icon

Odúčanie od plienok

michaela006
15. júl 2013

Maminky uz som zufala .., neviem ako naucit svojho syna ma 2 roky ..,na serblik vobec nechce!Stale mame plienky

Strana
z2
zlte_kuriatko
3. okt 2013

moja dcéra má 17mesiacov a tiež nechce nočník ani vidieť. Paradox je ale ten, že sama a oblečená si na ten nočník sadne ale akonáhle ju zoblečiem hned vstáva a nepomáhajú ani knižky ani hračky a už nechce nočník ani vidieť. Alebo aj povie kaka kaka a ide si sadnúť na nočník ale ked ju zoblečiem zase nič 😢 ešte že ma iba 17mesiacov hadam raz sa to naučí 🙂

mariuskaa
3. okt 2013

@zlte_kuriatko co stresujes, malicka je este.
Ked dozreje a bude na to cas pojde aj sama.

vierka82
3. okt 2013

môj najmladsi ma 1 rok aj sedem mesiacov a plienky nenosi, davame mu iba na noc ale aj tak ju ma suchu - asi zrusim aj tu 🙂 ale zas pravda je ze kaka stale do gatí 😀

mimi147
5. okt 2013

dobrý deň, maminky.... chcela by som sa spýtať, či máte niektorá tip na odúčanie 2ročného dieťatka od plienky v noci. cez deň sme v pohode, na poobedný spánok dávam občas plienku, ale málokedy je mokrá, to v pohode vydrží, spáva tak 1-1,5hod. len to odplienkovanie v noci ako začať.... plienku mava rano mokru, inak prespi celu noc. neviem ci ju mam zacat budit povedzme kazde dve tri hodiny a tak v polospanku ju nutit cikat alebo radšej ešte nejaký čas počkať, kým napr. nebude rano sucha plienka alebo aposn takmer sucha. dakujem za každu radu, pekny den

jarkaleskova
5. okt 2013

@mimi147 vyckat kym sa rano zacne budit so suchou plienkou,pride to samo,samozrejme nedavat tesne pred spanim vela pit..ja som asi tyzden malu budila kazde 2-3hodky,k nicomu to neviedlo,obe sme boli nevyspate a aj tak sa stalo,ze polhodku po nocnom vypisani sa do nocnika,sa aj tak popisala do postele...

mimi147
5. okt 2013

@jarkaleskova dakujem, dam tomu este cas... inak vecer uz nic mala nepije, len flasu mlieka, bez toho by nezaspala. kamoška maleho v noci budi a on jej cika uplne na povel, v noci zamrnčí, tak ho zobere, povie cikaj a on sa v polospanku vycika. im to vyhovuje ale kazde dieta je ine a myslim si, ze keby ju furt budim, ze sa ani jedna nevypime, ako pises... tak pockam. dakujem za tip

jarkaleskova
5. okt 2013

@mimi147 presne ako pises,u kazdeho dietata to fungue inac,tiez mam kamosku so systemom ako si opisala o tvojej kamaratke 🙂 ,ale nam to absolutne nevyhovovalo...do 3rockov je nocna plienka uplne v pohode,snad potom zacnem uvazovat,co dalej,ale spolieham sa nato,ze dovtedy sa zacne budit so suchou...uvidime...

mimi147
5. okt 2013

@jarkaleskova ja mám ten istý názor 🙂 hned som kludnejšia, dakujem velmi pekne 🙂

ank
5. okt 2013

Cez noc nemá zmysel "odúčať", to musí prísť samé - dieťa si to cez noc nevie odsledovať: To už má za úlohu nervová sústava a antidiuretický hormón. Takže len počkať, kým je ráno suchá plienka.
Staršia dcéra nosila doma látkové plienky, aj tak sa cez deň odučila až 2 a pol ročná. Mokrá plienka jej vôbec nevadila. Mladšia má teraz 2 a pol, nosí pampersky, vidím, že už dobre vie, čo od nej chcem, sama si povie - fúj smrdí plienka, ešte si vypíta - umy mi ritku. Ale robím chhybu, že raz jej plienku dám, potom jej ju nedám a je pre ňu pohodlnejšie cikať do plienky. Už mi len s úsmevom ohlási - pocikala som sa. Ale keď nemá plienku a pociká sa, nepovie ani pol slova. Kakať sa pýta už možno od dvoch rokov.

sonca13
14. okt 2013

Ahojte, môj malý má 2 roky, nočník a wc nechce ani vidieť,maximálne sa mi do wc-ka vypišá na "stojáka" 😀 ,ale tam stojíme aj20 minút. Teraz posledné dni sledujem, že mi hlási : "mama cikám" a rovno do plienky. To doteraz nebolo, vždy mi povedal, až keď bol, teraz, keď sa to deje. Netlačím na neho, nechceš,nechceš, ešte asi nemá svoj čas. Každé dieťa je iné. Samozrejme, že mi to prebalovanie už riadne lezie na nervy, ale nič s tým nespravím, niečo robiť nasilu nemá význam, dieťa musí dozrieť.

libertine
17. okt 2013

Ahojte, vedeli by ste mi poradit s tymto: dcera chodi na nocnik asi 2-3 tyzdne. cikanie je uz bez problemov, sama povie, ze treba, ide, sadne si, vycika sa. zo zaciatku chodila aj kakat, no zrazu sa zasekla a kaka uz len do gatiek. vcera aj isla k tomu nocniku, no zrazu vstala a isla sa vykakat do gatiek. neviem, ako ju zase presvedcit, nech chodi na nocnik, plienky jej uz predsa davat nebudem naspat. nema ani pravidelnu dobu kakania, ze by som vedela, kedy ju tam posadit a cakat. ked sa vykaka do gatiek, tak to oznami. viete poradit?

bleee
20. okt 2013

ahojte, ako niekto pisal, kym neboli jednorazove plienky, deti sa odplievkovavali ovela skor. Natrafila som na knihu Nase dieta z r. 1980, ktorou sa riadila moja mama pri mojej vychove. Tam sa kaze davat dieta na nocnik od 6 mes. a od 12 mes. bez plieky! Uff. Ale skusila som to. Vyskusala som davat syna na nocnik od 9 mesiacov a od prveho dna tam kakal, neskor aj pisal. Cca od 15 mes. kakal uz len do nocnika. Leto nam vyslo, ked mal maly 20 mesiacov. Vzliekla som plieku a behal holy. Po par nehodach pochopil, ze musi ist na nocnik, do tyzdna to chapal uplne. Samozrejme, nehody sa obcas stanu, ale odvtedy je behom dna bez plieky. Na noc mu davam aj ked nechce, je stale sucha okrem situacii, ked je chory. Vtedy sa zvykne cez noc popisat. Trendy v starostlivosti o dieta sa menia z generacie na generaciu, niekdy sa mozno oplati riadit radami starych materi 🙂

lejjkaa
21. okt 2013

my sme vlani na vianoce dostali nocnik :D a od vtedy kakať chodíme na nočník, vydrzí. a ako prislo leto dali sme dole plienku a ucili sme sa cikat na nocnik a podarilo sa nam to, pytame sa tak plienku davame len na noc na kolko ju mame stale zacikanu lebo môj maly vela vody pije. kazdy sacuduje ze taky maly a uz bez plienky, jeho rovesnici este nosia plienky a to sme mali len 1 a pol takze to je od toho ci dieta chce alebo nie, nutit by sa nemalo

orchidea123
22. okt 2013

Moja malá má rok aj štyri mesiace kedysi mi sedávala na šerblíku pekne aj sa vycikala aj vykakala potom mala obdobie trucu vôbec ho nechcela ani vidieť ale som ju stále dávala ušla a vycikala sa aj na zem teraz si šerblík sama donesie vyciká sa kakať nie to do plienky ale pokiaľ ju na šerblíku nezabavím ujde mi aj 7 krát má obdobie keď chce ísť a kedy nechce ale hnevá ma keď sa ma ľudia pýtajú či už nemá plienky aj ja by som bola rada keby už nemala a má obdobie keď si ho sama donesie dám jej dolu gaťky a vyciká sa sama ešte si aj povie ssssss vtedy je najzlatejšia budeme stále skúšať verím že príde čas keď budeme bez plienok.

d_anica
8. nov 2013

@sonca13 My sme na tom tak isto. Krpec sa vyciká do záchodu keď ho posadím, ale sám sa nevypýta. Max zahlási, ako píšeš aj ty, že ciká, a rovno do plienky, alebo do gatí 🙂 Kakať nechce do záchodu ani do nočníka. Keď vidím, že sa mu chce, ak sa ho pýtam či ide a on vždy zapiera. A o chvíľu príde, že maminka utrieť! Tak neviem. Zatiaľ to nehrotím, ani ho nehreším, alebo čosi podobné. Iba mu vždy pri prebaľovaní hovorím, že veľkí chlapci už plienku nenosia a tak... Keby sa mu raz podarilo do wc urobiť veľkú potrebu snáď by to už pochopil, že je to lepšie ako do plienky... Veľa zdaru želám 🙂

wieruska1
12. nov 2013

moja mala bola plne odplienkovana aj na noc ked mala 16 mesiacov. Od 6 kakala do nocnika. Pomohlo leto, v celom byte dlazba takze nehody ma netankovali a hlavne pevne nervy a dostatok oblecenia do rezervy. Niekedy sme prezliekali aj 10 krat. Vtedy su tie pevne nervy na nezaplatenie lebo dat plienku by bolo najjednoduchsie. Teraz ma 20 mesiacov a nehoda sa stane iba vynimocne.
ALE
sama sa nenakrmi len nedavno si zacala sama drzat flasu s mliekom, nezaspi a to nehovorim o nejakom upratani si po sebe.
CO SOM TYM CHCELA POVEDAT?
do skoly v plienke nepojde, kezde dieta je ine a inym tempom sa uci zaklady ....

natalienkan
30. nov 2013

@michaela006 aj my mame plienky, dceru ucim na nocnik od januara ale ona si sadne a v zapati vstane alebo reve ako slon, najnovsie sa mi pokaka pol hodine sedenia ako nahle jej dam plienku vsetko ulozim a v tom nalozi plienku som zufala. skusala som vsetko aj som si sadla na nocnik,ale nie ani trochu nerobime pokroky az mi je'do placu... podla mna by sa uz mohla v tomto veku pytat na nocnik sama ...

mihaja
30. nov 2013

Môj prcek ma 2 roky a bez plienok sme 3 týždne, zo začiatku len cez deň a po týždni už aj v noci. A prišlo to zo dňa na deň z ničoho nič. Tiež už som dosť stresovala, bol aj ,,krik" kôli nočníku nekonečné vysvetľovanie a nič. Posedel tam normálne, s plačom, s hračkami atď a nič. A potom v jeden deň som ho proste každú pol hodku posadila na záchod-nočník na minútku a buď sa vyčúral alebo nie.Medzitým som dávala plienku-je to dosť náročné stále vyzliekať-obliekať ale po dvoch dňoch sme už plienku nepotrebovali. Schválne som to skúsila keď celý deň pršalo, nevytiahli sme päty z domu tak som mala na to čas.

Strana
z2