Pozná vaše dvojročné dieťa farby?
Ahojte baby poznajú vaše 2 ročné deti farby ? či je to ešte skoro ?
Tak moja (za chvíľu 3 ročná ) od 2 rokov vie napočítať do 10 slovensky aj anglicky, niečo málo z abecedy , učíme sa zrovna Písať písmená a čísla... V dvoch rokoch si pamätám že poznala farby keď sme vypĺňali pracovné zošity ale tiež ako píše maminka vyššie nepomenovala ich. Chápala ich, aj keď som sa jej opýtala ktorá farba napr kam patrí tak správne ukázala alebo v zošite správne prilepila farbu k farbe ale nepomenovala ich. Ale vývoj detí je veľmi individuálny a to že to bude vedieť 20 deti neznamená že musí aj tvoje. Každé dieťa má iné prednosti. Keď bude na to pripravené naučí sa, hlavne na neho zbytočne netlačiť. Naša má zasa problém s odplienkovaním a neberiem to ako tragédiu 🙂
zaklad je neporovnavat 🙂 lebo niektore deti vedia nieco a ine nieco ine... proste od narodenia do 5-6 rokov su veci, ktore sa musia naucit/ziskat a kazde dieta ide v inom poradi... ale ano moj "poznal" pretoze rozpravat zacal az v 3 rokoch. A neter ta este ani v 4r poriadne nepoznala
Moj syn v dvoch rokoch nevedel vobec. Ani im nerozumel. Ked mal dva roky aj asi 4 mesiace tak zrazu ich proste vedel aj rozoznat aj pomenovat.
2,5 roka má... sem tam trafí farbu náhodného predmetu. Ale napr v knižke vie ze ten balón vpravo je ružový. A ten vedľa neho modrý, lebo je to nemenné, knižku už videla viac krat. Aj na legíny ukáže že chce tieto ružové. Ale keď vysypem rovnaké kocky rôznych farieb a jednu zodvihnem že aká je to farba. Nie je si istá. Ak zoberiem žltú a popýtam si tiež žltú nech mi poda tak mi poda tu správnej farby. Tak si myslím ze ok primerane veku.
Ahoj, moj syn má 2r 8m ale okrem červenej je to len tipovačka. Rozpráva ako 5ročný,ráta prsty,vie sa vyzliecť (čiastočne) a takisto obliecť, trochu kreslí, rád strihá,pozná veľa zvierat a pod. Ale s farbami sa nekamaráti.
Každé dieťa je iné, môj začal rozprávať veľmi skoro a áno v dvoch rokoch vedel aj farby, tie základné, teraz má dva a pol, už ich vie ešte viac.A to nehovorím ako melie, ústa nezavrie. Ale zasa stále nosí plienku, len teraz začal ako tak chodiť na nočník. Tak asi netreba porovnávať.
Staci ked ich rozlisi, ked da modre kocky na modry tanier, zlte na zlty...moze ich pomenovat - travickova, slnieckova...ale vela deti v tomto veku este nerozprava. Takze ak pozna, pozna, ak nie, nie, nic sa nedeje
Skuste len triedit farby na kopky. Nemusi ich vediet pomenovat. My sme takto zistili, ze je syn farboslepy.
Ahoj my máme 2 ročnú a 3 mesiace a farby nevie. Nevie dokonca ani tak rozprávať ako možno iné detičky ale nerobím si starosti. Všetko časom príde nútiť ju nebudem keď vidím že ju zaujímaju iné veci ako učiť sa farby radšej si zoberie tabuľku a kreslí kruhy takže tak 🤷♀️
Ahoj, moje krstňa bude mať 2 roky v auguste a všetko je modré 🙈 ja som jej teraz kupila také Happy maľovanky od Taktiku, ako nebolo to za cielom naučiť farby, skôr tvary, ale pekné kontúry jej v tom vraj pomáhajú a lepšie sa orientuje aj vo farbách, teda, sestra vravela 😀
Moja dcérka pozná len červenú, bielu a žltú 🤷♀️

Moje uz v tomto veku poznalo. Sice, nic poriadne nehovoril, ale ak som mu povedala, vezmi napr. zelene auto alebo modre, tak vedel, co po nom chcem a priniesol mi vzdy spravne.
Ak tvoje 2 rocne farby nepozna, vobec sa neznepokojuj. Je to este pomerne skoro. Kazde dieta ma ine tempo a na farby ma dost casu. Spominam si, ze moja sestra mala problem este 5 rokoch pomenovat farby. A je v pohode, ma dve vysoke skoly.