Opakovací somárik. Ako ho to odnaučiť?
Ahojte maminky, viete mi poradiť ako vysvetliť dieťatku, že nie je pekné, ak opakuje veci po deťoch, ktoré sa mi nepáčia ? 😠
Máme doma 27 mesačnú dcérku a je zlatá, ak sme doma samé, alebo ak je u nás kámoška s dieťatkom, ktoré je kľudnej povahy a správa sa slušne , ale akonáhle sa stretneme s dieťatkom , ktoré sa nevie správať, tak hneď začne všetko opakovať 😨
Dcérka sa veľmi rada hrá so svojou o 3 mesiace staršou kamarátkou, ale tá sa niekedy správa nepekne. Lozí na stôl, berie všetko do úst, strká do nej, vyžgiera sa a všetko jej berie. Za posledné obdobie som si všimla, že zopár vecí dcérka od nej nabrala a mne a manželovi sa to nepáči !!! Dokonca si to všimli aj starí rodičia a vraveli, že nechápu, že u nich je zlatá ... ☹
Rodičia dcérkinej kámošky sú dosť benevolentní vo výchove a málokedy jej niečo povedia (je rozmaznaná) a ja nechcem byť nezdvorilá a hovoriť im, že by mali trocha pritvrdiť, lebo by sa ich to dotklo .... , ale taktiež by som nechcela, aby sa prestali stretávať, nakoľko dcérka sa na ňu stále pýta a teší sa z jej prítomnosti ...
Viem a chápem, že teraz je obdobie vzdoru a ťažko deti chápu čo mi rodičia od nich chceme, ale niekedy je správanie kámoškinej dcérky až zarážajúce, že pre mňa by bolo najlepšie sa s nimi nestretávať .
Viete mi poradiť ako sa zachovať v takýchto situáciách a ako vysvetliť dieťatku, že nie je pekné, ak všetko opakuje ?
Ďakujem 🙂
miska,
máš to ťažké.
Jednoduchšie by bolo kamarátkinu dcéru napomínať aj pred jej matkou. Tvoja dcérka si myslí, že ak to robí kamarátka a nikto ju nenapomína, je to správne.
Moj syn sa choval rovnako- ako dcéra Tvojej kamarátky. Bol prvým dieťaťom a vnukom. Všetko sme mu dovolili, prerástol nám cez hlavu. Všetko sa upravilo v školke, videl ako sa má správať. A upravilo sa to.
atrami už aj to sa stalo, že som ich malú začala napomínať, ale ono to funguje len dočasne ... ☹
Naša, alebo ich návšteva je z mojej strany o neustálom napomínaní mojej dcérky .... ja totižto veci ako je behanie po kuchynskom stole, vyžgieranie sa, bitie a ostatné veci nepovažujem za normálne ... , ale presne ako si povedala, ona nechápe, že prečo jedna to môže robiť a druhá nie 😖
Snažím sa doma malej vysvetľovať, že to nie je pekné, ako sa jej kámoška správa ... ak sa nevidia, tak je naša malá úplne v pohode, ale keď sú spolu, tak mám potom doma s ňou čo robiť 😠
Mamka dcérkinej kámošky je na svoju malú dosť citlivá a ani neprijme, keď jej niekedy poviem, že naša malá opakuje veci po ich malej ... ešte mi uštipačne povie, že to ju naučila naša malá ... a mňa ide vtedy roztrhnúť 😠 😠 😠
Asi budem musieť buď ukončiť návštevy, alebo pritvrdiť a veriť a dúfať, že to pochopí a neurazí sa, ak budem jej malú napomínať ... to by bol ten lepší prípad 🙂
tak ju napominaj sustavne, vzdy ked spravi nieco nepekne, rovnako ako aj svoju dceru, mozno sa to potom nebude pacit jej maminke a to vase "kamaratsvo" skonci samo 😉 😉 ja inak tiez napominam aj ine deti, ked sa spravaju nepristojne (napr. nestrkaj do Matka, to nie je pekne, jeho to moze boliet), rovnako som rada, ked takto niekto vychovava moje dieta, pretoze to od cudzieho berie "vaznejsie" ako odo mna..
miska,
jednoducho asi budeš musieť malinkej pred návštevou povedať čo od nej čakáš a pomaly usmerňovať jej správanie. Vyvetliť jej, že ani teta v obchode neskáče po stolíku.....a nevyplazuje jazyk.
Trošku obmedz návštevy u kamarátky a dúfa, že malá sa upokojí.
maminky ďakujem Vám za povzbudenia 🙂 ste milé a určite skúsim Vaše rady 😵

pokial sa mi spravanie druheho dietata nepaci tak to poviem rovno dcere, ze toto sice kamaratka urobila/moze ale maminke/tatovi sa to nepaci a nie je to pekne,
u nas to celkom ide, este sa mi nestalo ze by sa rodicia tych deti urazili, ved su to nasi kamarati a sme dospeli ktori o veciach diskutuju, my sme tak dohodnuti ze napr u nas je zakazane skakat na gauci, takze ked pride navsteva s detmi tak aj ich deti to maju zakazane, bud to poviem tomu rodicovi a ten to zatial vzdy pochopil popripade priamo dietatu
ak sme u nich tak pre moju dceru platia rovnake pravidla ako u nas doma, za tym si stojim