Odbiehanie očiek

kafedame
6. okt 2015

Ahojte mamičky,synovi (3 roky) odbieha lavé očko.Boli sme u očnej lekárky a tá nás hned poslala na neurologické vyšetrenie.Vraj to bude asi neurol.charakteru,ževraj je to atipické škúlenie.K neurologičke sme objednaní až vo štvrtok.Velmi som sa zľakla,lebo sme si mysleli,že s tým očkom budeme musieť pocvičiť,alebo dostane okuliariky a že to bude všetko ☹ A teda moja otázka znie,je tu taká maminka,ktorú tiež posielali s dieťatkom,ktoré malo s očkami takýto problém na neurologiu? Povedala nám ešte aj to,že bezohladu na výsledky z neurol. nás pošle aj do BA na vyšetrenie očiek. Dakujem za každú odpoved či skúsenosť!

simsalabim
6. okt 2015

@kafedame moja mladsia dcera mala atypicke skulenie. U nej sa na to prislo v ramci patrania po pricine migren - vysetrenie vyziadal neurolog. Skulenie nebolo vyrazne, najprv ho zaznamenali iba pristroje, po pol roku uz bolo viditelne - na rozdiel od typickeho skulenia deti, kedy ocko zabieha smerom k nosu, u dcery to bolo smerom nahor a von. Dcere potom navrhli operaciu a odvtedy - uz je to hadam aj viac ako 4 roky - je v poriadku. Na prekvapenie aj ocnej lekarky aj neurologa sa migreny odvtedy neobjavili - oni ratali s tym, ze sa jej vyskyt iba zmierni.

janinah
6. okt 2015

@kafedame je niekoľko druhov strabizmu,pracujem s tým na oper. sále, ale pojem atypický strabizmus som nikdy nepočula,samozrejme neurol. vyš. absolvujte,ale netreba sa dopredú strachovať...očné treba tiež...môžeš mi do IP napísať akú presnú dg máte na lek. správe