Po nástupe do jaslí je dcérka veľmi plačlivá

livecorp
23. júl 2015

Ahojte.potrebujem radu ohľadom dcérky 3,5r.začiatkom mesiaca sme ju dali do jaslí chodila tam 2 týždne všetko bolo OK. Potom som ju preložila do iných jaslí chodí tam 4ty deň. A neviem čo sa snou deje.prvý deň bola ok.ale ďalšie dni mi začala doma bezdôvodne plakať. Napr.pozerala rozprávku a rozplakala sa,alebo len tak prišla za mnou a začala plakať to sa opakuje už 3ti deň .Dnes mi plakala ráno v škôlke a ked som prišla pre ňu tak plakala lebo sa tešila domov. 😒 a ešte mi robi napriek keď sme doma vyhadzuje mi veci a robí neporiadok.neviete mi poradiť čo snou je?alebo kam snou ísť či vydržať kym ju to neprejde?dakujem

janickacrazy
23. júl 2015

@livecorp Chodí do jaslí či do školky? Prečo ste ju po mesiaci preložili inde? Asi to bolo priveľa zmien pre nu. Treba sa s nou porozprávať, či jej niekto neublížil alebo sa niečo nestalo v tej školke, opýtaj sa aj učiteľky, či si dačo nevšimla.

livecorp
autor
23. júl 2015

@janickacrazy do jaslí ale ja to volám škôlka. Preložili sme ju lebo prvé jasle sa na tyzden zavreli a nemala som kde nechať malú tak sme našli iné jasle.učiteľky vravia že je dobrá poslušna.pekne sa hraje atď. Asi to bude fakt tou zmenou. ;-/

janickacrazy
23. júl 2015

@livecorp No hádam sa to upraví a zvykne si. 😉

horana
23. júl 2015

Tak to je jasne, taka mala, a nie je ju kam dat na prazdniny (pre dieta je podla psychologov skolka seriozna praca, aj keby sa im tam 100x pacilo z psychohygienickych dovodov by mali mat narok na riadny oddych), a musi chodit do pozliepanych kolektivov. Nic moc. Len mensine psychicky otrlych deti nie je smutno.
Rada - jedine ak najist moznost niecoho sukromneho, kamosku co ma doma svoje dieta, susedu a pod. Ale tak ked nie je ina moznost aspon sa s muzom prestriedat a vykryt aspon polku prazdnin dovolenkami.

livecorp
autor
23. júl 2015

@horana ja som len teraz nastúpila do práce nemozem si brať dovolenku.a manzel takisto si nemôže dovoliť dovolenku.chodím do práce lebo musim isté že by som radšej bola s malou doma do 6r.len si nemozem dovolit. 😒

tetapetra
23. júl 2015

@livecorp radsej byt doma z dietom do 6. roku, ktore je zdrave ako ist do prace? A nie je 3,5 rocne dieta na jasle stare? Dieta potrebuje kolektiv a zmena jej nespravila dobre. Nestihla si poriadne zvyknut na jedno a uz je znova inde. Mojho do skolky nevzali, az od februara. Rozhodli sme sa nechat ho este v jasliach aby nemenil skolku v septembri a vo februari znova.

livecorp
autor
23. júl 2015

@tetapetra no nechce sa mi tu dopodrobna vysvetlovat.do skolky ju nevzali nebolo miesto tak preto jasle.a prečo by nebolo lepšie byť s dietatom doma do 5-6 rokov? Keby som si to mohla dovoliť tak by tak bolo.

moni244
23. júl 2015

@livecorp a to som si vzdy myslela, ze jasle su do 3 rokov, nemate starych rodico , co by ju postrazili? Lebo ak ti ma takto plakat cele leto, tak to radsej by som ostala doma.

livecorp
autor
23. júl 2015

@moni244 tieto sú do 6 rokov. Sú to jasle pred prípravka. Nie nemáme nikoho komu by sme ju zverili.tak snáď si zvykne.

horana
23. júl 2015

Ono je potom aj zbytocne davat otazku. Kedze nie je mozne nic zmenit, bude si musiet zvyknut. (Ak by som bola ja v tej situacii, prvu vyplatu by som dala na strazenie doma pocas leta, aby mala volnejsi rezim, oddych a slobodu. Minimalne to sa da. Z mojho ohladu je medzi 3-4 kriticky vek. Naco ma dieta trpiet, ked nemusi?..ono btw keby sa nieco vazne nedajboze stalo, zdravotne ci inak, ono by sa to nakoniec vyriesilo, hned by to slo, len tieto place deti este spolocnost neberie dost vazne, trochu nas to sice posimra, preto dame aj otazku, ale nakoniec: nech si zvykne)

jeennyv
23. júl 2015

@livecorp nie kazde dieta je rovnako pripravene na zmenu ci prechod z domova do koletivu, urcite bol pre nu aj sok znova si zvykat na nieco nove.....jedine co treba je pockat ci si zvykne, no podla mna by dobre bolo rozpravat sa s nou o tom, ako sa jej tam paci ako sa jej tam vodi atd. ake su deti, pani ucitelky...u nas v rodine bol podobny problem sesterka mala najprv malu v sukromnej skolke, potom sla po case do statnej lebo sukromna nieco stoji a uz to neutiahli...jasne, ze potom iste obdobie plakala, lebo ini ludia, iny pristup....