Počul niekto o tom, že keď dieťa kaká plače?
mam doma 19 mesacneho drobca,ktory ked kaka zakazdym pritom place,stoji a sponuje nozicky ako keby to zadrziaval,alebo ho to boli,neviem...place aj ked nema tvrdu stolicu,doktorky som sa zatial nato nepitala,ale chystam sa...poradte mi...
prioritne kup lactobacily. a davaj denne a nech vela pije a urcite dat vysetrit stolicu.moze mat aj parazita, aj cosi ine
a suhlasim s xlucia-odporucam probiotika-dophilus,vysetrit stolicu-nie len na parazity ale celkovo tiez dobry napad,ale mozno to cele bude len psychicky podmienene mozno mal raz trvdu stolicu a odvtedy sa boji kakat,takze prevencia je prvorada aby nemal trvdu stolicu-slivky v roznej forme,kvalitne ,makke,susene,ci cerstve,vela tekutiny,a dostatok vlaknin
moze plackat zo strachu, mozno zakusil bolest pri tvrdej stolici. Deticky sa kakania dost boja ak maju nedobru skusenost. Zazili sme podobne. Po zlej skusenosti proste pride blok a dieta bud odmieta kakat uplne alebo ma z kakania strach a placka aj ked ho to nemusi uz boliet. Ved sleduj ci ma tvrdu stolicu, ak ano, tak skuste slivkove vyzivky na zmakcenie stolice, pripadne sa porad s pediatrickou - v lekarni dostat Fruktolax alebo na zmakcenie a posunutie stolice je dobry aj Duphalac, ak teda treba pomoct uz takto. To prejde neboj, treba len malinkeho upokojovat a on to prekona. My sme si teda riadne uzili stresov okolo kakania. Aj teraz to este neni uplne tip top, obcas sa malemu stane, ze si porani cievku v okoli konecnicka. No bojujeme s tym este obcas aj my. Drzim palce. Jo a kakavame do vane, tak sme zacali odburavat traumu a uz nam to akosi zostalo. Sprvu pomahala tepla sprcha nasledne po stolici. Aj poloha je v drepe lepsia. Postupne chceme prejst na wc. Uvidime.
jednoznacen k lekarovi...moze mat aj trhlinu v konecniku,ktora sa nedokaze zahojit len tak...nakolko diatatko denne kaka a trhlina sa tak zakazdym otvara.moze ist o vonkajsiu trhlinu...tu vidis volnym okom,alebo potom o vnutornu,ktrou zisti lekar...ale drzim palce,aby tento pripad nebol ten vas,lebo to je veru neprijemna zalezitost....ja osobne som tymto presla a to som dospela osoba,tak pre dietatko to moze byt naozaj neskutocne bolestive.dufam,ze pricina je u vas uplne banalnejsia.
moja kamoška mala presne ten isty problem...skoro do 3r.malej...pri kakani ju to nebolelo,asi to bol nejaky panicky strach z toho že robi niečo zle...
davala jej probiotika-bio gaia,stale bolo rovnako..už to nevyrdžala a šla s nou k dr...a olutovala...dr.doslova napchapl celu roku zo zadočku 2,5r.dieťaťa a všetko z nej vyberal/pritom stolicu mala ok,nemala ťažkosti kakať/
viac x nebola...a mala plakala dalej+nova trauma..s dr.
Moj maly to tiez mal ale len prvé 4 mesiace ked mal koliky, tiez pri kakani strasne plakal. Nikdy som sa nepytala na to doktora, lebo som to pripisovala aj tym kolikam a je fakt, ze kakal raz za tri styri dni len a stolica bola aj tak kasovita. Preslo mu to samé tak ako koliky.
Tak moze mat natrhnuty konecnik, my to mame uz asi 4 mesiace. ale na druhej strane je to bezna vec, tak mne dr.vravel. my placeme vzdy a ide nam aj trosku krvicky.
Moja 2,5 rocna dcerka to mala tiez. Sla som k dr.a dala mi Imazol-mast proti plesnovym infekciam. Tak do tyzdna to preslo. Mala aj taky ruzovy konecnik.
ja mám tiež 19 ročné dievčatko a už dlhšiu dobu máme tento istý problém, boli sme s tým aj u špec. doktorky a tá jej dala na to sirup Duphalax každý den 10 ml do flašky s pitím a teraz ked kaká nie je to až také bolestivé a aj stolica neni taká tvrdá od toho čo zdržiava... ak ste ešte neboli u doktora odporúčam ísť, aby to nebolo až v takom štádiu, že bude krv v stolici alebo aj niečo horšie....
ahojte,no aj my mame ten isty problem,tiez mala raz tvrdu stolicu,bolelo ju to,a odvtedy kakame s revom ked vidim ze zadrziava tak ju rychlo posadim na serbel,lebo v sede to zadrzat nevie,brali sme duphalac,prob iotika dophilus,aj glycerinove cipky sme parkrat pouzili ale nic,bezvysledne,ja si tiez myslim ze to je psychicke,proste ma zafixovane ze to nesmie ist von,snazime sa jej dohovarat ze kakat sa musi,ale aj tak je to vecne s placom.
podla mna to v poriadku nie je a urcite by som si nechala poradit od pediatricky
Dievcence,je najlepsie potret zadocek s nejakou mastou alebo olejcek..ono to potom pojde troska lepsie.Poznam to tiez..moja dcerka to ma niekedy.A je dobre vela davat pit a ovocia papat.Ja som jej dala hrusku a pomohlo to,ale vela pit a pit.Ked bol u nej ten problem,ze sa nevedela....,tak som vzala jej oblubenu babiku,mala sedela na toalete a babiku na nocniku a tlacili aj jedna aj druha..vzdy som jej povedala,ze to dokaze,ze aj babika ma troska bolesti,ale ze spolu to dokazu a mala tlacila..a ked to dokazala,bola taka prestastna,este mi aj povedala,ze,,zvladla som to mamija"Bolo mi jej velmi luto,ale dokazala to.Treba dieta nejako zahrat,aj ked je to tazke,ale nam to vzdy pomoze.Tak drzim palce nasim detickam... 🙂
Ako uz pisali niektore maminy, vacsinou je to typicke, ked sa raz malemu stane, ze ho to pri tvrdej stolici bolelo, tak sa tomu brani. Proti tvrdej stolici sa da bojovat celkom jednoducho - upravou stravy. Netreba ziadne probiotika, nemusis davat zarabat farmaceutickemu priemyslu - skus davat castejsie jogurty - biele plnotucne, ale nie smotanove, do toho zamiesat pomixovane ovocie, napr. jablcka a pridat susene slivky (pozor bio - ostatne su sirene) alebo vlocky. Bez cukru. Ak je malo sladke, pridaj banan. Po zmiesani to nechaj trosku odstat, aby - aj ked rozmixovane - vlocky trochu este nabobtnali. Nedavat vela masa, to takisto robi tvrdu stolicu. V prikrmoch mavas do 10%, postupne trebars trochu zvysit. A naozaj aj to pitie. Nemusi byt vela, ale pravidelne. Nie sladke dzusy, normalnu pramenitu vodu z vodovodu. Bez bubliniek. No a zvysok je uz len diplomacia. Bude ho treba nejak presvedcit, ze to ma skusit, aj ked sa boji. Ak sa neobjavuje krvicka, nemal by byt natrhnuty konecnik. Mozes ho preventivne pri prebalovani vzdy potriet - my sme davali mast proti zapareninam od Weledy, vzdy trochu viac, aby kusok voslo aj dovnutra (preto by to mala byt nejaka cista mast, ziadna chemia). My sme nakoniec odplienkovali az v troch rokoch, uvidime, ako to pojde mensiemu. Netreba nijak tlacit, mozno mu nesedi ani poloha v sede, ale citi hambu, ze to robi do plienky, tak to chce zadrzat. To je niekedy tazke zistit.
no nechcem byt drza ale preco uz ste neboli u lekara :((
co ked dietatko trpi :(((( ja teda osobne by som uz davno sla.........
nehnevajte sa na mna, ale nepochopim ako moze matka nechat trpiet svoje dieta a neist hned s problemom k doktorke a riesit ho. to je ucinnejsie pisat na blogy a kade-tade, ako ist k pediatricke?
to vam nieje luto, ked vidite, ako vase dieta trpi? a istotne probiotika neublizia, mozno aj kvapky Hylak forte - su na opravu stolice. ale k doktorke by ste rozhodne mali ist.
ahoj moze plakat ked ma tvrdsiu stolicu skus mu davat castejsie jablcka ono by potom mal redsiu a mozno by neplakal
môže mať koliky..napríklad, mojej dcére nedávno zistili alergiu na mlieko a po vysadení mlieka má plyny a koliky, a pri stolici tiež plače, že ju bolí bruško a boky..boli sme u doktora, vraveli, že sú to plyny. Užívala dlhodobo probiotiká, tak nám vraveli vysadiť. Vysadilo sa ale minimálne raz do týždňa má bolesti. Podotýkam, že dcéra bude mať v oktobri 4 roky. A nemá tvrdú stolicu..Všetky vyšetrenia negatívne, zasa musím len ja zistiť, že čo to je.
Dieta to raz zaboli, zlakne sa a NECHCE to robit. My sme to mali aj pol roka takyto problem s kakanim, aj tyzden reval drzal az do poslednej chvile.Ziadna sranda.Doktory, vysetrenia, vsetko ok. Proste dieta to ma v hlave ze nebude a hotovo. A robia to aj vacsie deti, nie len tie najmensie. Proste si to musi same v hlavicke rozhodnut ze bude robit kako a potom to pojde. no a to presviedcanie je to najtahsie.
Aj keď s odstupom času, ale rada by som reagovala. Aj keď syn už má 5,5 r. a nepatrí do tejto kat. prešli sme si podobným peklom. Keď mal tri roky snažila som sa ho odplienkovať ale začal zadržiavať stolicu až tak, že si odmietol aj "puknúť". mal veľké bolesti, riešili sme to pohotovosťou na Kramároch, kde ho prečípkovali. uľavilo sa mu, ale stále kakal s plačom. Navyše mu začal "prolaps recta", čo znamená, že mu vyšiel von konečník skoro na 4-5 cm. Bolo to hrozné. podarilo sa mi to "zatlačiť". opakovalo sa to 1-2x za polrok, vždy sme skončili na Kramároch. Rok ho bolievalo bruško, ale podľa lekárky to bolo psychikou a strachom z kakania. veľmi sa mu pokazili aj zúbky. Upravovala som stravu, bola som u psychológa, odblokovača, nenútila som ho kakať. Skrátim to. Až ako 4,5 ročnému, keď sa prolaps začal opakovať denne 3-4krát pri hnačke, s ktorou prišiel po prvom dni z novej škôlky, mu konečne pani doktorka urobila odbery, nielen na parazyty (hneď ho aj preliečila) ale aj odbery, z ktorých začalo byť jasné, že príčinou problémov a bolestí bola celiakia. Absolvovali sme samozr. všetky ostatné vyšetr.,odbery a končili sme biopsiou tenkého čreva,ktoré mal podľa pani doktorky ako antikorovú rúru. Po nasadení diéty ako zázračným prútikom sa všetky problémy stratili. Cvičili sme aj sťahovať riťku po kakaní. Prestal kakať s plačom. Určite svoju rolu zohráva vek dieťaťa, ale hlavne prestali bolesti bruška a rovnako nám aj "črievko prestalo byť zvedavé a vyliezať. Doporučujem obrovskú trpezlivosť a nečakať a urobiť tie !!!!!"správne vyšetrenia"!!!!! Skúste sa zamyslieť kedy ste zavádzali lepok, či tiež patríte k tej generácii, čo ho dávali až po roku ako my. My ešte podávame aj bezlaktózové mlieko. Mimochodom prechodom na bezlepkovú múku a bezlaktózové mlieko sa trochu uľavilo aj ostat.členom rodiny aj keď celiakiu nemáme.
no v poriadku to urcite nieje ,hned by som sla k lekarovi
Ja som mala takýto problem s dcérou. cikať do nočníka sa naučila behom jedneho dňa, mala už na to vek aj rozum. no kakať bol veľký problem. Jednoducho odmietala kakať na nočník a wc. Či sa bála alebo niečo podobné. Keď prišiel jej čas počula nás celá bytovka a aj tak z toho nič nebolo. Samozrejme potom vznikol problem s tvrdou stolicou. Vyriešili sme to upokojovaním a povzbudzovaním. Dcéru som usadila na wc, ja si ku nej čupla a tuho chytila. Povzbudzovala som ju. Nakoniec si zvykla a problem s kakaním bol vyriešený.
dobrý večer mam synčeka 23 mesiacov ma....mame problém s kakaíim,,boji sa kakat....kuse vraví že neide reve doslovne reve.......ma strašne napnute nohy ,,,a zadržiava kakanie...boli sme aj u dr ale nm povedala že to je psychacka trauma.aj psychologicke som volala ale ona my povedala že sa nezobera s takymito malymi detmi,,a že tuto traumu mam sama vyriesit!!!ale newiem ako??už vsetko som skusala!!!!neviem čo mam robit ,,,je to dost neprijemne pocuvat ako place pri kakani!!!ked mal 10mesiacov tak my pekne kakal do nocnika ,,,a teraz o tom nechce anni pocut!!!!ak niekto mal taky to problem tak prosim poradte mi !!prehanadla mu už nepomahaju!!!!som zufala ☹
Baby ako ste vyriešili to kakani nakoniec. My mame to iste:(

ahoj, no my mame tento isty problem 😉 kakame po stojacky, nasponovane nohy, prehnute v kolenach dozadu a neskutocny rev..🙂 a to mame uz 27 mesiacov 😒