icon

Odplienkovací problém

wera_ga
14. jan 2015

Maminy, píšem znova, lebo si neviem poradiť s mojim takmer 2 ročným synom. Stále máme plienky a nie a nie ísť na šerblík. Keď ho tam posadím, reve akoby som ho z kože drala, niekedy si tam aj sadne ale nevyciká sa, radšej to zadrží a pociká sa mi niekde inde tak, že sa mi schová.. ☹ ja som už z neho zúfala. poraďte mi prosím nejakú metódu, ako ste svoje ratolesti odúčali vy. Za každú odpoveď ďakujem 🙂

pribinak
14. jan 2015

Pockaj do leta, tyzden bude curat do gati a potom za 3 zostanete bez plienok

yanni
14. jan 2015

@wera_ga neries. Ocividne este nie je pripraveny. Neboj, on si ich odhodi aj sam. Ved nema este ani dva roky, tak co chces. My sme nenervacili, neriesili, odplienkovali sa sami. Najmladsi najneskorsie, takmer presne na jeho 3 narodeniny. O mesiac na to bol suchy aj v noci. a takto sme boli v pohode vsetci.

jamelia
14. jan 2015

aj moj syn bude mat o par dni dva roky a tiez este nosi plienky 🙂 Na serblik si sadka, aj sa vycika, ked ho sprchujeme do vane, aj na zachod uz skusal, lebo vidi starsiu sestru, tak chce opakovat. Ale ked ho necham bez plienky, tak sa pocika, este si to nevie akosi spojit 🙂 Nestresujem, kazde dietatko je ine. Dcerka bola uz od roka a pol bez plienok cez den. Syn este nosi, no a co, neriesim. Aj to pride, ze plienky zahodi 🙂

lucianka222
14. jan 2015

@wera_ga nám sa to podarilo podľa metódy ako odplienkovať za 7 dní, je to aj niekde tu na MK
😠

siska53
14. jan 2015

@wera_ga nie je pripraveny. Nutenim ziska len vacsi odpor. Moj sa chytil az v 2,5 roku. A do 4dni sa pytal.
Ja by som pockala a skusila o mesiac-dva,ak nic,tak v lete. Hoci napr. Dcera bola v lete na tom tak ze cikanie 50:50 a kakanie ccca 95% uspesnost a sama sa tak rozhodla kusok po 2.narodeninach,po 3,5mesiaci sa jej stal uraz zubkov a akoby utalo.. A to som uz dufala,ze konecne bude uspesnejsia aj v cikani...:(( takze to skusame teraz opat po asi 4 pokusoch neuspesnych kedy sme mali nulovu uspesnost.

wera_ga
autor
14. jan 2015

ďakujem za odpovede ženušky, no veď ja ho nenútim, len moja mama a svokra stále stresujú že ešte nechodí na šerblík a že my v jeho veku sme už dávno tak preto sa pýtam. tiež som názoru, e ich nebude nosiť večne tak to nejako moc neriešim aj keď ho skúšam dávať.. Jemu sa to proste nepáči a to sme začali už pred pol rokom . Veď raz to snáď pochopí ... 😀

micha7
14. jan 2015

ano aj mna stresovali,ze dcerka nechodi na nocnik atd... a pekne som ju zacala davat v 2rokoch a 4 mesiacoch pravidelne na nocnik a teraz sa mi pekne pyta ma 2,5 roka...vobec neprotestuje,pekne sedi ,vycika sa atd....sama to pochopila...,ale na noc plienku este mame... netreba nutit.... 😉

ivanajelinek
14. jan 2015

@wera_ga Uplne presne ako u nas. Moj maly mal v decembri 2 roky a este ma plienky. Ked mu cez den nedam tak sa este nepyta ale ked ho posadim na wc-ko tak sa niekedy vycika. Ale sam od seba este nepovie. A presne pri kazdom telefonate sa svokra pyta ci uz je konecne bez plienky. ze my v ich veku;)))

wera_ga
autor
15. jan 2015

@ivanajelinek ale podľa mna aj keď majú dva roky tak sú ešte také miminká, ešte asi musia trochu podrásť aby to pochopili... 🙂

siska53
15. jan 2015

@ivanajelinek
Juj,kebyze je svokra dost stara a mala by som s nou nie dobre vztahy tak sa jej pytam ze ako to,ze este zije? Ved ini v jej veku?

Oni maju len kopec reci,ale napr.moj drahy tiez mal do 3r.plienky a a az vtedy zacal aj rozpravat..takze nie cela nasa generacia bola do roka bez plienky.

wera_ga
autor
19. jan 2015

@siska53 😀 😀 😀 😀 tak moja svokra má len 47 tak neviem ako by zareagovala.. :D ale pobavilo 🙂 no veď už aj mňa to vytáča keď vidím, aký má môj malý doslova odpor k šerblíku a popritom to nechápem, lebo asi pred mesiacom tam ešte sedel, aj cikal pekne aj kakal dokonca a potom ako by uťalo a ani za svet si tam sadnúť a na veľký záchod už vôbec nie.. ale nevadí možno to má len také obdobie, ktoré keď prejde, odváži sa to skúsiť znova... Veď to moje dieťa je celkovo nejaké iné.. Takmer nič ani neje niekedy mám pocit že žije zo vzduchu.. ☹ iné deti v jeho veku jedia všetko už, a ten môj nič nelúbi ani ovocie ani zeleninu... Jediné čo mi zje sú čisté uvarené cestoviny, zemiaková kaša a chrupky do mlieka.. ☹

xarra246
19. jan 2015

@wera_ga Skús si so synčekom čítať nejakú knihu o šerblíku 🙂 My máme "Víš, co má v plínce myš?" a tá nám veľmi pomohla. Je síce po česky, ale je tam len trochu textu, ten si vieš vlastnými slovami preložiť. Je vtipná a to je super 🙂 Tiež som malej zo začiatku dávala nálepky ako odmenu za cikanie do šerblíka, po troch dňoch som už túto motiváciu nemusela použiť 🙂 A určite veľa trpezlivosti. Myslím, že tvoj synček cíti z tvojej strany tlak a toto čo robí je jeho forma protestu. Ja som moju prvý krát začala odplienkovávať v lete a tiež som na ňu robila asi tlak a výsledok bol ten, že jednak šerbeľ začala používať na upútanie mojej pozornosti (tvárila sa, že jej treba a keď som k nej išla, tak sa zo šerbľa postavila a ťahala ma hrať sa) a cikanie vonku neriešila už vôbec, veď bolo leto a ona sa umyla v záhradnej sprche, trávu nebolo treba čistiť ako podlahu doma... Úplne vyšpekulované decko 😀 Leto považujem za najhoršie obdobie na odplienkovanie, lepšie je keď je dieťa normálne oblečené, lebo ak sa pociká, tak mu mokré gate vadia a skôr si uvedomí nepohodlie 🙂

adelakk
19. jan 2015

@wera_ga moj syn ma este tiez plienky a teraz mal tri roky. Ked mal rok a pol tak sa chvilku pytal cikat a aj kakat na nocnik, ale to ho rychlo preslo. Ked sa narodila dcera tak sa mu uplne odnechcelo pytak a zaryto sa drzi plienok. Ako sam povedal, on este chce byt babatko. Odplienkovanie je velmi individualna vec a neda sa nanutit. A nestresujem sa, pretoze viem, ze je inak vporiadku, len este neprisiel pre neho ten spravny cas. Takze daj tomu cas. A ak niekto tvrdi, ze deti maju napr.uz od jednoho roka byt bez plienky, tak to sa pekne mylia, pretoze v tom obdobi este nie je dieta dostatocne vyvinute, aby si vedelo zvierace dostatocne ovladat a uvedomovat si spojenie medzi vyprazdnovacou potrebou a ovladanim zvieracov.

wera_ga
autor
19. jan 2015

@xarra246

@adelakk
Kočky ďakujem za odpovede, veď ja to vidím rovnako, netreba tie decká nútiť, veď raz na to prídu..

daniela22285
20. jan 2015

moj syn ma 2 ročky a este stale sme na plienkach newem čo mame robit mi poradite