Neposedný skoro dvojročný chlapček a jasle
Ahojte baby. Maly bude mat 2 roky v septembri. Nechce sa dat ani za svet odplienkovat ale tak neriesim to ked to pride pride. No ale chcela som ine 😂 je strasne zivy stale beha neobsedi teraz sa zacina hadzat o zem a to som prisna aj nahadzem ked neposluchcen na 4ty krat. Rozmyslam nad jaslami aby som isla zarabat. Stale rozmyslam nad tym, ci to tam s nim zvladnu. ci ho neudru inak ako po zadku. niekedy je ozaj nezvladnutelnh. Nevie sa prechadzat len behat. poradte dat ci nedat mate niektora skusenost?
@bobana297 Pozri ak chces ist zarábať tak inú možnosť nemas ako jasle alebo opatrovatelka, ....V jasliach bude úplne iny, ak sa hodi o zem sa hodí, maju rezim, na ktory si bude musiet zvyknut - ked sa bude jesť tak sa bud naje alebo bude hladny-nikto za nim nebude behať neviem ako dlho-to len ako priklad.😉 A pomoze to (mozno) aj domácemu "rezimu".
Jaaaj a akych vymyselnikov sme mali v skolke, nato su tam skolene pani ucitelky, len sa neboj, a on sa tiez nauci ze musi mat nejake hranice.
@bobana297 vôbec sa toho neboj. Aj môj je taký lump a čuduj sa svete v jasličkach anjelik. Deti po sebe opakujú. Papaju všetci aj on papá, učiteľky robia s nimi aktivity, doma som musela variť a upratať aj v lete vonku záhrada a vtedy sa nudil a robil zle. V jasliach sa nenudí, tak je dobrý. Strašne zlaté učiteľky tam majú, dieťa by neudreli.
Sestrina mala je tiez v jaslickach. Doma je to maly cert, v jasliach najlepsie dieta 🙂 vsetko spapa, zaspi bez uspavania a dudlika, hracky si po sebe uprace, dokonca sa vyzlecie pred spanim. Naucila sa uplne inemu rezimu, vidí ine deti a tak robi to,co vsetci ostatni 🙂
@bobana297 ja mam skusenost s mestkymi jaslami ze bit zrejme nebiju deti, ale hucia po nich a podplacaju lizatkami (dobre, to mozno nemysleli zle). deti im tam nepohnute sedia na kopke, aj vonku az je to cudne. na mojho sa cudovali ze ci je zvyknuty chodit hore-dolu ako sa mu zachce .. no ano, nedrzim dieta doma na retazi. moj si tam nikdy nezvykol, jasle sme zrusili a ostal doma ... spatne ked sa naucil rozpravat mi hovoril ze tie tety neboli dobre ale nevedel mi povedat preco. ale vsak vyskusajte a uvidite
Ja po 14 rokoch prace v skolke aj jaslickach mozem povedat,ze:
1.) deti sa bez rodicov spravaju uplne inak ako s nimi .
2.) sila kolektivu funguje (skoro) na kazde dieta.
3.) deti su neposedne,lebo su to deti a je to normalne.
4.) deti nijakym sposobom nebijeme,je to absolutne neprijatelne,ani po zadku,z mojho pohladu ak toto niektora ucitelka urobi,zlyhala.
4.) dobra ucitelka zvladne aj trosku "sialenejsie" dieta.
5.) necakame,ze dieta bude v tichosti sediet cely den (toho si dost uzije v skole a praci).
U nas v jaslickach je jeden chlapcek,co tiez nechodi,ale len beha. Ale obe jeho ucitelky ho maju napriek jeho splasenosti rady. On casom pochopil,ze su nejake pravidla,ale zeby uplne skrotol,to nie. Je to proste jeho povaha,taky je a tak to je dobre. 🙂
Ja mam 21mesacnych chlapcov - neposedni, pojaseni😍, jednoducho nevydrzia sediet na mieste. Pri mne su ako certi, pri ostatnych asi v pohode. Chcem ich dat do jasli a vratit sa do prace, tak verim, ze ked si zvyknu na rezim v jaslickach, zlepsi sa to aj u nas
Nasasla do.jasli ako 22 mesacna. Ja,so doma bola kucharka..upratovacka a nemala som na jej temprament tolko casu. Jasle boli super! Odplienkovanie sme zvladli s ich spolupracou..jedenie..zaspavanie bez kojenia. Vela aktivit robili..mal9vali..vonka chodili na prechadxky na dvor. Za nas velka spokojnost. Chodila presne rok..ja som.veru plakala v posledny den ked sme boli v jasliach. Vela sa tam.naucila a chodila tam velmi rada.

@bobana297 lepsie povedane ci ste mali taku situaciu a mate takeho nezbedu neposedneho