icon

Neviem si rady s dvojročnou dcérou

mischell0110
8. júl 2016

Viem,ze po precitani mojho prispevku si vela z vas povie,ze mam dieta ako kazda z vas,ze som fajnova mama,alebo zle vychovavam dieta...Pisem preto,lebo uz som naozaj zufala a uz neviem ako dalej,tak sa chcem aspon vykecat.A naozaj ocenim nazor kazdej z vas,ci radu,hoci mam pocit,ze somskusila uz vsetko,naozaj vsetko!
MOja dcera mala teraz 2roky.Kazdy povie,ze aka je krasna,ako anjelik,ze jeisto dobrucka...ale niknevidi ako to naozaj je,len moja mama,kedze byvameste u nasich,kym postavime s manzelom dom,lebo pracuje v zahranici.
On narodenia som mala s nou problem.Ako babo sa nechcela prisat,odsavala som si pol roka 7x za den a tak ju krmila.Nichrozne.Zle spavala,v noci bola kazdu hodinu a pol hore,stale plakavala,cez den spavala 3x po 20min.kazdy mi povedal,ajDr.to casom prejde.Ako mama vravela,pockaj do pol roka,zmeni sa to.Nic.POckaj do roka,nic.POckaj do 2rokov,potombude dobre.A je to horsie a horsie.To,ze nepapa vsetko,nechce mi vobec ovocie ziadne,okrem melona,co zacala nedavno jest,od malami ovocie nejedla,lenvyzivy zje,ale ovocie ako take nie.Zeleninu nezje nijak inak ako v polievke,aj to nie vsetku.POedala som si fajn,jedenieriesit nebudem,co jej chuti jej dam,ked nechce,nenutimju,ked je hladna vypyta si a aspon co to spapa.No probelm je v spani a jej spravani.
SPANIE: Od malicka mala reflux,nevedela zaspat nijak inak ako na rukach.potom sa odnaucila,pokolisala som ju 5-10min.v kociku zaspala a prelozila som ju do postielky.No od 7mesiacov som sa snazila ucit ju na postely pri mne zaspat.Skusala som dlhe tyzdne rozpravky pustit,hovorit,spievat,vypnut vsetko a matticho,hladkat ju...nezaberalo nic.Bol to hukot na postely,az sa z revu dovracala,pytala sa stale do kocika,aj ked som ho schovala,ukazovala rukami kam chceist.PO vysemesiaci somto vzdala,lebo nespavala,kedze nezaspala,len prerevala hodiny,poracala sa,musela som ju prezliect a lenrobota a z toho placu som uz bola na nervy,tak som ju dala do kocika,pokolisala ju 10-15min.a zaspala.Tak som si povedala fajn,kedtak zaspi a viem,ze spala potom 2h,neriesila somto.To bolo cez den.Ale v noci-katastrofa.Ci sa vecer napapala alebo nie,ze zjedla menje toho,stale sa budila,plakala.Uz som bola u DR.ci nieco nema,ci ju neboli brusko,ucho,zubky..proste stale,ze je v poriadku,ze to moze byt brusko,potom zas zubky,potom zas zle sny...Lenze noc co noc, to bolo,ze spala max.2hvkuse a potom len plakala,Oci zavrete,ale plakala.Ked soom jej dala mlieko,spala dalej,takze doteraz v noci vypije 2x po 130ml mlieka,takze kedjej nedam,prestojim potom 3-4h pri kociku,co nechce spat.NO posledne 3meisace,aj ked jej mlieko dam,aj ked ju kolisemstale v kociku po izbe ako blazon,ona proste neprespi noc.Prisaham,ze od jej narodenia som spala 2noci vkuse,inak je aj 5-6x za noc hore,co mrnci po 15min.alebo pije mlieko a potom mrnci,proste nespim viac ako 2h vkuse a ked spocitam za noc,co vlastne spim,tak je to 4-5h.Uz proste nevladzem fungovat na kavach a ibalginoch prosti bolesti hlavy.Mamami pomaha,ale nemozem od nej chciet,aby s nou v noci bola,ked chodi do prace.No su dni,kedy uz meliem z posledneho a musi byt pri nej,lebo mne sa hlava toci a je mi zle.Viem,ze to neni normalne,ked 2rocna zaspalava stale v kociku,ale skusala som 2tyzdne ju tam nedat,dat na postel,do postielky,ale je to horsie.V postielke nechce byt ani keby co bolo,aj ked vkociku zaspi a prelozimju,za 20min.sa zobudi s placom a pyta sa do kocika.Na postely sa blazni aj 2hodiny,co nespi,nakonieczide dole a huci pri dveroch,lebo chce ist prec,ked ju nepustim a dam spät,zas placetak,ze sa dobre ze nedovraca,hyka a vzlyka,potom spat nejdecely den,vzdamto,onanespi,poviem si fajn,aspon pojde vecer skor a prespi,ale to u nej proste neplati.Ide aj tak spat o 22 a uz o 2je hore,co zas reve.Nechodi sapt akor ako o 21:30,a ked ide aj o 23,prost eneprespi ani do 4vkuse.Cez den sme vonku,mozeme behat kade tade,lieta na odrazatku,mozemju chciet unavit ako chcem vyletmi,hrackami,proste ona neviemna com fici,ale ju neunavi nic!!!
SPRAVANIE: to je teraz najväcsi problem.Ako 2rocna by uz mala vediet apson z casti co sa moze a co nie.Viem,ze hlada svoje ja,ze skusa,co moze a co nie,ze kazde 2dieta je trucovite.Ale co zacala ona robit,uz nieje normalne.Ked jej niekto vonku vezme jej hracku,pochopim,ze sa jeduje.Ale ona zacala deti sacat,stipat,hryzt,bit a reve pri tom ako blazon.Skusala som to vysvetlovanim,ze sa to nemoze,ze nebude mat kamaratov,ked sa nepodeli-nefungovalo.Skusala som vycapanim po zadku,nezabralo.NAjhorsie je,ze nikto z deti sa nesmie ani len dotknut jej veci,ked jej niekto neda to,co chce ona,hadze sa o zem a vyzuri sa na mna-kope ma,hryzie,az mammodriny,sticuje mna alebo seba,ze si vlasy vytrha.Vizeram akoby madoma manzel bil,ked mam modriny-no mam ich od nejc,co mahryzie.Mzem ju vytrieskat po riti kolko chcem,o to viac mi urobi zle.Skusala som aj ignorovat ju,ked sa mi hodila hocikde na zemi,nachodnik,do blata,na piesku,netrapili ma jej spinave veci,vlasy,ruky,ale to,ze ked jej neni povoli,ze zacne ako diabol hukat,hadzat sa a robit mne alebo sebe zle.doma ani vonku sa nedokaze s nicim zahrat dlhsie ako 3minuty,nic ju nebavi,stalechce veci co nemoze-ako miesat mi lyzickou kavu,ktoru si prave zalejem,nozik,lebo vidi krajat oca nieco,alebo zapalovac..proste co sa dalo,sme poschovavali,ale su veci,co proste schovat nejdu nikam,bezne ich pouzivame a ona si zmysli,ze to chce,a ked to nema,zacne boj o nervy.Mesiace som sa snazila s nou chodit medzi deti,ucit ju,ze sa ma podelit,ze sama hrat,ze nesmie robit zle-marne.Je to horsie a horsie.Vonku sami mamicky zdaleka vyhybaju,lebo vedia,ze ich detom moja mala robi zle.Niektore ma poslu k psychologovi,ze toto normalne dieta nerobi,ine naposmech povedia,ze ju rozmaznavam a co vidi doma,robi inym-pritom nikto u nas sanebije,nepluje,neuci ju nic zle,prave naopak...Uz som mala pochybnosti,ci nieje autista.Dr.mi povedala,ze to sa zsiti v 3rokoch dietata,ale ze toto je lentrucovitost dietata,ze to musi prejst same.No ja som uz zufala,cim dalej tym viac a viac nemarespekt voci mne ako mame,do otca,do brata,do mojej mamy si tak nedovoli ako do mna.ja ju idem prebalit,kope ma,hryzie,vysmari plienku,ked ju prebali niekto iny,netrucuje az tak.Pytat sa nechce,nech to skusame akokolvek,ale to neriesim,pride to same casom snad.No nevladzem uz po psychickej stranke.Neviem,co je to spanok,naozaj noc co noc nespim,od unavy nevladzem niekedy nic,ani vyjst s nou von.Aked sa premaham,ze idem,len aby bola na vzduchu,medzi detmi,skonci to trapasom,ze odchadzame s revom,ohadze sa o zem,pohryzie ma,kope,ujde...proste uz neviem,co s nou.
Dr.mi stale vravi ako mama,to prejde,ale pytam sa ako a kedy?!
Stretla som jednu pani,ktora mi hnedhovori,ze vidi,ze mam problem s dietatom.Robi tzv.bielu magiu-veri nasviecky,kamene,duse mrtvych a podobne,ziadna vestica.POvedala mibez toho,aby som jej nieco povedala,ze mam krystalove dieta,ze je to 1z 1000,ze proste pritahuje vsetko zle z okolia,zo mna...ze kedbolav brusku ju niekto nechcel a ona sa preto tak sprava,ze sa stale citi nechcena-pritom netusim,kto by ju nechcel,smuzom sme sa nanu tesili,rodina tiez...spanie mi odvovodnila zlymi snamy,ze vidi od mala duchov,ma zle sny,preto stale mrnci zo zavretymi ocami.dala mi kamene,ktore ju vraj maju chranit,skludnit,sviecky mam doma zapalovat biele,aby ocistili okolie...proste som uz zo zuflastva vyskusala aj jej rady,ale bolo dobre asi tyzden,ze posluchala a spala o nieco lepsie,ze sa asi len 2-3x prebudila,ale po tyzdni zas to iste.Co povedat...snad len pocut vas nazor na moju situaciu....a dakujem.

ajana1
8. júl 2016

A skusila ju dat spat do svojej izbicky? Inak vam chyba disciplina a riadne pravidla

sardinka335
8. júl 2016

@maciatkolulu poobedny spanok aj mne je jedno či v kočiku či v posteli - ja preferujem postel nakolko tam sa mi subjektivne zda ze spi dlhšie 😀 😀 😀 vypočitava matka no...ale myslela som ze v noci tak spi, lebo pisala ze nechce byt v postielke ani za nič, tak som to asi prehliadla.

mischell0110
autor
8. júl 2016

@amima dakujem

maciatkolulu
8. júl 2016

@sardinka335 tak ja yase rafinovane zacnem cicikat ked sa zamrvi a dame a tri sladke a nadherne hodinky 😀 Neviem, ja som pochopila, ze cez den, mozno som ja prehliadla...

usacik
8. júl 2016

Máš môj obdiv,že ešte vôbec stojíš na nohách a fungujes. Moja začala mať záchvaty jedu (vzdoru), ktoré sa postupne stupňovali a nič na ňu nefungovalo ( žiadne objatie, ignorovanie, vysvetľovanie,..).. raz to prešlo až do úplného amoku, keď som ju po skoro hodine revu v zufalstve chytila nasilu na ruky a ako sme boli obidve oblečené som vošla do sprchy a pustila na nás studenú vodu..samozrejme nasledoval asi 10 sekundovy ešte väčší rev a potom ticho...toto som zopakovala ešte raz o pár dní, keď sa znova dostávala do amoku a musím zaklopať, nám to pomohlo...zistila som, že keď ten plač/vzdor zájde už moc ďaleko (ako u vás do vracania), tak sa už sama nevie ľahko spamätať a pomohol jej šok z tej vody. potom som to tu na MK aj písala, a viac bab mi napísalo, že aj u nich studená voda pomohla..a pokiaľ ide o to mlieko, moja má 2 roky a celú noc bez mlieka prespala možno 5 krát, ona je proste nadránom ( okolo tretej) už hladná a hladná späť nevie...

papaya308
8. júl 2016

klobuk dolu...ja som nespala prvy rok a pol, maly je tiez ako besny, lahko sa hovori takym,ktorych deti uz ako novorodenci spali ako babiky,moj z 24h ak prespal 5 je vela,inak len vresky revy,tiez mal reflux a koliky,vaham,ci mat vobec druhe, tiez mi hovorili,ze z toho vyrastie,spava uz teda lepsie ale spi s nami v posteli,amoky mava tiez,s nicim sa dlhsie hrat nevydrzi a ze je kristalovy mi tiez bolo povedane 🙂

monhla
8. júl 2016

1. Deti potrebujú pravidlá a hranice ktoré sa nemenia. Vtedy majú istotu, hoci sa im mnohé veci nepáčia. Zvyknú si 😎 Spí sa v 3 rokoch už v postielke. Ja to strikne zavádzam cca po 2 narodeninách. Dovtedy skôr motivujem, potom už kočík schovám a môže sa aj na hlavu postaviť.
2. Ver alebo nie, niektoré deti spia po únave horšia ako po odpočinku. Tiež som tomu neverila, kým som to nezažila.
3. Skús sa aspoň raz vyspať /napr. cez víkend/ Moje deti spávali katastrofálne a čím horšie spali, tým som na ne bola horšia a nezvózna. Deti to vycítia a využijú toho. To vedia už okolo 2 rokov - to mám odskúšané 😝
4. Plakanie pri vynucovaní si nevšímaj. Moja kamoška hovorí: "Reve...., bude menej cikať"v 😀 😀 😀 Ak "reve" len aby si niečo vynútila, tak nerieš. A ostatných ignoruj. je lepšie keď Ti trucuje teraz. Predstav si, že sa Ti hodí o zem, keď bude mať 10 rokov.
5. Aj moje si pri babke viac dovolia. No keď poviem niečo ja a oni odporujú, len zahlásim: "Vyzerám ako babka? "
6. Ten psychológ môže pomôcť.
7. Mágia nie. A sviečky t.j. otvorený oheň + trucovité dieťa = príprava nešťastia /nie toho mystického, ale úraz, popálenina či požiar/

8. Sú dni, keď bude lepšie a sú dni keď sa nám zdá, že deti jednoducho takmer vôbec neposlúchajú. Ale netreba to vzdávať

mischell0110
autor
8. júl 2016

@usacik dakujem moc

drobcek26l
8. júl 2016

Ahoj, po prečítaní tvojho príspevku som si konečne povedala, že som rada že moj syn nieje "až taký zlý" aj keď troška v miernejšej podobe, ale mám doma to isté, preto veľmi dobre viem ako sa cítiš. Osobne si myslím že takéto deti majú istú formu ADHD a ak už je to až v takejto forme ako píšeš, mala by si zájsť k psychológovi, ja sama som už nad tým uvažovala, ale nakoniec mi veľmi pomohlo keď som dala syna do škôlky aj keď iba na 4 hodinky denne, ale naozaj už po týždni v takomto kolektíve som videla zmenu. A to mi ver, že by som sa najradšej vieš kde videla, každý deň keď som prišla po neho a už mi referovali učiteľky čo zase vyviedol a koho zbil. No mala som veľké šťastie na učiteľky, ktoré si ho zobrali pod patronát a stále na neho dávali pozor, lebo nie v každej školke sú také ochotné osoby. Čo mi pomáha najviac, je všetko riešiť vpohode, aj keď niekedy by som mu takú švihla, chudáčikovi, že až, no akonáhle on vidí, že som rozčúlená, akoby ho to dobíjalo a je to ešte horšie. Ak ma kope, bije, skúsim ho chytiť aby mi nemohol ublížiť, alebo ho odnesiem do izby, niekedy to pomôže, niekedy nie. Častokrát sa musí poplieeskať po zemi a až keď vidí, že som si pri tom pustila TV a že si ho nevšímam, tak vie prestať. No pre mňa je to naozaj ťažké. Hlavne ak má človek ešte aj nejaké povinnosti, chorobu, alebo len zlú náladu, tak takéto správanie k tomu nepridáva. Vyslovujem ti môj veľký obdiv, že to ešte zvládaš a verím že vydržíš. Nebude to robiť donekonečna a vyrastie............. Držím palce

mischell0110
autor
8. júl 2016

@drobcek26l Dakujemza slova.este poriadne nerozprava,nepyta sa,neviem,ci ju tak dat do skolky,a este ked to zaspavanie je take,neviem si predstavit keby ju chytia driemoty tam,co urobia,alebo ako s jedenim,sama jest nevie a nezje hocico

maciatkolulu
8. júl 2016

@mischell0110 inak este k tomu ovociu a zelenine, mne nezje absolutne ziadnu ani ovocie ani zeleninu a ani v polievke uz, ja by som tu tancovL kebyze mi zje aspon melon a varenu zeleninu, ty ked ti nieco nechuti, predpoklada, ze tiez nezjes, aj moja prostredna nic nejedla a teraz miluje aj ovocie aj zeleninu. Vela trpezlivosti zelam

eeffka
8. júl 2016

@mischell0110 precitala som a nechapem... muza nespominas, takze si asi sama, vies co by som ja robila v tvojej situacii? chce spat v 18ke v kociku? znamena to pre mna ze sa vyspim? tak nech si tam lezi...
nemozem z takych zasadovych matiek, co "ucia svoje deti" to a ono, a ak sa ono nesprava podla ocakavania tak problem, ty si taka zufala ze si schopna verit nejake babizni o krystalovych detoch. U nas na vychode sa takym detom hovori "nevystate". v preklade pre zvysok SR, fagan co nevie co sam so sebou
to dieta ma len 2r, tak reve, sa bije, kuse... vyrastie z toho. keby si videla moju mladsiu co robila by si na mna zavolala 3 krystalove babice. Len ja som povaha ze v zaujme vlastneho dusevneho zdravia idem cestou mensieho odporu. Reves? ta rev, s kludom anglicana sa na teba budem pozerat, revala jak tur v tescu az ma isla poucovat daka pani... nech sa paci pani realizujte sa mate iste odzite... proste mna nenaseries 🙂
V praci som od roka, kojila som do 2,5 nech nechcene, spali sme 4v jednej posteli ak mi to malo zarucit tvojich nenavidenych mojich vytuzenych 5hod spanku a potom sichta v praci 🙂 , ak motormys chce ist v zime do skolky v tricku, mam na salame, ide v tricku, dole pred barakom sa oblecie za 30sec, mam sa s nou v kuse natahovat? ved by mi preplo... teraz ma 4,5 ou jeeee bejbe, najhorsie je za mnou. a este k tomu som starsia osoba cize chcem mat svoj klud.

maminkasisa
8. júl 2016

@mischell0110 chod sa poinformovat do skolky, mozno je tam taka trieda pre najmensie deti ako u nas 2-3 rocne, musia byt odplienkovane, ale najest sa trosku s pomocou, obliect tiez s pomocou... moja dcera sa naucila vo skolke jest co som ja nevarievala, uvidis, ked zbada papat ine deti, nauci sa.... mozno by potrebovala pevny rezim, vstavat vtedy, ranajkovat vtedy... ako v skolke....nasi maju dost pevny rezim, a osvedcilo sa mi to...

mischell0110
autor
8. júl 2016

@eeffka nemam problem,aby spala vkociku,nie som zasadova,nedrzim sa tabuliek,ale spi v tom kociku,len ked ju kolisem,ked prestanemje hore-preto ma to stve.a vynimkaje,ked spi 30min.potom mrnci a musimju kocikovat dalej,aby spala aspon nieco,ked chcem aby spala abola poobede kludnejsia.a muz je v zahranici,chodi domov raz do mesiaca na par dni,takze nieje s nami momentalne.a kedze staviame dom,aby smemali svoje,nic inenam neostava,len este rok dva vydrzat takto od seba a tesit sa na tych par dni,co pride

maciatkolulu
8. júl 2016

@eeffka to su moje slova, nechapem naco znasilnovat seba a aj dieta.... samozrejme nedovolim trieskat druhych a tak...ale tie hysaky okolo spania, dudlov, flasiek, serlblov a tak to je mi uz smiesne a tiez som zaregistrovala az teraz prve prespate noci, samozrejme v spolocnej posteli 😀 a uprimne, milujem to male telicko pritulene a funiace mi do ucha, viem, ze sa ani nenazdam a zapraske mi pred ocami dverami, ze mama neries a budem mat este veeela casu na spanie, teda tiez poznam tie nalady po takej presportovanej noci, ked ma nasr...aj mucha na okne do nepricetnosti...takze aj chapem autorku

lucinocka
8. júl 2016

@usacik kus drsne studenou vodou:D To by som ti aj ja ziapala a veru by som sa neukludnila :D u nas na hysaky definitivne zabera, schmatnut za ruku a odvoest do izby- a nevyjdes odtial kym sa neukludnis a neospravdelns.... cim je starsia tym je skludnovacie obdobie kratsie 🙂 deti si tak ventiluju svoje frustracie, sak nech sa vyvrieska, vytrieska ale v izbe, kde to ja nemusim pocuvat:D

lucinocka
8. júl 2016

@mischell0110 u nas to bolo podobne, a veru som odpocitavala dni do skolky...dala som ju 2.5 rocnu lebo som mala pocit, ze este mesiac doma s nou a ju zabijem... a decko sa zmenilo...v kolektive zitila, ze neni jedina a nevrti sa svet okolo nej....vyhra sa, nauci sa nove veci...ja som sa v robote ukludnila...a mame ovela lepsi vztah... neviem co by som ti ine poradila...viem,a ke je to mat zle a zarevane decko...
Ale mozem poklopkat teraz sme uz super kamosky🙂

usacik
8. júl 2016

@lucinocka ja som tiež najskôr skúšala zavrieť v izbe, ale absolútne to nefungovalo, začala si búchať hlavu o zem...a áno, aj mne sa tá studená voda zdala drsná, preto som zo solidarity išla pod ňu spolu s ňou aj ja.🙂 paradoxne ju upokojil ten šok, ktorý ju akoby vrátil do reality.

lucinocka
8. júl 2016

@usacik jaj tak to aj moja, aj kopat do dveri, aj sa povracala...a ked sa ukludnila, odisla do kupelne po handru, popratala a prisla sa ospravedlnit...🙂

natalym
8. júl 2016

Môj názor je taký, že buď jej niečo je, t.j. smer psychológ, alebo niekde robíš chybu.

lucinocka
8. júl 2016

@natalym vobec to nemusi byt pravda... ja som tiez bola po vymenny listok za psychologom a dodnes mi visi na nastenke...nebola som a preslo to... niektore deti su take... aj som kricala, aj po riti dostala, aj zakazy, prikazy....z kazdej prechadzky sm ju vliekla po zemi za ruku, ludia na mna kukali...kolko ta vyfasovala v obsobi vzdoru...a zrazu to preslo....

natalym
8. júl 2016

@lucinocka Chápem majú rôzne obdobia. Ale tu je to od narodenia, čo bude čakať, dokedy. Niekde musí byť chyba, aj keď najpravdepodobnejšie je že v prístupe matky.
Nuž ukameňujte ma, ale ja by som asi zdrala ako žito. Raz a bol by pokoj.

usacik
8. júl 2016

@lucinocka jaaj, ale moja má 2 roky, tá ešte nevie po sebe pratat handrou a ospravedlniť sa...🙂 a aj autorkyne dieťa je ešte krpate.. ja som zástancom, že dieťaťu sa majú stanoviť hranice, ale primerane ich veku

maminkasisa
8. júl 2016

ako citam, na kazde dieta plati nieco ine.... asi kazda musi vyskusat o na dieta plati...
moja svagrina to skusala so studenou sprchou a synovec sa doteraz boji sprchovat, ked mu na vlasy tecie voda /a to ma teraz 10 rokov/ 😀 ale hlavne mama si musi stanovit pravidla a nikdy od nich neupustit.... dieta zisti, ze nech robi co chce, nedosiahne svoje... raz ustupi a moze to zacat od zaciatku.... my sme sa odnaucali od cumla... schovala som /nevyhodila, ze co ak 😀 / a povedala, spapali husenice /to je tiez dlha story, ale on vedel o co ide/ tiez reval pred spanim, den, dva, tri a hodinu, kym nezaspal, potom pol hodiny, ale ja som neustupila, kludne som mu vravela, ze nemame, a zo dna na den lepsie a lepsie, po dvoch tyzdnoch len skusal, ze dudku a usmev na mna a ja stale to iste.... a bolo.... ked reval vecer, mm ved mu ho daj, nech spi... no urcite... nedala... takze.. TREBA VYDRZAT.... ukazat, kto je PAN 😀 😀 😀 😀 😀 😀

alexandra210
8. júl 2016

my máme problemy s vnučkou nechce kakat a ked jej dáme gelik tak jači .Všetko i vymáha plačoma krikom.Máme aj 1,5 ta to začína od nej chytat ale táto má 4roky ja som chcela ist za psychologom ale mladí nechcu,niekedy vidím že toho majúaj oni dost poradili by ste mi .stará mama

drobcek26l
8. júl 2016

@mischell0110 môj syn vo veku tvojej malej nerozprával okrem mama a baba vôbec, toho sa nemusíš báť sama sa rozbehne, daj do skolky az v tých troch rokoch aspoň na 4 hodinky uvidis pomôže to co sa týka jedenia, neboj naje sa ak bude hladná, poznám to veľmi do RD a ak nie za 4 hodinky od hladu nezomrie. A hlavne skús nejaký režim. Vtedy papame, vtedy ideme von, vtedy sa ideme kúpať a podobne.Držím palce

lilke
8. júl 2016

mala potrebuje najprv jednotnu vychovu, az potom dalsie kroky. ved nevie, kde vlastne patri. skusa, a prechadza jej to. ja by som ti odporucila detskeho psychologa, ktory vsak na 1.sedeni bude riesit vas-rodicov, je to normalne, lebo ty si ani neuvedomujes, kde robite chyby, a potom vas oboch bude viest po krokoch. v kazdom pripade, ked ta mlati, hryzie, stipe... ved je to drobec, aj ked v amoku. chyt ju a pevne drz. nevysvetluj, len raz pokojne povedz: nemozes, mna to boli!, a drz ju v zovreti. ale musis vzdy, aby si uvedomila rovnaky skutok-rovnaky dosledok. po piatom, desiatom, mozno patdesiatom raze pochopi, a prestane... a pri reve a zaspavani mozes vyskusat metodu regulovaneho placu. ale taktiez to chce tvoje pevne nervy, a nepovolit.

mojkamojka
8. júl 2016

@eeffka ja by som povedala, ze este ta caka puberta a ver, ze nespoznas vlastne decko...

eeffka
8. júl 2016

@mojkamojka ja uz doma druhu pubertacku mam 🙂 uz ma trenuje.ale s pubertou vies vyjednavat.vydierat... s 2r frackom nemas sancu

mojkamojka
8. júl 2016

@eeffka neviem kolko ma tvoja starsia, ale never tomu, ze ide vzdy vyjednavat...btw taku echt pubertu maju baby tak okolo 15,16,17 rokov (ako u ktorej). A to ti je ina zabava telo dospelej a rozum decka co si neuvedomuje nasledky.