icon

Novorodenec a škôlkar

vendulena
14. sep 2016

dobry den, potrebovala by som poradit od rodicov, ktori mali podobnu situaciu, doma mam dva a pol rocne dieta, ktore som prihlasila do skolky, zatial je vsak s nami doma, lebo sa nam narodilo druhe dieta a nechcela som starsiemu sposobit vela zmien naraz, no teraz vaham, ci starsie dieta vobec do skolky dat, pretoze mam znamu, ktora mala podobnu situaciu a mladsie dieta bolo neustale chore, pretoze to starsie prinieslo vselico zo skolky, dokonca skoncili az v nemocnici, aj ja sa toho obavam, no pediatricka tvrdi, ze ked dojcim, nemusim sa bat, tak neviem.....potrebovala by som vediet, ake su realne skusenosti, ci ste dieta do skolky dali a ako to prebiehalo.....dakujem za kazdu odpoved

Strana
z2
maciatkolulu
15. sep 2016

@marcelatje dakujem, ja v podstate teraz este nemam zaujem a kebyze mam, tak urcite chcem v mieste, kde byvam, narodila som sa,vyrastala som, ja, moje deti, moj muz a tak 😀 ale este raz vdaka za ponuku 😉

daniela242
15. sep 2016

Moja dcéra mala 3 roky keď sa syn narodil. Do škôlky som ju dala od septembra, vtedy už mala 3,5 roka a syn mal 6 mesiacov. Choroby samozrejme nosila, syn mal pravidelne soplíky spolu s ňou, ale nič hrozné to nebolo. Keď išiel do škôlky aj on, už vôbec chorý nebýval, nakoľko si to odkrútil už doma 🙂. Ja som ju do škôlky chcela dať, doma sa nudila a pol ročné dieťa pre ňu nebol adekvátny partner na hranie. Chodila len na pol dňa, po obede som ju brávala domov. Určite bola škôlka lepšie riešenie pre ňu aj pre drobca ktorý mal doma tiež svoj kľud 🙂

katuska2709
15. sep 2016

Môj brat sa narodil keď som mala 4 roky a do škôlky som nechodila, nechali ma doma, ale nebolo to nic moc, nemala som kamarátov ani žiaden kolektiv... Potom som sa skamarátia so susedou v mojom veku, ta chodila do škôlky, tiez mala o 4 roky mladšiu sestru, tak ako ja brata... Nakoniec mna dali do škôlky až do prípravky, keď sa im uvoľnilo miesto, aj to nie od začiatku roka, ale od cca novembra (nejaké dievčatko vypadlo z okna doma a im sa miesto uvoľnilo :( )...

zubrienka1
15. sep 2016

@vendulena Ja mam medzi dcerami 4-rocny rozdiel. Starsiu som dala do skolky az ked mala mladsia 9 mesiacov. A odvtedy nam zacal kolotoc soplov a kaslov ☹
Starsej, ze isla do skolky neskor nic neuslo. A som rada, ze aspon dovtedy bola mladsia bez choroby.

ajko
15. sep 2016

Náš syn mal 4 roky keď sa nám narodilo druhé dieťa. Už mal jeden rok škôlky za sebou a celý ten rok bol naozaj katastrofálny čo sa týka jeho zdravia. Tri dni v škôlke, dva týždne doma... ja som teda neváhala a akonáhle som zostala s druhým doma, nechala som doma aj staršieho.. Druhý syn však nemal čo sa týka škôlky takmer žiadne zdravotné problémy. Myslím, že je veľmi individuálne, ako ti bude dieťa reagovať na škôlku.. skús ho dať a ak budeš mať pocit že to nebolo správne rozhodnutie, môžeš ho predsa "stiahnuť" naspäť domov. Ináč, keď sme prišli s druhým z pôrodnice domov, starší hneď na druhý deň dostal angínu.. Malý to nechytil.. Keď sme prišli s tretím prírastkom domov z pôrodnice, tak najstarší syn mal práve hnisavú angínu... taktiež to bábo nechytilo..

motovidlo83
1. feb 2018

@vendulena ahoj..ako ste nakoniec dopadli? Chodilo starsie do skolky? A ako s chorobami? Nas to caka tento rok..v juni sa narodi babo a v septembri by mal ist starsi do skolky. Tiez vaham ci ho dat, lebo ma strasia ze bude nosit choroby. Dokonca aj dr mi radi dat ho neskor, ze co maju skusenosti, tak tie mladsie su casto na atb

andisko
1. feb 2018

@motovidlo83 moj syn mal presne 3 roky, ked sa narodila dcera. do skolky som ho dala az ked mal 3,5 roka a aj to islo akurat leto (do sukromnej), ze nech sa zabehne tak zlahka. to bolo vsetko v pohode. potom od septembra ked mal teda 3,75 roka tak nastupil do statnej skolky (cize babatko uz malo 3/4 roka). a cely dalsi rok boli obaja nonstop chori. on 3 dni v skolke, potom dva tyzdne doma, kym sme sa akotak oklepali a takto dookola cely rok. potom v maji sme ho zobrali z tej skolky (v juni aj tak konci statnym skolkam skolsky rok) a zase ho dali do sukromnej skolky (do inej), tam chodi doteraz a vobec tam nebyva chory a tym padom ani mala. takze zavisi to vzdy od konkretnej imunity a (ako v nasom pripade) od konkretnej skolky. a teda urcite nie je pravda, ze kym je dieta kojene, tak neochorie 🙂 vsak vyskusat to mozes, ked uvidis, ze byvate stale chori, tak si das v skolke odklad s nastupom trebars od januara, mali sme aj takych spoluskolkarov. a potom zase uvidis ako to pojde. drzim palce.

vendulena
autor
1. feb 2018

@motovidlo83 ahoj, no vyriešil to za náš život a to tak, že sme so synčekom ostali po pôrode 14 dní ešte v nemocnici, vybrali sme dvojitú dávku ATB, čiže po tomto šoku som už ani nezvazovala dcérku do škôlky dať, lebo každá ďalšia choroba by znamenala komplikácie....myslím, že som sa rozhodla správne, lebo dcérku som dala do škôlky presne, keď mal synček pol roka a potom sa to začalo, kolobeh chorôb, nastriedacku vyberali ATB, veľmi ťažké obdobie, ak by som vedela čo ma čaká, dala by som dcérku do škôlky až o rok neskôr, no to človek nikdy nemôže do predu vedieť, ale načo si to komplikovať ;) aj tak bola viac doma ako v škôlke a ešte aj obaja chorí

Strana
z2