plače. Takto vás vydiera. Raz poplace, druhýkrát a na tretíkrát to pochopí. Vravím z vlastnej skúsenosti.

sinusoida
22. okt 2022

Hej, deti, aj keď majú rovnakú výchovu, sú rôzne. On je jednoducho taký...treba vydržať, čím bude väčší, tým to bude lepšie.

Strana
z2