Neodporúčam súkromnú škôlku Vtáčia búdka v Kvetoslavove
Povinne prečítať!!!Ucitelka stratila dvojročné dieťa na prechádzke !!!
http://vas.cas.sk/clanok/12865/ucitelky-stratil...
@monty1111 no prave tie mamicky ktore tam deti maju, maju k teme čo povedať. podotykam ze mna sa to netyka len sa mi nepáči táto "lunter kauza" hlavne ak vieme, ze rodicia dietata kauzu netuzili medializovat a s riaditelkou to maju vybavene. Ze riaditelka pribuchla dvere pred novym casom? A vy by ste si k sebe pozvali bulvar ktory netuzi po nicom inom ako očierňovať? pardon ale ona nie je verejne činná osoba t.j. nie je povinná nikoho vpúšťať dnu. Ja sa jej teda vôbec nečudujem.
@lencuskapancuska stat sa to moze kazdemu, aj najlepsiemu a ostrazitemu rodicovi.. Ale nie tak, ze si ani v triede (doma)neuvedomi ze jedno dieta chyba po 45 minutach..
@jana_eyre ale ved to je samozrejme, to ja v ziadnom pripade neospravedlnujem, ale dajme ruku na srdce - my vsetky, co sa do tejto diskusie zapajame, vieme s urcitostou potvrdit, ze to bolo 45 min? Boli sme tam vtedy pritomne? Nie. Mna hlavne vytaca to, ze sa vsetci tvarime neomylne a budeme skakat do niekoho, kto sa nemoze ani branit. A hlavne vypisovat o tom kade - tade... Prosim Vas, co sme skolkari? Ziadna ucta voci rodine tohto chlapca... Nic..
No mna pri tejto kauze napadol ten smutny pripad co sa stal cez leto v Nitre. Ked otec zabudol svoje dieta v aute a to dievcatko zomrelo 😔 Su to hrozne pripady a budme radi ze to teraz dopadlo ovela lepsie. Nech si o mne mysli kto co chce, ale mne bolo toho otca velmi luto. Kto zazil ozajstne stresy v praci vie, ako lahko sa dostane clovek do situacie ktoru predtym odsudzoval. Toho otca vsetci popisovali velmi pozitivne, mal uz viac rokov, mozno to suviselo aj s tym.
@argyro ja nemyslim novy cas, ten ma nezaujima. Ale je teda uplne super, ze neinformovala rodicov a chcela to ututlat. Ako by si reagovala keby sa jednalo o tvoje dieta a skutocnost by ti bola zatajena? Reakciou ze ved sa nic nestalo a ze to sa moze stat kazdemu? Ak ano, tak je to mi potom fakt luto..............
@lencuskapancuska keby to bolo aj len 10 min tak to nie je v poriadku. Keby to bolo moje dieta.............tak sa radsej ani nebudem vyjadrovat na opatrenia ake by nasledovali. A to sa nevyhrazam, iba si chranim svoje deti.
@argyro preco? Ze mas asi rovnaky nazor na ochranu svojho dietata ako rodicia toho chlapca ked to nijako neriesili. Len si odpovedala otazkou na moju otazku. Preto sa pytam opat, keby sa jednalo o tvoje dieta a nebola by si informovana...........brala by si to ze OK nic sa nestalo?
@lencuskapancuska nie, nevieme a ak to nie je pravda, uz len vo vlastnom zaujme by som sa vyjadrila ako majtelka tej skolky.. ak je do takehoto pripadu zapojenych viac ludi, mali by sa vyjadrit vsetky strany, ked uz sa to teda medializuje..
ale teda neviem, ci len zle citam, ale niekto sa tu navazal snad do rodicov? niekto tu do niekoho skakal?
ked pojdu moje deti do skolky, velmi dufam, ze vsetkym zucasnenym opatrovatelom budem moct doverovat v tom, ze o moje dieta bude postarane..
kazdy predsa dava dieta prave preto do skolky, aby bolo o neho postarane.. ak sa tak nedeje, maju sa z toho vyvodzovat dosledky a nie zlahcovat situaciu, ako tu niektore zeny pisali.. /napr. nevidela by som to tak tragicky a podobne/ ak by sa to stalo rodicovi a vsimol by si to sused, riesila by to socialka.. ak sa to stane sukromnemu detskemu centru, tak sa vsetky mame tvarit, ze to je len ludska chyba..
mne je tiez luto kazdeho, komu sa take nieco stane a viem, ze sa staci otocit a dieta sa moze skryt, ublizit si.. prave preto maju byt v skolke take opatrenia, aby sa take nieco nestavalo, ucitelky nemaju byt pretazene velkym poctom deti malej vekovej kategorie a rodicia by mali trvat vzdy na naprave.. v skolke musia proste s takymito moznostami ratat a byt proti tomu "vyzbrojeni"..
/moja svagrina pracovala v troch takychto sukromnych zariadeniach, pri bratislave aj v bratislave.. vsade to bolo o tom, ze majitelia pozadovali na jedno dieta vysoke poplatky, ucitelkam sa dostaval nizky plat a mali na jednu ucitelku vela deti, pretoze majitelia odmietali platit dalsi personal.. rodicia napriek tomu nikdy netrvali na naprave u majitela, proste len boli radi, ze maju kam umiestnit dieta..
ale uz nikto nepozera na to, ze vycerpane a prepracovane ucitelky mozu urobit take chyby, ktore mozu dopadnut tragicky.. svagrina prave preto vzdy odchadzala, pretoze sa to nedalo zvladat psychicky..
preto by som toto vsetko vobec nezlahcovala ani zo strany rodica.. samozrejme, je mozne, ze v tomto pripade sa majitelka s rodicmi dohodla adekvatne, to nikto nepopiera.. ale ako som uz povedala, rozculilo ma najma to zlahcovanie, ze sa take nieco stalo a vycita sa IBA nekomunikacia/
@monty1111 ja si myslim, ze to asi kazdy 😉 takze urcite by ste neboli vynimka, ale...opakujem uz asi po tretikrat v tejto diskusii. Ja osobne nikoho neospravedlnujem. V celej tejto "kauze" mi je luto akurat toho, ze o tom vie novycas.sk, MK, mozno za par dni o tom bude vediet aj prezident. A z takychto diskusii nakoniec vzdy vyjdu len polopravdy. Keby o tom informovali samotni rodicia, ktori by teda chceli na nieco poukazat, ale to oni prave nechceli. A aj napriek tomu sa vzdy najde niekto, kto robi zlobu.
@jana_eyre paneboze :D najprv si treba riadne precitat, co tu je popisane a potom "nechapat". Nebudem sa vyjadrovat uz k tejto diskusii, je to zbytocne. Ako sa hovori, mudrejsi ustupi.
@lencuskapancuska no neviem, ci si si ty precitala riadne, co som ti pisala, lebo inak by si mi takymto stylom neodpisala.. no budis, ked sa citis mudrejsia, tak ustup..
@jana_eyre reagovala som len na to, co ste sa pytali ohladne navazania do rodicov a ze niekto do niekoho skakal. Nema zmysel totiz donekonecna nieco vysvetlovat. Vo vsetkych svojich komentaroch som presne opisala co mne prekaza. Takze ten tvoj komentar nemal zmysel, pretoze ja este raz a posledny raz opakujem: NEOSPRAVEDLNUJEM JASLE!!! A aj napriek tomu mi niekto bude dookola omielat o tom, s cim sa ja tiez stotoznujem, ze by sa to nemalo stat. Uz sme sa pochopili?
@monty1111 jasné ze by mi to nebolo jedno ale odkial mas info teraz myslím 100% overenu ze im to bolo zatajene? Bola si při tom ked si to vyjasnovali? Tu nejde o mna ale ak sa k tomu nevyjadruju rodicia a su s tým OK tak je to medzi nimi či nie? Verim ze každá z nás miluje svoje dieta a chce len to naj preto vdacim za kazdu referenciu či už pozitivnu anebo negativnu ale rozmazavat to ze co by som urobila já alebo suseda alebo neviem kto je bezpredmetne a o emociach 🙂
@nanazo presne o tomto pisem aj ja cely cas, ale kto nechce chapat, nechape.
@lencuskapancuska 🙂 mnou si bola pochopena
@lencuskapancuska a ja snad niekde pisem, ze ich ty konkretne ospravedlnujes? V mojom najdlhsom komentari som sa vyjadrovala k inym zenam, myslela som, ze to je zjavne..
Na teba som najprv reagovala len preto lebo si tvrdila ako sa tu vsetci tvaria neomylne.. Ty si mi na to odpiasala ako sa tu ostatni navazaju do druhych, (co s mojou reakciou na teba tiez nemalo nic spolocne) tak som mala potrebu svoj postoj dovysvetlovat.. To ze ty v tom vidis obvinovanie teba, ze niekoho ospravedlnujes, nie je moj problem, pretoze to nikde netvrdim..
@monty1111 Ak si este raz precitas, co som napisala, zistis, ze hned v mojej prvej reakcii som povedala, ze sa nebudem vyjadrovat k samotnej situacii, kedze Novy cas nepovazujem za relevantny zdroj informacii. Ani raz som nenapisala, ze sa zastavam skolky alebo majitelky, ja tu skolku koniec koncov ani nepoznam. To, na co som reagovala, bol fakt, ze sa tu rozprudila diskusia na zaklade senzaciechtiveho clanku z bulvaru, opakujem, BULVARU. A vyjadrila som sa k tomu, ze mi pride divne, ze si zachrankyna najprv dieta odfotila z okna a az potom mu sla pomoct a fotku navyse poskytla Novemu casu. K incidentu ako takemu sa tu uz vyjadrili mamicky, ktore dotycnu skolku poznaju.
Nepaci sa mi, ze sa tu idu pranierovat ucitelky bez toho, aby sme poznali detaily. Nehovorim, ze je to udalost, ktora sa da prejst len tak mavnutim rukou, ale skus si predstavit, ze sa tebe strati dieta napr. v ZOO, niekto si to odfoti, zavola Novy cas a nasledne vyjde clanok s titulkom "Drama v ZOO! Nezodpovedna matka stratila dieta, z jej lahkovaznosti budete v soku!" Bulvarizacia - to je to na co poukazujem. Na zaklade jedneho clanku sa tu vyvodzuju jednoznacne zavery o ucitelkach, skolke, dotknutych rodicoch...
@jana_eyre a nie je tomu tak? ked sa nieco taketo stane a vedu sa diskusie, vzdy z toho vlastne vyjde to, ze kazdemu sa to moze stat iba mne nie. Vobec sme sa nepochopili. Mne netreba nic dovysvetlovavat. Ale ak ste si vsimli, vsetky zeny, ktore sme sa pochopili, hovorime vsetky to iste a to o tej medializacii a pod. A kazda z tych, ktora nas nechape, sa nam snazi kadeco dovysvetlovat 🙂
@lienka_snehulienka suhlas uplny 🙂
@nanazo no aspon niekto, pretoze mam pocit, ze stale tocim dokola to iste a nikto nechape 🙂
@lencuskapancuska vies, mala som napisany dlhy prispevok, ale vidim, ze je to zbytocne.. Je mi luto, ze som dala vseobecne dovysvetlovanie pod prispevok ktory bol adresovany najprv tebe.. Preto robim odstavce, zjavne som asi tiez nepochopena..
Ja by som len chcela vedieť, čo by sa stalo, keby sa niečo podobné stalo v štátnej alebo súkromnej škôlke. Resp. aký dopad by to malo na učiteľky, príp. riaditeľku škôlky. Keby teda sa to dostalo na verejnosť - či už prostredníctvom rodičov, alebo proste náhodne aj takto ako tento prípad.
Áno, v podstate je prinajmenšom čudné vyvolávať bulvárne noviny a podsúvať im takéto veci, osobne to nikdy nechápem, čo sú to vôbec za ľudia, čo volajú či už do novín alebo do TV v takýchto prípadoch (a prípadoch nehôd a pod.), ale teraz je proste taká doba. Čudná... Jednoducho, dostalo sa to do sveta, ak to tak môžem nazvať, a faktom ostáva minimálne to, že učiteľka alebo opatrovateľka, skrátka osoba zodpovedná za deti zabudla, stratila na ulici počas prechádzky 2-ročné dieťa a počas nejakej doby (to je jedno ako dlhej) si to nik zodpovedný nevšimol (keby si to všimli, snáď by ho hneď išli hľadať). A to je podľa mňa dosť závažný priestupok.
Katarinka8 tado doba je cudha ale preto ze nieje dostatok normalnych skolok a potom vyrastaju taketo pochybne zariadenia a vidina rychleho zisku ich nuti primat nekvalifikovany prersonal, dalej prijat co najviac deti do co najmensieho priestoru proste setrit setrit aby bol zisk, smutne je to ze sa setri potom na detoch.
Dalsi problem pri takomto zariadeni je ze nama nad sebou kontrolny organ ako skoly a skolky tu pri pochybeni a naslednom nezverejneni nieje prakticky ziadny dopad na taketo zariadenie, cize plne suhlasim s publikovanim takychto prispvekov navyse viem ze je to pravda! A ako Matka by som urcite chcela mat co najviac informacii o tom kde moje dieta umiestnujem.
Este raz tu sa nejdena o pochybeni eshopu alebo predvaca za op tu ide o DETI ked na to nemaju nech to nerobia!

@zergei predvidat sa pri detoch musi vsetko a v skolke zvlast. Ale diskusia s mamickami co tam maju umiestnene svoje deti nie je objektivna. Je jasne ze si budu to zariadenie zastavat. Ked to nevadi im ze tu maju svoje deti je to ich vec.