icon

Otec na materskej a dieťa v škôlke

adriannasvk
26. feb 2018

Mam otazku,manzel ide od aprila na matersku,ktora bude trvat do cca polky oktobra. Chcela som vsak dat syna do skolky od cca zaciatku septembra. Je mozne dat dieta do skolky a neprist pritom.o matersku???

dadinka75
29. aug 2018

@strelka11 vďaka mam ten isty problem...muž je do novembra na materskej a syn ma3 v januári. Teraz od septembra nastupuje do škôlky

strelka11
29. aug 2018

@dadinka75 aha lebo o par riadkov vyssie sa sa spominal predlzeny rodicak.

mrskova
4. sep 2018

@adriannasvk ahoj , mohol nakoniec manzel byt na materskej, a dieta v skolke? Muz mal ist od oktobra na matersku, dnes mi volali zo skolky , ze mi mozu malu zobrat , tak teraz neviem.. ci sa to da.. za odpoved vopred dakujem

adriannasvk
autor
4. sep 2018

@mrskova ahoj,my tak fungujeme od aprila,ze mm je na materskej a maly je v skolke tak snad nebudes mat problem

mrskova
4. sep 2018

@adriannasvk velmi pekne dakujem za odpoved

mimsbee
27. sep 2018

@bzulicka ahoj, ja som ti chcela len povedať že od januára 2019 budeš môcť byt na materskej s mladším ty a so starším manžel súbežne, je to zmena ktorá bude platna od januára 2019 🙂

majusqa77
27. sep 2018

@mimsbee nezavadzaj. nieje to este stale schvalene

evittam
27. sep 2018

@mimsbee Nezavádzaj. Je to len navrh, nikto ešte nic neschválil a osobne pochybujem,ze to schvalia. Kde myslis,ze SP na to vezme peniaze? Skor pekne pomaly zrušia aj MD otca dietata ako pred par rokmi moznost si doplacat NP a mat lepšiu MD.

mimsbee
27. sep 2018

@majusqa77 mne to povedala na sociálke, tiež to teraz riešim

majusqa77
27. sep 2018

@mimsbee tak sa jej spytaj na cislo zakona/usmernenia.. ..este stale to bolo len ako navrh v parlamente. takze sa na to nespoliehaj

evittam
27. sep 2018

@mimsbee Hm, tak nech ti uvedie zakon ako píše
@majusqa77

mimsbee
27. sep 2018

@majusqa77 mne to už netreba, lebo mne konci materská v decembri a v decembri nastupuje na materskú manžel so starším a potom s mladším, len mi to ona hovorila medzi rečou
A teda keď už sme pri tom povedala mi, že starší môže chodiť v tom čase do škôlky, tak je to pravda? Alebo mám mylnu informáciu aj o tomto?

majusqa77
27. sep 2018

@mimsbee to, ci je dieta v skolke pocas poberania materskej nikoho nezaujima 🙂

mimsbee
27. sep 2018

@majusqa77 ďakujem

soul171
4. okt 2018

Dievčatá a keď muž pôjde teraz na matersku, ja ukoncim rodicovsky, v robote som na dobu neurčitú...keď budem s dietatom doma, musim si platit odvody?

majusqa77
4. okt 2018

@soul171 nie

luliu
4. okt 2018

@soul171 nie, prihlásis sa do ZP ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov

soul171
4. okt 2018

aha, to som nevedela, ze ako to bude so mnou...som sa bala, ze bude v tom nejaky hacik, hlavne ked som na dobu neurčitú

soul171
4. okt 2018

@luliu a ked vlastne muz sa bude ,,akoze" starať doma o dieťa...mozem byť zaroven ja uvedena v zdravotnej, ze sa staram o dieťa?

luliu
4. okt 2018

@soul171 ano

ifoneta
4. okt 2018

@soul171 mozes,nie je zatial nijako zakonom osetrene.

kacero007
4. okt 2018

Kočky, keď sa v ZP nahlásim ako osoba starajúca sa o deco do 6r, budem oslobodená od odvodov v zdravotke. Ale sociálku (odvody) si musím platiť sama, či nie? vďaka!

luliu
4. okt 2018

@kacero007 nie nemusíš

evittam
5. okt 2018

@kacero007 Nie.

soul171
13. nov 2018

Dievčatá,manzel ide na materskú a ja ukoncujem rodicak, ale zostavam doma s dcérou. A teraz...som tehotná a stihnem ešte nastupit na materskú pred tretim rokom dietata. V práci som na dobu neurčitú, ale budem mať nárok na materské, keď teraz zostanem doma bez rodicovskeho? Viete, ako to myslím, aby tam nezaniklo nejaké poistné a tým pádom aj nárok na tých 75%

zuzicka1444
18. nov 2018

Chcem sa spytat, ak to tu uz bolo riesena, prosim, neukamenujte ma. S manzelom obaja pracujeme, dieta chodi do jasli, na ktore poberame prispevok. Manzel pojde mozno na MD s tym, ze by chcel brigadovat-moze dieta chodit aj nadalej do jasli, pokial sa zrusi prispevok?

luliu
18. nov 2018
zuzicka1444
18. nov 2018

@luliu dakujem

nata18
14. aug 2019

dievcata a damy 😃 otvaram opat temu, viete prosim ako je to aktualne s tym, ci otec moze byt na MD, ked dieta chodi do skolky? Malu chceme dat od septembra do skolky, a muzovi vychadza MD do konca novembra. Otazka je, ci nepride o MD, ked bude chodit do skolky, alebo moze aspon na 4 hodiny? Jej by to velmi prospelo 😃 Ja som sa bola osobne pytat aj na socialke, ale 😃 pani na socialke nebola velmi presvedciva a ani to nicim nepodlozila, povedala len, ze kedysi to bolo mozne, ale ze teraz uz zvysili kontrolu co sa tyka prace na dohodu aj toho, ci sa o dieta stara niekto iny / niekde inde, namiesto otca, ale mne sa to nevidi. Uprimne som nechcela do toho velmi vrtat, lebo ani pani nevyzerala, ze by si bola celkom ista. Chcem sa opytat tu, ci niekto nema nahodou cerstve info skor, ako budem volat opatovne na socialku. Dakujem krasne vopred.

majusqa77
14. aug 2019

@nata18 podla sp nie