icon

Odkedy ste dávali deti loziť po podlahe?

aranel16
12. dec 2016

Ahojte, chcela by som vediet rozne nazory a skusenosti ohladom davania dietata na podlahu. Mame maly byt, plavajucu podlahu, na ktoru sa vsetko lepi, vidno na nej kazdu spinku. Chodime po nej v gumennych slapkach, zriedkavo zbehneme v topakach ked sme nieco zabudli. Mala je zatial na velkej posteli ale uz sa zacina stavat na styri a trebalo by jej viac priestoru. Nepozdava sa mi vsak dat ju na zem po ktorej chodime... potom si bude tie ruky davat do ust, z okolia pocuvam ze ju nemozem davat na spinavu podlahu, umyt ju nestaci to treba dezinfikovat inak bude infekcia atd atd.. stalo sa vam zeby dieta dostalo nejaku infekciu? Ako casto a cim pri malych detoch zem umyvate? Alebo si radsej zadovazit koberec? Vdaka

Strana
z2
ceresnovci
12. dec 2016

nechaj dieta zit a nestresuj 🙂 Ak toto riesis pri podlahe, tes sa na pieskovisko :D

sykorkauhliarka
12. dec 2016

umyvam sanitolom obcas....nebudes ju vychovavat v umelej bubline takze musi prist do styku aj s bakteriami..nasa je na zemy asi od 4 mesiacov ..zacni ju davat na zem skor ako ti z tej postele padne...a koberec nie je zly napad nebude sa jej smykat a nebude mat chladno od zeme

romina1912
12. dec 2016

Moj nazor je taky ze cim viac dieta "sterilizujes" tym viac bude nachylne. Moja lozi po zemi, mame podlahu a vacsi koberec na nej. Povysavane je, umyte je ale ze by som kvoli jej lozeniu teraz dezinfikovala uuuplne vsetko, to nie. Musi si predsa budovat imunitu. A pre mna z pohladu bezpecnosti je podlaha lepsia ako postel. Moja travi cas na zemi odkedy sa skusala pretacat.

sardinka336
12. dec 2016

Deti som okolo 4 mesiaca ked začali byt take aktivnejšie, začinali sa viac o veci zaujimat dala som pekne deku na zem, kde som im rozlozila nejake hrkalky, mala som aj tu detsku hraciu deku kde mali rozne visiace serepetičky ktore ich zaujimali.
Ked začali plazit, tak uz chodili aj na plavajucu podlahu, nikdy som ju nemala taku špinavu aby z nej dieta chytilo nejaku infekciu - to je blbost na entu...jedine ze by si po tej plavačke chodila predtým v gumákoch z chlieva...tak ano, v tom pripade hrozi infekcia, ale nejake bezne chodenie v domacich papučiach snad ešte ziadne dieta nezabilo, aj ta imunita sa musi trenovat v kontakte s prevadzkovou špinou. S umyvanim to nijako neprehanam...raz týzdenne vytriem, inak povysavam, v topankach v byte nechodime, papuče ani nenosime nakolko mame teplo.

ukulela
12. dec 2016

skratka zaraz chodenie neprezuti, vymen kroksy za normalne papuce a hotovo. zmyt staci ozaj raz denne, resp zbehnut raz denne vysavacom. my mame psa v byte s vybehom von. a vlasy som si netrhala, len som sa snazila mat na zemi cisto ... plavacka je lepsia ako koberec. my sme ho dali len kvoli tomu, aby bolo teplejsie, sme na "prizemi" - ale z pohladu udrzby, jednoznacne plavacka. ked ti na koberec zacne plut prikrmy, budes si vlasy trhat 🙂

moni244
12. dec 2016

malá bola na zemi od 2 mesiacov, mala tam deku, hrazdu s hračkami, motivovalo ju to posúvať sa, keď niečo chcela, tiež máme plávajúcu podlahu, ale obutý doma nechodíme, umývala som podlahu raz za 3 dni a infekciu nedostala. A keď už takto stresuješ pri domácom prostredí, nechcem vidieť, čo budeš robiť, keď začne chodiť, von všetko chytať, pchať do úst a podobne, veď ťa odvezú na psychiatriu

katulienkax
12. dec 2016

No vy sa tu bojíte ze co chyti z podlahy a ked začne chodit a budete behať po ihrisku, dieta každú chvíľu postrka ruky špinavé do úst, pochyta všetky preliezky a kolotoče , pooblizuje kamene zo zeme, koľkokrát vezme piesok do úst ani nepostrehnete 🙂 ja si myslim ze podlaha je naozaj to najmenej. Napriek tomu moje deti zatial nemali žiadnu vážnejšiu hnačku.

mirtill
13. dec 2016

Napíšem vám čo som zažila vo vlaku.Mladá rodinka s chlapčekom sedia v kupečku,ona po anglicky on po nemecky sa rozpráva.O chvíľku sa začali hrať na kameň-papier-nožnice,To len preto,aby zistili,kto bude malého prebalovať 🙂.Potom prišiel šok(pre mňa)položili ho na zem a nechali ho sa zabávať,malý prvé čo urobil,vyliezol na chodbu a tam hore dole špacíroval,(na kolenách)ja som sedela pri dverách,tak som ho mohla pozorovať.Okrem mňa ho rodičia nesledovali.Zastavil sa až na schodoch kde sa vystupuje,tam si sadol a sedel kým pre neho neprišla matka.Ja si myslím,že ,,špina,,čo doma máme ,to sú len dobré bacilky 🙂.Ruky sa dajú umyť a gaťky vyprať. 🙂

bluff
13. dec 2016

Od narodenia. Neuveritelne niektore otazky.

iskrickaa
13. dec 2016

Moje dieta chodi po drevenej podlahe po oboch podlaziach, co cini cca 200 m2. Podlahu mopujeme raz denne a zametame 1-2x denne. Nasucho. Od 4roch mesiacov davam na zem, spociatku na hraciu deku. Za 12 mesiacov este nebol chory, nesterilizujem nic.

alaguema
13. dec 2016

@aranel16 preboha...a po akej inej zemi, by malo dieťa loziť, než po tej, po ktorej chodíte??? Už fakt nechápem z tých otázok. Večer treba povysávať, prebehnúť podlahu mopom, dezinfikovať netreba a dieťa nech pekne lozí, ak sa mu už žiada.

sissy27
13. dec 2016

@aranel16 loziť na podlahu?? Neblázni, buď zodpovedná, nauč svoje dieťa vznášať sa a poletovať, chce to len trochu viac času!!!
A teraz vážne, dcéra bola na zemi odkedy bola schopná pohybu po nej, vek si nepamätám. Kým sa len pretáčala, tak bola na deke a v ohrádke, keď bola schopná sa presunúť, tak sa presunula. A to sme mali aj psa, ktorý ju neváhal z času na čas obliznúť alebo sa podelili o nejaké hračky. Vysávali a umývali sme tak ako dovtedy, podľa potreby a žiadnym špeciálnym dezinfekčným prostriedkom (jar a čistá voda). Výsledok - zdravé dieťa so slušnou imunitou, o škôlkarskych soploch viem len z diskusií na MK. Nehovorím, že práve kvôli tomuto, ale nikdy som malú špeciálne nedržala v sterilnom.

gita17
13. dec 2016

nechcem sa hrat na vesticu, ale ak tvoje dieta nevychytalo neake super geny, tak s takymto pristupom k hygiene bude mat urcite problemy s imunitou - alergie, autoimunitne choroby (skleroza multiplex, lupus, diabetes 1, celiakia,...) raz ti podakuje. Skus si pokecat s neaky imunologom

gretocka
13. dec 2016

tak u nas deti lozili na zemi od chvile ked sa naucili plazit/lozit. Umyvala a vysavala som tak ako som stihala, cize denne to nebolo nikdy - to maximalne zhrnut omrvinky....
imunitu maju v pohode, viac chori zacali byt az teraz ako su obaja starsi v skole a skolke. Najmensi robi prave svoje prve kroky a chory este vaznejsie nebol ....

Co sa tyka prebehnutia po byte v topankach, tak to je u nas striktne zakazane.... vyzuva sa pred vchodovymi dverami, ked sa vratime z vonku, umyvaju sa ruky a prezlieka sa domace oblecenie - proste nasa domaca "spina" je ok, ta vonkajsia nech ostane vonku 🙂

No a co sa tyka papuc, tak tie sme s manzelom odlozili vo chvili ked deti zacali lozit, radsej hrube ponozky, nakolko v papuciach nemam cit na drobne prstiky pod nohami....

sabina1975
13. dec 2016

@aranel16 mam doma dvoch yorkov umyvam podlahu 2-3krat za tyzden pokial nesla dceta do dkolky nebola chora nemala ziadne infekcie ani nic podobne deti netteba drzat v sterilnej bublinke

aranel16
autor
13. dec 2016

eh, ok zle som to napisala.. praveze u nas su dost nehygienicke podmienky, kedze tu chodime v tych slapkach tak tu casto neumyvam (obcas), proste nesom upratovaci typ.. je to stary mini byt, byvali tu pred nami kopa najomcov, mozno romovia, bezne tu zrejme chodili v topankach a tak aj ta podlaha vyzera v tych skarach je cierno atd.. my sme v nom docasne, tak som ho nejako nedrhla. Jasne ze teraz ked uz tu ma lozit dieta tak s o to budem starat viac, no asi by asi bolo vhodne nejak tu zem prvy krat dezinfikovat, a potom uz len udrziavat, poradite teda nejaky prostriedok?

sardinka336
13. dec 2016

@aranel16 tak moja milá jedneho dna pekne zober Sanytol, Cif - tým vydrhneš škáry a hybaj na kolena poriadne vyrajbat podlahu, škáry. To je jedno ze si tam dočasne - čistota aspon aká taka musi byt a povedat ze u nas su nehygienicke podmienky tak to je sila nemysliš? Ked mas podlahu zasvinenu tak ako asi vyzera kuch. linka, kupelna atd....Naozaj vyrajbat ,,mini byt,, nemoze byt aky problém a potom si napr. kúp nejaky menší koberec - sak su rozne kusovky na ten daj deku alebo hraciu deku a pekne malé moze lozit.
Nebudte zeny lenive😝

maxiva
13. dec 2016

Myslim,ze to prehanas...ved je normalne,ze deti strkaju ruky do pusi a ano aj spinave😉urcite treba castejsie umyvat podlahu...neprehanaj to s dezinfekciou,lebo to tiez neni zrovna najzdravsie vychovavat deti v sterilnom prostredi...na deke sa smyka,skor su lepsie tie penove puzzle,maju v hrackarni...pripadne koberec a na to deku

maciatkolulu
13. dec 2016

@aranel16 najprv lozili po plafone, az potom po dlazke😉.....

jaroe
13. dec 2016

podlahu som umyvala tak casto ako aj "pred detmi", pouzivam len octovu vodu a nikdy som neriesila, ci si budu davat do ust spinave ruky. Myslim, ze male deti si maju davat do ust spinave ruky, v zmysle budovania imunity. Tym samozrejme nechcem povedat, ze som ich nechala "hrat sa" so psimi vykalmi na sidlisku.🙂

maxiva
13. dec 2016

@aranel16 az teraz som si precitala druhy prispevok od teba....ked sa ti to nezda po predchadzajucich majiteloch,tak poriadne vydrhni aj s kartacom cely byt a potom len udrzuj😒sanytol,savo,je toho dost...zajdi do drogerky a studuj

jaroe
13. dec 2016

ja mam pocit, ze tieto bacilofobie siahaju do minulosti. Citala som tu kultovu knihu "Nase dieta" a v nej sa dezinfikovalo a sterilizovalo vo velkom. Mozno aj preto vela deti z tej doby nestvornozkovalo. Videla som to napr. na svojich a manzelovych rodicoch, ze ked som dala deti na zem bez problemov takmer kdekolvek, (vo vlaku by som ich nedala🙂, mali tendenciu ich dvihat, prekladat na koberec alebo na postel a videla som na nich, ze je to viacmenej preto, lebo fuj spinava podlaha. V nasej rodine tusim, ze ziadne dieta nelozilo, jednak boli pavuky ale urcite aj spina na podlahe mnohym branila, nechat dieta volne pohodene na zemi. Aka to skoda...taky lezun je stastny prestastny, ked sa moze takto pohybovat.

katriona1
13. dec 2016

tak i my jsme koupily byt a po předchozích majitelých tu zůstal neskutečný bordel, že jsem se štítila i na kliku šáhnout, ale všechno jsem vydrhla, vydesinfikovala, vymalovalo se, koupelna se hned udělala nová, protože do té staré bych ani nevešla a byt je jako nový, kdybych všechno neumyla tak bych se tu necítila dobře a je jedno jak dlouho bych tu bydlela, takže umýt podlahy a dítko at si pěkně lozí 🙂

nimika
13. dec 2016

Keď sa malý začal aktívne pretáčať na bruško, mal štyri mesiace, dala som na zem na koberec ešte aj deku. V čase keď začal liezť po štyroch, kúpili sme do obývačky koberec na celú izbu, aby mu nebolo chladno, keďže sme spodný byť. Špinu som extra neriešila, upratovalo sa predsa aj predtým.

kp7333
13. dec 2016

No moje deti stvornozkovali bezne po byte a nic som specialne nedezinfikovala, normalne som umyla podlahu a bolo. V lete stvornozkovali aj po vonku - jasne ze nie na ulici, ale po dvore a na detskom ihrisku. To ze si obcas strcili prsty do ust som neriesila, pred jedenim som im ruky umyla alebo aspon utrela vlhcenou utierkou. Troska beznej spiny, prachu ci hliny im nemoze ublizit. To take detske herne, skolky a jasle, to je iny napor na imunitu. Deti tam davaju bezne hracky do ust, staci jedno chore dieta a uz sa to siri v ramci kolektivu.

bosoriak
13. dec 2016

@aranel16 Vsetky moje deti lozili po celom dome/byte (pod dohladom samozrejme). Hrali sa s topankami, psou miskou, psimi hrackami (ked dohlad prave varil napriklad 😀 ), lozili si a lozia si kade-tade a strkaju do ust vsetko, co najdu. Nebezpecne male veci su schovane/nedosiahnutelne a zasuvky su zaslepene.

Vsetky deti su zdrave, bez alergii a spokojne. Neumyvam nicim nezvycajnym, raz za tyzden umyjem octovou vodou, raz za 2-3dni bud pustim robotkoveho vysavaca alebo povysavam. Na viac nemam cas, ani chut.

Neprehanaj to a nechaj dieta objavovat svet.

moni244
13. dec 2016

@aranel16 brr, az mi zle ostalo, male dieta a nemas hygienicke navyky?

bosoriak
13. dec 2016

A aj ja som davala od narodenia dieta vzdy na zem, zo zaciatku na deku. Zo zeme nespadne. 🙂

raduz06
13. dec 2016

Neresit,nestresovat se a nechat lezt,zem nedezinfikovat😉

gretocka
13. dec 2016

@aranel16 tak v tomto pripade normalne zobrat ryzak- kefu, handru, zarobit vodu s nejaky sanytolom, Savo na podlahy alebo nieco ine dezinfekcne a poriadne vydrhnut a poutierat. My sme sa stahovali do bytu po starom mladencovi - takmer neplaticovi, ktory poriadku moc nedal a vsetko do srobika sa bud drhlo alebo rovno vyhadzovalo a menilo. Je samozrejme ina situacia, ked si v podnajme, ale urcite by som dezinfikovala hned na zaciatku po nastahovani /v tvojom pripade teraz ked si si ten stav uvedomila/ a potom uz len udrziavat.

Strana
z2