icon

Nočníkové trampoty dvojročného dieťaťa

sosanna88
13. jan 2015

snad kazdy den pribudne tema ohladom oducania od plienok, sama som uz podobnu temu zakladala cca pred pol rokom...ale cert to vem..🙂
ja chcem teraz vediet nazory len tych mamiciek ktore to mali alebo maju rovnake...
takze mala ma za par dni 2roky..vcera som sa rozhodla ist natvrdo..cize rano vstane, hned serbel a uz ostava bez plienky..cca kazdych 30-40min ju davam na serbel, medzitym sa pytam ci chce piskat/kakat. na obedny spanok a na noc plienku dostane naspät. vcera som bola celucky den doma, takze aj poobede bola bez plienky. do gati pustila xy krat, niekedy aj tak, ze sedela na serbli-nic, postavila sa a sup ho do gati...aj som ju nechala v mokrom, nic. neriesila. nevadilo jej to...
dnes uz zacala reagovat na to, ze piska...vravela mi ,,kaka,, a chytala sa medzi nohy ale proste pustala do gati. dnes do serbla neslo nic...vypytat sa nehrozi.
no..poobede sa chystam von a mienim jej dat plienku. nie som ochotna ju prezliekat v january vonku. potom ideme na navstevu, kde plienka ostane na riti kedze nechcem aby tam nieco s prepacenim oštala...budem ju posadzat ako doma ale s plienou...
takze....zblbne mi z toho?niekde pisu, ak vziat plienku tak na furt-ale väcsina aj tak dava na spanie, takze nechapem...niektore pisu, ze na von davali, len na doma bolo dieta bez plienky a nezblblo...
ja som z toho cvok, neviem ako to mam robit, co mam robit...
tak oducala ste niektora aj takto?ze len doma bez plienky, inak s plenou?aka bola uspesnost, ak bola a asi kolko trvalo kym sa deco zacalo pytat-ak vobec...🙂

PS: linky na temy mi nedavajte, precitala som snad vsetky. poprosim odpovede na tuto konkretnu situaciu a nie hala bala ako je to v tych ostatnych.
dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem

Strana
z2
karinkinamamicka
13. jan 2015

Mňa to ešte čaká. Ale bavila som sa o tom so svagrinou a ona mi povedala, že celkom pomáha dať do serblika niečo čo bude farbit ( priznám sa nepamatam si čo konkretne ) moc. A v lete nechávala deti úplne bez nohavíc behať po dvore.

hviezdicka111
13. jan 2015

No nasa mala je o nieco mladsia....ale uz mesiac fungujeme tak, ze cez den je bez plienky...samozrejme, stane sa nehoda, ale nevadi, ked sme doma, poriadime, vyperieme,...bez roboty by sme sa uspechu tazko dockali 😝 no ked ideme vonku, na navsetevu, na nakup, proste hocikde mimo domu, davam jej plienku....s vyhovorkou, aby nenachladla a bolo jej teplejsie na ritku 😀 takisto davam plienku aj na noc...vysledok je taky, ze malokedy sa stane, aby bola plienka spinava 🙂 takze tym, ze das plienku ked nie ste doma, urcite nic nepokazis....
doma vydrzi na nocniku sediet neskutocne dlho, ako motivaciu ma okolo seba hracky, takze niekedy sa jej z neho nechce ani dole 😀 samozrejme, po kazdom cikani, alebo kakani ukazujeme plysovemu mackovi, ako sa pekne Lujzicka vycikala, alebo vykakala, ze uz nie je mala baba 😀 😀
zalezi na tom, co sa ti zda, ze by dieta mohlo pochopit - natrepat mu nieco ucinne, kazde dieta je kusok ine, musis odhadnut co na to tvoje zaberie 🙂
ja som si prvy tyzden pripadala, ako keby sme mali doma psika, co vsetko ocika a okaka 😀 ale musela som to uz riesit, pretoze prebalovat ju bolo coraz tazsie, utekala mi pri tom, revala....

moniml
13. jan 2015

@sosanna88 dieťa ten rozdiel nevidí, ale tebe je ľahšie stiahnuť ich ako nohavičky ako sa večne trápiť s rozopínaním plienky

sosanna88
autor
13. jan 2015

@anula106 nieeeee...pred pol rokom som to takto skusila, odhodila pleny, vtedy bolo teplo ale za dva dni som to vzdala 🙂 a teraz reku znova skusim

hamca
13. jan 2015

@sosanna88 ja som oducala dceru v novembri, mala 2 roky 4 mesiace. Predtym som to skusila asi 2 krat, ale vzdy som jej dala plienku spat, lebo to vyzeralo tak ako u vas. vkuse pocikana a ja som popri druhom malom babatku nemala cas ju nonstop sledovat a potom upratovat po nej mlaky. Tak som to nechala tak.
a raz jeden vecer v novembri som pri prebalovani odbehla ku mladsej dcere, starsia sa zatial obliekla a ja som zabudla na to, ze nema plienku. a asi o hodinu krici, ze chce cikat a cuduj sa svete, ukazkovo sa vycikala. Ja ze to je len nahoda a dala som jej plienku a ona dalej cikala do plienky a nepytala sa. nedalo mi to a na druhy den som skusila jej nedat plienku a opat sa opytala, takto som to skusala asi 2 dni, ked mala plienku tak ani nemukla a cikala do nej, ked nemala, tak sa pytala.
takze som na tvrdo isla na to, nedala plienku vobec (iba na nocny spanok) a aj von som so sebou nosila nahradne oblecenie, ale tych nehod sme mali fakt minimalne.
ale vravim, ja som v podstate pockala, pokial "dozrie" a opyta sa sama a potom to islo fakt bez problemov.

zdenicka53130
13. jan 2015

moja dcera ma 2 roky a 2 mesiace. Plienky nema uz od roka a pol. Chodi na zachod alebo na nocnik ako sa jej chce. Len problem je ten, ze ak sa hra a zabudne tak cvnkne do gatiek. Nievem ci je tak zamyslena ci co? Vselijak je aj vysvetlujem, pytam sa kam chodime cikat? povie , ze na nocnik a na zachod a ked jej poviem ci sa nehambi, tak sa zasmeje a povie nie. Tak neviem co mam este skusit, snad do jesene , nez pojde do skolky,ju to prejde 🙂

sammy
13. jan 2015

Mam uz za sebou 2 odplienkovane deti a u nas to tak veru nefungovalo, ze raz dat plienku, potom nedat, nerobilo to dobrotu. Najmladsia dcera bude mat tiez teraz 2 roky a prave preto, ze je zima, nejdem nikam ponahlat a odplienkovanie odkladam na jar, zaciatok leta, prave preto, aby som jej mohla vziat plienku na cely den 😉

siska53
13. jan 2015

@silvike ono je to individualne..moj sa naucil,ked mal 2,5r.fakt do tych 4dni. Ale na von este dostaval,bala som sa prechladnutia (zbytocne). Pritom predtym som mohla robit cokolcek a nechytal sa.. A dcerka si to zrusila sama a 3,5mesiaca o nicom..a to som aj von (bolo leto),bez plienky s nou chodila.. Takze z toho vidim,ze je to individualne.. Je pravda,ze bola mladsia,ale zas bola iniciatorkou ona,nie my. Pri synovi sme my boli ti,ktoei mu to zrusili,lebo fakt ten zadok mal hrozny..
U neho prislo najskor rozpravanie -v polke augusta a koncom septembra to cikanie..
Dcerka sa rozhovorila tak koncom novembra zacala, no,najvacsi pokrok spravila po chorobe pocas Vianoc.. Tak verim,ze tuto aktivitu uz ma ukoncenu a moze pristupit k druhej - odvykanie od plienok. 🙂

sosanna88
autor
14. jan 2015

zeny citim sa zufalo..🙂
3. den sa tomi toci okolo staniek..
ale dnes pokrok, mala prisla a vypytala sa, no v tom momente pustila do gati...ale pre mna pokrok..
tak este par dni vytrvam, ak mi nesibne 🙂

Strana
z2