icon

Odplienkovanie a nehoda na pieskovisku

rinsh
18. júl 2019

Dobrý deň, mám problém a potrebujem poradiť.
Dcérka bude mať 2 roky a už chodí na nočník. Vie sa pekne opýtať na nočník. Tak som si povedala, že skúsime ísť von. Prvý deň to bol v poriadku. Vopred mi povedala, že chce cikať. Ale na druhý deň sa mi pocikala uprostred pieskoviska (kde bolo plno mamičiek s deťmi) V čom bola moja chyba? Stále jej dozvukujem aby mi oznámila keď chce cikať, aj sa jej často pýtam či nechce.

sissy27
18. júl 2019

@soldi je viac možností, niektoré sú z rozložiteľných materiálov a podobne, dá sa nájsť vhodná varianta, toto som dala len prvý link pre predstavu ako sa to dá riešiť. Dokonca to existuje aj vo variante pre dospelých (napr. ak cestuješ so seniorom, ktorý už môže mať aj fyzický problém sa niekde krčiť za kríkom).
Ale proste chápem, ja ani neviem, či by som zvládla "nakŕmiť" 4 deti naraz a vychystať ich von 😂

soldi
18. júl 2019

@sissy27 kazdopadne, budem chalanov drilovat a ucit chodit co najdalej od ludi, lebo ked vidim pri ceste odstavene auto a vedla neho sti dospely chlap, tak to je na grcanie. nerada by som, aby boli na tom moji synovia rovnako 🙂

a ano, chystanie ich von je misia sama o sebe. velmi adrenalinova misia. a dlhaa 😀

zlatica99
18. júl 2019

Normálne vec, nerob z toho hneď tragédiu. Má ešte len dva roky a je normálne, že sa sem-tam pociká. Pekne sa hrala a jednoducho zabudla, že už nemá plienku a že sa má pýtať. Isto to nebolo prvý a posledný krát.

tatisna
18. júl 2019

@rinsh náš sa vykakal uprostred ihriská a esto po Tom aj podupal tak že až v sandalkacg to mal, čistý horror. Ver mi že ostatné mamičky Tá v takých prípadoch úprimne ľutujú...😆

mogaa
18. júl 2019

@rinsh veď preto som ti napísala aby si ju nabudúce dala vycikať pred tým ako ide do piesku🙂nič sa nestalo, nie je ani prvá ani posledná, len nabudúce ju dávaj vycikať a nečakaj kedy sa vypýta - je malá, ona si to uvedomí niekedy až neskoro alebo vôbec

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
monica222
18. júl 2019

@rinsh dobry den ak smiem aj ja sa chcem spytat mala ma 21 mesiacov od roka sedava na nocniku pekne mesiac je tomu co doma behavala iba v gatkach a teraz uz pomaly dva tri tzydne chodi von bez plienky lenze ona nechape ze ked jej zdvihnem nohy ze ma cikat uz som skusala ju dat do polohy ako na nocniku ze nozky ma dole ale aj tak vydrzi chvilu zdvihne sa a nahlas krici ja cikala ja cikala a ide si svoje a potom sa len postavi a krici cikam a uz cura a toto je kazdy den pri tom doma sa vycika do nocnika len ja ten nocnik nemam ako brat vsade co myslite kolko toto bude trvat? Alebo robim nieco zle?

zloba_z_pd
18. júl 2019

@sissy27 a kde sa majú chlapci malý vonku v cikat?

sissy27
18. júl 2019

@ptmt1011
@zloba_z_pd vyššie v mojom príspevku máte link ako sa to dá riešiť civilizovane, chlapci, dievčatá a dokonca existujú aj varianty pre dospelých, prípadne eko varianty a tak. Neviem čo by ste robili v krajinách, kde je močenie na verejnosti (bez ohľadu na vek) normálny priestupok a hrozí za to pokuta.
@ptmt1011 áno, psíci aj mačičky aj medvedíky aj srnky aj ježkovia a ďalšie zvieratká cikajú a kakajú vonku, v prírode, do trávy... ale papajú z misky pod stolom, vyberajú kontajnery, spávajú v nore / pelechu 🙂 vidíš ten rozdiel alebo ani nie? 🙂
Proste sme ľudia, vraj inteligentné tvory, tak sa podľa toho aj správajme. Na rozdiel od nás tie zvieratá veľmi na výber nemajú, že?

simonkaa27
18. júl 2019

@rinsh vonku plienka a nech sa pyta aj skrz plienku, pripadne to neries, stava sa to, zalezi ako moc to vadi tebe, kazdemu sa to raz stane.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sapetka
18. júl 2019

A co je zle ked sa male dieta vycika niekde ku stromu vonku alebo do travy? Uz zase z toho nerobte vedu je uplne normalne ked sa dieta vonku vypisa niekde do travy.. ja maleho (2r) davam vonku tiet cikat do travy ak je moznost. Ak sa neda alebo chce kakat mam cestovatelsky nocnik..

sissy27
18. júl 2019

@ptmt1011 pozri, každý máme svoje limity niekde inde 🙂 sú veci, ktoré sú pre iných normálne a pre mňa neprijateľné, rovnako tak asi aj ja robím veci, ktoré by iní nerobili "ani za svet". pre teba je ok keď ti budú okoloidúce deti cikať pod oknami do kvetinových záhonov, pre mňa je to neprijateľné. Ja už mám puberťáčku, pred cca 12-13 rokmi sme to zvládli bez toho, aby sme verejné priestranstvá využívali ako záchod, dá sa to určite aj dnes. Je to všetko len o tom, či chceš a nájdeš spôsob, alebo nechceš a nájdeš si dôvody prečo "sa nedá". Len nechápem, prečo ti potom vadia výkaly iných živých tvorov, veď moč ako moč, nie? 😀

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
twoplusfive
18. júl 2019

@rinsh neboj, moja dcérka sa raz pocikaka na hojdačke.🙈 Dieťa sa dokáže ľahko nad niečím zamyslieť a ani si neuvedomí že mu treba na záchod. A spomínaš že iba bude mať 2 roky, tak má ešte na to právo.😊

sissy27
18. júl 2019

@ptmt1011 nechcem ti kaziť ilúzie, sú krajiny, kde je to jednoducho PRIESTUPOK a zacvakáš POKUTU ak dáš svoje dieťa vycikať do trávy alebo kdekoľvek na verejnosti. A funguje to tak dlhé roky. Taký civilizovaný svet 🙂 Ono to vôbec netreba kupovať (ale keď už na to narážaš, tak by som sa pozrela, koľko "must have" nezmyselných vychytávok máš doma pre dieťa ty 🙂 ), úplne stačí napr. zobrať jednorazovú nepremokavú podložku a keď už to musí byť, tak dáš dieťa vycikať na ňu, zbalíš a zahodíš do prvého kontajnera. Nezaberie veľa miesta, rozložíš jedným mávnutím, zložíš tiež jednou rukou, hotovo. Balenie 7ks stojí 1,25€, to tiež nie je investícia, ktorá by niekoho zruinovala. A keď náhodou pôjdeš cez nejaké miesto a bude ti tam smrdieť moč, tak si pripomeň, že veď je to normálne a nemá ťa to čo pohoršovať 🙂
Proste buď chceš alebo nechce, všetko ostatnú sú len kecy 🙂

luckyza
18. júl 2019

Necitala som celu diskusiu. Ja len co som zazila... asi dva mesiace dozadu. Pred obchodnym centrom v ZA, vybehne chlapec (nemam odhad na vek, mozno tak 3-4? Uz vedel stať pri cikani) a za ním tatko, na prvy pohlad buran, akoze bez urazky, ale fakt sedliak, hovori chlapcovi, ze tu mozes a ukazal vedla dveri. Chlapcisko dole gate a rovno vedla vchodu začal čurať.... paní co isla okolo mu aj nieco povedala, uz neviem čo, chlap sa len smial, ze ved chalan a čo.... tak sorry, ale vazne? Beriem ze nehoda je uuuuplne nieco ine, dietatu sa stane, ale toto, ze ved deti, mozu hocikde neberiem.....
Okrem ineho, co z neho vyrastie? Nieco take ako jeho tatko....

nada89
18. júl 2019

Bože čo riešiš tak sa pocikala a čo?! Ide ti o to čo si o tebe myslia cudzie matky? No bolo by mi to úplne jedno, normálna to pochopí, pousmeje sa nad tým a zakomplexovaná ma nezaujíma.. určite by som svoje dieťa netešila zato čo povedia druhý..

sapetka
18. júl 2019

@ptmt1011 vies co ten prenosny serblik je celkom super vec a je zo aj hygienicke😁niekedy fakt aj mne je neprijemne ho dat cikat na namesti na beton ked mu treba🙈tam sa mi vycika do toho a zahodim.. inak ked sme na ihrisku alebo sa prechadzame pri vode pisa automaticky do travy.. ziadny problem

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nada89
18. júl 2019

@luckyza čo ma spoločné tvoj príspevok s otázkou autorky? Nejak mi ušla pointa..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sissy27
18. júl 2019

@ptmt1011 pozri, nemám chuť ani čas sa s tebou naťahovať. Ja mám svoje limity čo áno a čo nie. A to, že pre mnohých je ok vykonávať svoju potrebu na verejných priestranstvách neznamená automaticky, že sa musím k nim pridať a správať sa tak tiež. Pre mňa to ok nie je, tak som hľadala možnosti ako to spraviť inak. Podarilo sa, som rada sama za seba. Naozaj sme v 21. storočí, nemusíme sa chovať ako v stredoveku 🙂 Pekný zvyšok dňa ti prajem.

sapetka
18. júl 2019

@ptmt1011 ved ja suhlasim. Myslim ze niektore tu maju prehnane reakcie na detsku potrebu.. je to normalna vec a nie nieco neakceptovatelne..myslim ze kazdy normalny clovek ktory vidi cikajuce dieta to chape

sapetka
18. júl 2019

@sissy27 nemyslim si ze dat dieta vycikat do travy alebo ku stromu je navrat do stredoveku.. je to uplne normalne

luckyza
18. júl 2019

@nada89 tym som chcela suhlasit so @sissy27 ze sa nemusia ani deti davat kdekolvek.... ako sa tu hovori, ze ved dieta, no a co...

sapetka
18. júl 2019

@luckyza ibaze tu sa bavime o malych detoch ktore sa ucis byt bez plienky.. a to ze sa stane nehoda na ihrisku alebo niekde inde je normalne.. a ked takemu malemu dietatu treba cikat este nevie zadrzar alo dospely.. tu nikto nehovoril o vycikani sa pred obchodakom ale o vycikani sa do travy popripade k stromu a na tom nie je nic zle