Odplienkovanie a nehoda na pieskovisku
Dobrý deň, mám problém a potrebujem poradiť.
Dcérka bude mať 2 roky a už chodí na nočník. Vie sa pekne opýtať na nočník. Tak som si povedala, že skúsime ísť von. Prvý deň to bol v poriadku. Vopred mi povedala, že chce cikať. Ale na druhý deň sa mi pocikala uprostred pieskoviska (kde bolo plno mamičiek s deťmi) V čom bola moja chyba? Stále jej dozvukujem aby mi oznámila keď chce cikať, aj sa jej často pýtam či nechce.
@ptmt1011 my sme tiez chceli prenosny kupit lebo mala mala hysak z verejnych wc ... ona ani za svet nesla az nedavno sa odhodlala ... a ked mi segra rozpravala jaj boli v kabinke a mala ze mamka uz si pišala? 🤣🤣🤣 a ostatni smiech ... ta detska uprimnost 😁😁😁 bude mat 4 😉
@sissy27 jeziis a kde to dieta mam dat kulturne a.civilizovame cikat? Porad!
Bezne davam 7r.cikat do trávy (ale nie k oknam domov) a aj mna mama davala, kde sa dalo do dobrych 9r.
Lepsie,ako tie vykaly po zvieratach.
@rinsh nic, stava sa,je mala,neries. Piesok sa da vyhodiť,co ty vies, ak to nie je zakryvame pieskovisko, kto tam.este.moci? Macky..my sme aj macacie vykaly nasli.:(
@monica222 ja keď dávam dcérku cikať tak jej vravím nech si čupne, ale stále to ešte trénujeme a dolaďujeme. Ja si pamätám, že mňa mama držala v takej divnej polohe na rukách 😄 ale svoju chcem naučiť aby sa vedela vycikať aj sama (do budúcna). Podľa mňa to stačí len natrénovať a ako píšu ostatné mamičky vytrvať. Alebo nájsť nejaký fígeľ na ňu.
@rinsh ešte nie je odplienkovaná, to by si len ty veĺmi chcela, ale proste nie je.. ak bude tak sama povie, že chce cikať aj kakať.. moja dcéra odložila plienky až ako 2 aj 4 a pol mesačná a nebolo to neskoro..nehoda ani raz.. a to bola zima a vonku sme chodili v kombinéze.. najviac sa "zasmejem" keď vidím všade ako super rýchlo odplienkované deti pomaly jednoročné ešte aj po roku, dvoch mamičky "dávajú" cikať, "predvídajú", kedy to na deti ide a deti v pohode (a 😅možno aj nie v pohode a traumatizuje ich to zbytočne) kakajú a cikajú do gatiek (slipov), resp. na návšteve na terasu, koberec a pod. a mamičke to vôbec nevadí..
Moj ma 9r a ked sme v lesiku tak automaticky tam cika.Nic ine tam nie je, kam by isiel.
@sissy27 pokial môžem, verejnym toaletam sa s detmi vyhybam..ja si nikdy na dosku nesadam , lenze dieta je male,takze musim dosku opapierovat a aj tak mam blby pocit,ze tam musi sediet.. pre mna to nie je hygienicke.. a drzam nad misou ju nemozem,uz sa mi tak ocikala a musela ist ocikana domov a to sme mali dobrych 40minut aj s prestupom.esteze bolo leto.
kazda matka to predsa pochopi, ze v takom malom veku sa nehody stavaju. Nas nal skoro 3r zaspal v kostole a ked sa prebudil, tak sa pocural. Ked sa odplienkuvava, tak nos so sebou nahradne oblecenie, v lete je to pohoda. Ked sa nejake dieta hadze v obchode a krici, tak sa len pousmejem...klasicky vzdor, ktorym si presiel kazdy rodic. Nechci od seba ani od malej dokonalost. S chybami rastieme.

Presne, zbadala som to aj na našej 2ročnej,že pokial je okolo vela ludi, a ona ma ine aktivity ako mame spolu doma, proste sa zabudne a pusti do gati..Je to podla mna len dalsie obdobie, teraz je na tom opat tak ze sa pekne pyta 🙂 Nie je to nikoho chyba, len deti nemaju take hlavy ako mi 🙂 Ja uz som sa s tym stotoznila a beriem to tak ako to je 🙂 Samozrejme vzdy ked odchadzame s bytu si beriem pre nu nahradne oblecenie kedze nikdy neviem kedy bude mat dalsiu nehodu ...