icon

Používate počítadlo?

3. feb 2022

Ahojte keď sa učíte s detmi počítať, používate pocitadlo ? Syn má 5r, čo sa týka počtov do 10 odráta, zrata bez problémov.. akonáhle mu dám príklad napr 16-3 pozerá na mňa ako puk. V septembri ide do školy.

pribinak
3. feb 2022

Kľudne môže pozerať ako puk, prechod cez 10tku sa učia deti až v 2. polroku

kacena4
3. feb 2022

a preco chces od neho aby zvladal ucivo 2.polroku 1.ročníka?? co bude potom robit v skole? neplechu??

dskjhfdlkdjhl
3. feb 2022

Skolkar nepotrebuje vediet pocitat 16-3. Je sice pravda, ze moje deti to vedeli, ale nic som ich neucila ja, prisli si na to same.

zuzanaete
3. feb 2022

V tomto veku je to o tom, ze bud dieta pride na to same alebo sa to nauci v skole. Jedine, ze by sa ta sam pytal, ze kolko 16-3, 17+5… Tak mu povies vysledok a dietatu to same docvakne v hlave, ako to je. Nie cielene ucit. V skole sa to ucia cez rozklad cisla.

autor
3. feb 2022

Rozklad som sa mu dnes ukazovala. Dobre ďakujem vám ja ho nebudem teraz trápiť. Viete sťahovali sme sa ďaleko od pôvodnej škôlky a tu majú plný stav. Zoberú mi ho až po jarnych prázdninách lebo nejaké dvojičky prestupuju preč takže máme teraz domáce vzdelávanie tak sa ho snažím naučiť co najviac keď sme takto spolu doma.

autor
3. feb 2022

A v prvom ročníku ešte decka používajú pocitadla? Lebo si pamätám ze my sme používali.

pribinak
3. feb 2022

Nepretazuj ho, lebo mu akurát tak vytvoris odpor a bude z toho zbytočný problém

mauduska
3. feb 2022

@pribinak až na to že príklad 16-3 nie je s prechodom cez 10tku.. ale inak áno, je to pokročilejší príklad.

kacena4
3. feb 2022

treba ho skor ucit napr. samostatnosti co ma vela skolakov v 1r. problem, nie vzdelavanie co je cielom skoly

viestta
Odpoveď bola odstránená
sapetka
3. feb 2022

Nechaj ho byt este dietatom. Ucit sa bude este dost. Dieta nemusi pri nastupe do skoly vediet citat pisat a pocitat..

20erika07
3. feb 2022

Prvy polrok sa ucili do 10 a odcitavat od desat a ucili sa najprv na prstoch a na ciselnej osi, ziadne pocitadlo

stary_ujco
3. feb 2022

Keď uz sa doma nudíš a si premotivovana, tak ho nauč viazať šnúrky, poriadne sa po zachode utrieť a umyť, uložiť si pomôcky. Napecte spolu koláč, zatancujte si na choreografiu, opravte spolu bicykel alebo vymalujte špajzu. Ale daj mu pokoj s pocitadlom.
Mal som jednu taku známu.5 ročnému tlacila historické a aktualne geopolitické mapy sveta a nechávala ho hľadať 10 rozdielov. A potom spolu diskutovali o tom, co danú zmenu sposobilo a ake boli dôsledky...

autor
3. feb 2022

@stary_ujco všetko čo ste napísal mame uz za sebou, naučíme sa celé dni, snažím sa ho učiť hravou formou. Učili sme sa veľké písmenká a malý sa naučil za pár dní čítať veľké tlačené a napíše uz sám hocijaké slovo a teší sa z toho. Není to o tom ze by som z neho chcela mág genia