icon

Odkedy má dieťa vyvinutú termoreguláciu?

lusia222
21. jan 2013

Mamicky chcem sa opytat kedy zacina mat dietatko vyvinutu termoregulaciu a da sa zistit ci mu je teplo alebo zima podla ruciciek a noziciek?

xlucia
21. jan 2013

@lusia222 na zatylku. musi byt teply a suchy. na nohy dupacky a hrube ponozky, take male dieta sa nehybe, a tenku deku. termolegucia je vysoko individualna. mladsi v pohode v polroku, starsi az v dvoch rokoch

lusia222
autor
21. jan 2013

@xlucia mne ma mala 3 mesiace a ked ma telpacky a bodycko cez den place az kym ju z teplakov nevyzleciem.ani ponozky neznesie.je jej stale teplo.

xlucia
21. jan 2013

@lusia222 pochybujem ze teplo, pokial v byte nemas 30 stupnov. skor je to asi tesne a vadi jej to

lusia222
autor
22. jan 2013

@xlucia cez den je tam 26 stupnov a ma siroke teplacky no a bodycko nema vobec nejake na telo.

prasiatko30
22. jan 2013

@lusia222 26º je podla mna prilis stacilo by vam aj o 2-3 stupne menej - my sme mali v byte tych 26-27-28º v juli pocas najvacsich horucav a dieta bolo v dome v bodycku bez rukavov a s holymi nohami!!!! neprekurujte tolko lebo jej to bude len skodit potom ten termicky sok ked vyjde vonku je dost kruty. my mame v dome obycajne tych 20º a cez noc aj menej klesne aj na tych 18º - vypiname na noc kurenie a to aj ked boli deti mensie a u starsej vlastne od narodenia.

prasiatko30
22. jan 2013

inaksie ja ked som u svokry a ma v byte 22-23º tak sa idem zadusit totalne nemozem tam vydrzat ja si ani neviem predstavit akoby som musela chodit v byte kde je 26º asi v bikinach 😝

xlucia
22. jan 2013

@lusia222 suhlasim s prasiatkom. mate prekureny byt

lusia222
autor
22. jan 2013

@xlucia mame rodinny dom a byvame u svokrovcov a svokrovi je stale zima a je dost netolerantny v tomto takze mame smolu ☹ takze uz urcite chapes preco je malej tak teplo v tych teplackoch a bodycku s dlhym rukavom..

lusia222
autor
22. jan 2013

@prasiatko30 aj ja si myslim ze je to pre malu vela ale svokor je netolerantny a je mu stale zima takze mame smolu...ved malu aj nechavam s holymi nozickami a kratkym rukavom aj ked ja chodim este v zateplenych papuciach 😀

prasiatko30
22. jan 2013

@lusia222 tam kde sa vy zdrzujete vypni radiator

lusia222
autor
22. jan 2013

riesim to vetranim lebo aj manzel je rad v teple nakolko cely den pracuje vonku a je rad ked sa dostane do tepla.je to zlozite ked je takato situacia. ☹

gaby21
22. jan 2013

@lusia222 Ajaj, ako pisali predo mnou, je to strasne vela, naozaj nechcem strasit, ale tvoja mala bude mat v buducnosti problemy s imunitou, kedze je u vas stale takto teplo, ked vyjdete von bude stacit ked ju trosku ofukne vertik a zapal priedusiek ako vysity, u nas je tak 20, v noci v spalnach nekurime vobec, je tam tak 15 stupnov a deti aj my sme spokojni, treba nasjt nejaky kompromis, taketo teplo nie je zdrave ani pre teba ani pre malu 😝

lusia222
autor
22. jan 2013

@gaby21 ja viem ale co spravim ked sa musim prisposobovat 😒

jajdo
14. mar 2021

Tolko odpovedi a ani jedna da netyka otazky, skusim zopakovat otazku... Od kedy, repsektive po kolom mesiqci je dieta schopne si telesnu teplotu regulovat same?? Nie nechcem vediet ako ste to mali vy, ale ak mate niekto medicinske vzdelanie, zaujima ma odkedy je dieta schopne sa zohriat samo a mzoe len tak lezat nahe na zemi bez toho aby sme sa stale zaiberali tym ci mu je teplo-zima ... ;) dakujem za kazdu relevantnu odpoved a odpustite ignoracie odpovedi co su odveci 😀

jajdo
6. nov 2022

@gaby21 a co v taky h tropoch kde je stabilne 27-30 vo dne v noci? 😀 boli sme tam teraz 3mesiace a neni nad to 🙂