Otec na materskej a dieťa v škôlke
Mam otazku,manzel ide od aprila na matersku,ktora bude trvat do cca polky oktobra. Chcela som vsak dat syna do skolky od cca zaciatku septembra. Je mozne dat dieta do skolky a neprist pritom.o matersku???
@adriannasvk ahoj , mohol nakoniec manzel byt na materskej, a dieta v skolke? Muz mal ist od oktobra na matersku, dnes mi volali zo skolky , ze mi mozu malu zobrat , tak teraz neviem.. ci sa to da.. za odpoved vopred dakujem
@mrskova ahoj,my tak fungujeme od aprila,ze mm je na materskej a maly je v skolke tak snad nebudes mat problem
@adriannasvk velmi pekne dakujem za odpoved
@majusqa77 mne to už netreba, lebo mne konci materská v decembri a v decembri nastupuje na materskú manžel so starším a potom s mladším, len mi to ona hovorila medzi rečou
A teda keď už sme pri tom povedala mi, že starší môže chodiť v tom čase do škôlky, tak je to pravda? Alebo mám mylnu informáciu aj o tomto?
Dievčatá a keď muž pôjde teraz na matersku, ja ukoncim rodicovsky, v robote som na dobu neurčitú...keď budem s dietatom doma, musim si platit odvody?
aha, to som nevedela, ze ako to bude so mnou...som sa bala, ze bude v tom nejaky hacik, hlavne ked som na dobu neurčitú
Kočky, keď sa v ZP nahlásim ako osoba starajúca sa o deco do 6r, budem oslobodená od odvodov v zdravotke. Ale sociálku (odvody) si musím platiť sama, či nie? vďaka!
Dievčatá,manzel ide na materskú a ja ukoncujem rodicak, ale zostavam doma s dcérou. A teraz...som tehotná a stihnem ešte nastupit na materskú pred tretim rokom dietata. V práci som na dobu neurčitú, ale budem mať nárok na materské, keď teraz zostanem doma bez rodicovskeho? Viete, ako to myslím, aby tam nezaniklo nejaké poistné a tým pádom aj nárok na tých 75%
Chcem sa spytat, ak to tu uz bolo riesena, prosim, neukamenujte ma. S manzelom obaja pracujeme, dieta chodi do jasli, na ktore poberame prispevok. Manzel pojde mozno na MD s tym, ze by chcel brigadovat-moze dieta chodit aj nadalej do jasli, pokial sa zrusi prispevok?
@zuzicka1444 ano
@luliu dakujem
dievcata a damy 😃 otvaram opat temu, viete prosim ako je to aktualne s tym, ci otec moze byt na MD, ked dieta chodi do skolky? Malu chceme dat od septembra do skolky, a muzovi vychadza MD do konca novembra. Otazka je, ci nepride o MD, ked bude chodit do skolky, alebo moze aspon na 4 hodiny? Jej by to velmi prospelo 😃 Ja som sa bola osobne pytat aj na socialke, ale 😃 pani na socialke nebola velmi presvedciva a ani to nicim nepodlozila, povedala len, ze kedysi to bolo mozne, ale ze teraz uz zvysili kontrolu co sa tyka prace na dohodu aj toho, ci sa o dieta stara niekto iny / niekde inde, namiesto otca, ale mne sa to nevidi. Uprimne som nechcela do toho velmi vrtat, lebo ani pani nevyzerala, ze by si bola celkom ista. Chcem sa opytat tu, ci niekto nema nahodou cerstve info skor, ako budem volat opatovne na socialku. Dakujem krasne vopred.

@strelka11 vďaka mam ten isty problem...muž je do novembra na materskej a syn ma3 v januári. Teraz od septembra nastupuje do škôlky