icon

Opakovanie jedného slova 20 mesačným dieťaťom

domi1109
13. júl 2021

Dobrý deň prajem.
Stretli ste sa s tým, že vaše dieťa dookola opakuje jedno slovo? Má 20 mesiacov a keď ide po ceste auto, alebo ho vidí v knižke dokáže aj 20x povedať auto, ukazovať na obrázok a pozerať sa na vás aby ste mu to dookola zopakovali/potvrdili. Vie povedať zopár iných slov aj. Len sa obávam č či nejde o prejav autizmu. Ďakujem.

lubi40
13. júl 2021

nie, je to normalne

ruzasipova
13. júl 2021

@domi1109 To mas pocut nasho, ked siel po viac prudovke. Aj 5 minut sme pocuval “auto tam brrrrm”

zdenka11081983
13. júl 2021

@domi1109 co tema to mamina co rieši autizmus u svojho dietata. Kokos nemate co robit? Minule tu pisala mamina a ten detailny popis co jej dcera ribi, co nie. Ved su to male deti. Vyvijaju sa.. Kazde inak.

mostlyharmless
13. júl 2021

@domi1109 Aj môj to robí bežne a prestane až keď ja to slovo poviem nahlas 😁 vie byť veľmi nástojčivy

ukulela
13. júl 2021

Nestresuj. Je to úplne ok. My sme minule cestovali autom a dieťa pri každom strome popri ceste: zase strom, hahaha.... zase strom, hihihi,.. prisambohu, celých 50km.

noemi155
13. júl 2021

@zdenka11081983 moja reč
Je to extrém
Čo majú byt vďačne za zdravé a prosperujúcu dieťa,tak len porovnávajú deti navzájom a hľadajú choroby…
Ach,nechápem normálne niekedy….
Každý sa boji o svoje dieťa,ale toto sú niekedy extrémy

domi1109
autor
13. júl 2021

@noemi155
🤦‍♀️ 🤦‍♀️
niekedy je najskôr dobré porozmýšľať a nie hneď odpísať,alebo radšej sa nevyjadrovat ak nemáte normálnu odpoveď. Mám prvé dieťa a predstavte si nemám ho s kým porovnať. Je lepšie sa spýtať iných mamičiek než sa dočítať niečo na internete. Takže nabudúce sa trosku zamyslite. Ľudia sa tu pýtajú o radu. Nie o názor. A predstavte si, že som každí boží deň vďačná za moje dieťa 🙏

denda007
13. júl 2021

Môj syn stále hovorí na všetko Havo 🙂 má 19 mesiacov, vie napodobniť zvuky zvierat a pár slov mama ,baba ,tati ,tatá. Ale keď mi chce niečo povedať, tak na ty to ukáže a povie havo. Ja si myslím že je to v poriadku.

ankare
13. júl 2021

Myslím si, že máš zdravého a šikovného synčeka. Držte sa!

dreamer4
13. júl 2021

@zdenka11081983 to asi myslis mna.... ale predpokladam, zekazda matka sa boji o svoje dieta a ked ju este zneisti odbornik...... ale ja somsa nennechala odradit a navstivila som inu odbornicky a pomalicky s dcerkou pracujem, aj ked ma iba 20 mesiacov a kazde dieta je ine. ... ale nezelam taky pocit ,,bezmocnosti" zazit nikomu....

domi1109
autor
13. júl 2021

@dreamer4 pozerám ze naše detičky sa narodili v tej istý deň 5.11.2019 ❤️

dreamer4
13. júl 2021

@domi1109 ked ukazuje na predmety a obrazky v knihach, bud kludna.... moja nema vobec zaujem o obrazky v knihach. Ukazuje len to, co ona chce. My mame viac aspektov, ktore su ,,oneskorene" v jej veku.... ma oslabeny ocny kontak, reakcie na moje poziadavky a je prilis samostatna na svoj vek....tieto aspekty viedli lekarku k autizmu....otazne je, ci je to povaha, tvrdohlavost.....ale to s urcitostou budem vediet najskor o rok...v 2,5 rokoch uz vedia stanovit autizmus. Ja stale verim, ze je to mix...povaha, ziarlivost na mladsieho surodenca.

domi1109
autor
13. júl 2021

@dreamer4 verím, že tvoja dcérka je v poriadku 🙏

janba
13. júl 2021

Ano, maly mi nieco povie aj stokrat, kym to po nom nezopakujem 😃

zdenka11081983
13. júl 2021

@dreamer4 Pocit bezmocnosti je lezat s dietatom na onkolgii, prezila som pri prvom dietati. Mam tri, v zivote som neriešila ci rozprávava neskoro, ci sa pyta na nocnik neskoro. Nechaj jej detstvo, nesleduj ju. Po 3,4 rokoch uvidis, keby sa ti daco nezdalo. Moja stredna dcera do 4 rokov ropravala par slov? Teraz sa jej ústa nezavru, je bezproblémová ziacka so samými jednotkami. Nikdy som s pediatrockou neriesila preco, zaco, ako?... Myslis, ze nase mamy riešili? A sledovali ci pozera ročne, dvojročné do blba? Alebo udrziava ocny kontakt?

noemi155
13. júl 2021

@domi1109 neviem čo bolo na mojej odpovedi nenormálne
Mam tak isto staré dieťa ako aj ty,rozprávať sa jej nechce a to mam hneď rozmýšľať o autizme,keď ho mame aj v rodine?
Vidim,že je šikovná,vnímavá,učenlivá ,všetkému rozumie a nemám o nej najmenšie pochyby
Každý večer jej hovorím aká som na ňu pyšná a ďakujem bohu ,že ju mam a je zdravá!!!
Takze,ak ta môj názor urazil sa omluvam ,ale myslím si,že tvoj syn je zdravý a nič mu nechýba ,tak si ho užívaj ,lebo čas uteká neskutočne….

andrejka1974
13. júl 2021

@domi1109 urcite je v pohode neboj casom bude rozpravat viacej este si uzijes ako moj syn pocital vsetko co videl

andrejka1974
13. júl 2021

@domi1109 autizmus sa takto neprejavuje mas uplne zdrave dieta viem o com vravimmam autistku doma