icon

Naviazané dieťa na mamu a jasličky

ivkaaa25
25. aug 2016

Ahojte, chcem sa Vas opytat na skusenosti s vasimi ratolestami a jaslickami. My mame 14 mesacnu dcerku ktora je na mna velmi naviazana. Nemozem ist ani na WC aby nespustila vyplaseny plac ze ma nevidi a to nehovorim o tom ze ju mam nechat napriklad u starych rodicoch. Od 1.9. nastupuje do jasliciek. Mam dost obavy ako to bude pre nu v novom prostredi bezomna, naucena nato ze sa jej celucky den niekto venuje.. je velmi ziva a taky maly zurko( ked sa jej nieco nedari hned zacne plaka, hnevat sa, buchat vecami..) neviem ci som sa dobre rozhodla dat ju do jasliciek. Ako to zvladli vase deticky?? Dakujem 🙂 🙂

Strana
z2
siska53
25. aug 2016

@ivkaaa25 ja som vzdy hovorila,ze idem prec.. Len zoparkrat pri malom som osla potajme,lebo nasi,ze to je tak lepsie,neplace,ale mne to pripadalo blbe,radsej nech to vie a aj to,ze sa vratim.
No riesila som to tak,ze som.prosto odisla,pred nimi som bola v pohode,az ked uz ma nevideli,tak som si poplakala. Kebyze su oni v pohode,som aj ja.
Ona uz potom tak neplakala,to bolo lepsie,akurat vzdy v pondelky. Protestovala tym nejedenim.
A nestazuje sa na nic,len ze jej chybam. Ked je s niekym z rodiny,je to lepsie.
Ona zle znasala aj moju operaciu zlcnika a pruhu,ked mala 7m. Moja mama a muz si "uzili", bolo to pre nich velmi tazke....

Hlavne ty bud vyrovnana so situaciou. Je to lahsie.. A hlavne - uvidis,mozno to bude super mozno boj..svagrinina teraz uz dospela dcera prerevala hadam aj dva roky a to chodila k opatrovatelke. A poobede zas odtial.nechcela odist...takze tak..skoda,ze u nas nie je rozsireny system au-pair, mozno by to bolo lahsie pre obe strany-mamy i deti..

louise
25. aug 2016

Nasa chodila do jasliciek od 12 mesiacov, ale problemy s tym nemala - obcas sa pri mojom odchode ani neotocila. 😀 Ale za tie roky som tam videla naozaj vela deticiek, mnohe dost tazko znasali odchod rodicov. Ale len dovtedy, kym boli rodicia v zornom poli. Kym som Lilly vyzula a vyzliekla, dieta sa uz hralo a ani si na plac nespomenulo. Niektore si zvyka kratsie, ine dlhsie a vela zalezi na opatrovatelkach a prostredi. Takze drzim palce, zaciatky su tazke pre rodicov aj deti, ale treba tomu dat cas. Nasej Lilly jasle prospeli, chodila tam rada, miluje kolektiv a vela sa naucila. Teraz ma to od novembra caka s mladsim, tak dufam, ze bude rovnako spokojny.

papricka33
25. aug 2016

@ivkaaa25 nuz, uz si sa rozhodla 😒

tetapetra
26. aug 2016

@ivkaaa25 mraucal dlho. Ale naozaj ked sme zavreli dvere ticho. Aj pohlad ranenej srnky dal. Najhorsie to bolo a aj je, ked ho vediem ja 😉 .mm uz ma na haku. Cau tato a leti do triedy. Uz je skolkar.

ivkaaa25
autor
31. aug 2016

Dakujem Vam maminky za rady a skusenosti 🙂 uz ked sme sa nato dali budeme musiet vydrzat

blondik85
17. jan 2017

@ivkaaa25 chcem sa opytat ako ste to zvladli? 🙂

ivkaaa25
autor
17. jan 2017

@blondik85 ahoj
Zvladli sme to uplne super 🙂 trvalo asi tyzden a adaptovala sa. Pekne sa prehrala a po asi 3 tyzdnoch tam krasne zaspinkala aj cez obed 🙂 lepsie spinka tam ako doma 🙂 uplne ine dieta. Veselsie. Teraz ked je dona bo sme po chorobe tak na nej vidno ze sa nudi ze jej chyba kolektiv :( takze hned ako sa bude dat pojde medzi deticky. A mozem jaslicky vrelo doporuciť 🙂 aj ty sa chystas dat dietatko??

blondik85
17. jan 2017

@ivkaaa25 joooj,to som rada 👍 ano;aj nas to caka cca v maji - tiez sa musim vratit do prace a nasa Eli je tiez taky moj cicik..tak som bola zvedava ako ste to zvladli 🙂 a tesim sa velmi,ze tak super..lebo pravdupovediac sa toho desiiiim 😨

alicka850
17. jan 2017

A take ako adaptacny pobyt nemaju?My ideme od maja a cely april mam vyhradeny na adaptaciu. Podla mna ju tam supnut len tak hned na cely den je nie moc dobre, ked je takato naviazana na Teba.

ivkaaa25
autor
18. jan 2017

@blondik85
Tiez som mala ale poriadny strach.. a nakoniec by som povedala ze ja som sa bala viac ako mala 🙂
Neboj isto to zvladnete 😉
Drzim palceky
@alicka85
Ano vecsinou vsade daju moznost adaptovat postupne deticky. Aj my sme tak boli sa pohrat najprv len na hodku spolu potom hodku sama a tak sme zvacsovali cas 🙂

Strana
z2