icon

Nekontaktné 10 mesačné dieťatko

27. máj 2022

Ahojte maminky, mam 10 mesacneho chlapceka, u ktoreho som si vsimla zopar veci,ktore ma dost trapia. Mam pocit, ze si ku mne nevytvoril ziadnu citovu vazbu, vobec ma nevyhladava a neplace za mnou. Ked ho mam na rukach pozera do stran ale na mna nikdy nepozrie. Je to normalne, aby dieta nepozrelo v naruci mame do tvare? 😢
Ked som v jeho tesnej blizkosti a prihovaram sa mu casto nereaguje. Lepsie na mna reaguje z vacsej vzdialenosti, vtedy sa pozrie aj krasne usmeje.Ak sa udrie a zacne plakat, chcem ho utisit no on ma odtlaci. Stretli ste sa s takym spravanim u dietatka? Velmi ma trapi, ze ma moje dietatko nechce, nevnima a nepotrebuje..

Strana
z2
autor
29. máj 2022

@henka123123 a kedy je podla teba pre rizikove dietatko najvyssi cas zacat nieco robit? Aj pre mna je prve dietatko ale vidim a vnimam ten rozdiel…

chrumka333
29. máj 2022

Prvý na mňa nikdy tak oddane nekukal 🙂 je to neuveriteľné,ako je každé iné, jedinečné. Držím palce nech je synček ok.

henka123123
29. máj 2022

V 2 rokoch by som nasla centrum vcastnej k intervencie a tam ti ho zadarmo pozru ci je jeho vyvin spravny alebo rizikovy a poradia co a ako dalej robit

autor
29. máj 2022

@chrumka333 dakujem velmi pekne 🙂

autor
29. máj 2022

@henka123123 do CVI idem uz teraz, to som uz zacala riesit. Dakujem. Uvidim co mi tam povedia :(

lauricka
29. máj 2022

Myslím, že to je na debatu s odborníkom a treba sa pozrieť aj na to, či sú tam autistické črty, aby si čo najskôr vedela, ako ste na tom a ako treba s dieťaťom pracovať a komunikovať. Tu, obávam sa, nemôžeš dostať rady, ktoré potrebuješ, pretože takto na diaľku nevie nikto posúdiť a diagnostikovať situáciu a dieťa. Držím palce!

adriannasvk
29. máj 2022

Tak uz potom len neurolog atd. Drzim palce. Mozno je to len faza a babo z toho vyrastie

autor
29. máj 2022

@adriannasvk neurologovi chodime, dakujem velmi pekne.

adriannasvk
30. máj 2022

Ano to som postrehla v komentaroch, drzte sa. Drzim palce 😊

zenazaba
30. máj 2022

Dcera bola presne taka ista. Maminkova zacala byt az v 20mes. Uz jej nemozem odist z oci ani na 5 minut, to uz vola mama mama. Je uplne v poriadku, ale hyperaktivna za troch 🙂

skaja_111
26. okt 2023

Ako ste dopadli ? Dcérka sa správa podobne a dosť sa bojim

autor
27. okt 2023

@skaja_111 riesime podozrenie na poruchu autistickeho spektra…no na druhej strane mame doma velmi sikovne a ukecane dietatko…no iste crty zostali. Ani odbornici este nevedia povedat jasne stanovisko…

mbiresova29
25. júl 2024

Dobrý deň.
Môžem sa opýtať ako ste teraz na tom teraz? Lebo mám doma chlapčeka, ktorý je presne taký istý 😔

autor
25. júl 2024

@mbiresova29 v podstate rovnako ako som pisala naposledy…ma 3 a ide do skolky, je ukecany, zvedavy, velmi sikovny a extremne zivy…uvidime co bude casom ale je to uzasny chlapcek.

1mina
25. júl 2024

@evka_s presne aj ja, mam syna s Pas a odmalicka sa tuli, mojka, nalepeny na mne, aj do oci sa diva 🙂 takze podla toho by som sa na autorkinom mieste nejak nestresovala kvoli tomu, moze byt proste povaha ze sa nerad mojka a bude drsny chlap 😁

mbiresova29
Autor odpoveď zmazal
mbiresova29
26. júl 2024

Ďakujem vám veľmi pekne za odpoveď❤️ lebo dosť sa tým trápim .... A malý je tiež veľké šidlo a všetko naokolo ho zaujíma.

mbiresova29
26. júl 2024

@1mina bodaj by aj ten môj bol taký drsný chlap ako hovoríte 😊

Strana
z2