Prechladnutie u 4týždňového bábätka. Poraďte
ahojte baby ja zakladam diskusiu lebo na otazku sa odpovedat neda 😀 dakujem vam za odpovede,ale maly ma strasne zahlieneny nos ked pouzijem ustnu odsavacku tak nam s nosa nic nejde tak som pouzila odsavacku na tlak?neviem ako to nazvat ale vysli nam hlieny len maly sa hned aj povracal ☹a ma ich tam dost,dychanie nema ciste a hlieny mu stekaju do zaludka tak ked sa napapa hned aj zvracia ☹ ideme k lekarke lebo ja nemam skusenosti s tak malym drobcom prechladenym tak nechcem nic zanedbat 😉 ja zijem v UK a tu nieje dostat gencianku takze sa snazim vytierat jazyk plienkou a sodou bikarbonou ale maly nechce otvorit usta tak je to velmi zlozite 😒 a vlastne tu vsetko funguje inak ☹niektore pisete ze sa da kvapkat do nosa tak malemu babu niektore ze nie tak co si vybrat? 😀 pozerala som aj na net a tam je to tiez jedna diskusia ze sa moze druha ze sa nemoze 😀
posielam ti link na libenar-je tam pisane od novorodeneckeho veku---http://www.lekynainternetu.cz/p/libenar-pro-det...
posielam ti link na libenar-je tam pisane od novorodeneckeho veku--
http://www.lekynainternetu.cz/p/libenar-pro-det...
A este ten nasivin
http://www.nasivin.sk/nasivin_001.htm Ako vidiš može davat aj novorodencovi.Netreba sa toho bat.Dieta hlavne potrebuje dychat. 😉
@kaja73 ahoj dakujem za linky ale ja zijem v UK solne kvapky som tu dostala ale nasivin tu nedostanem:(vsetko co mozem kupit tu v lekarni su len saline kvapky inak je vsetko na predpis a lekarka dneska mi predpisala len solne kvapky a poradila neodsavat sople vobec len ked je tu nevyhnutne ze po tych solnych kvapkach sa hlieny rozpustia🙂
@tanja61 ahoj..... aj nasa mala bola prechladnuta ked mala asi 5 tyzdnov,striekla som jej do nosteka troska morskej vody a zachvilku vsetko odsala odsavackou na vysavac a potom sme davali tiez ten nasivin..tiez urcite radim odsavat.teraz ma uz 8 mesiacov isli nam zuby a sople mala teda poriadne.odsavali sme stale......aj doktorka radila vsetko stale odsavat aby to nezbehlo na priedusky na plucka.tiez som si prcitala rozne diskusie ktore radili neodsavat, no nechaj ju plakat a vracat ked vies ze jej mozes troska ulavit, ved my tiez fukame nosy ked sme chore 😀 . dufam ze sa vam skoro polepsi..... 🙂 .
@kaja73 snazim sa odsavat ale nic nejde vonku mam odsavacku ustnu a taku co prilozis ku nosteku a tlak vysaje vonku sopliky ale ani jedna nefunguje ako ma a som s toho dost nestastna lebo kasle s toho a aj vracia ☹ ked vytieram tak s jednej dierky stale vytrem trocha krvi ☹ inak to je dobre ze radite nasivin ale ja zijem v uk a tu ziadne ine kvapky nedostanem do nosa ako solne na predpis mi doktorka nepredpise ani ine pytala som sa jej povedala ze to nieje nutne ☹
@tanja61 jojoooj chudiatko 😒 citam ze ked vytieras uz aj troska krvi,vyzera to ze uz ma podrazdenu sliznicu, a to co tam robia ti doktori??? ved ked ma tuhy hlien tak na to treba uz aj antibioticke kvapky, to mi aspom moja doktorka hovorila, ze biele sople nasivin, zlte sople kvapky na predpis robene v lekarni.....
a tu odsavacku co mas je dost silna???? lebo ja som tiez mala taku rucnu a nevysala ani prd 😅 utekali sme kupit tu co sa pripoji na vysavac a aj bez nakvapkania hocicoho slo to pekne vonku.
a neda sa navolno kupit aspom ta morska voda u nas je to MAR je tam ten vrchnacik co s nim roztok vstreknes, nie kvapnes, to tiez pomahalo ako keby to tak prerazilo.
a este mi mama radi, ze pridat do kupela alpu, pripadne nejaky mentolovy olej, aj v lekarni predavaju specialny kupel na uvolnenie nadchy.....len neviem ako sa to vola.
@slavinka9 no to su ine postupy ako u nas doma tu nieje nic nutne ☹ na jednej strane uznavam ze sa nedavaju antibiotika pri kazdom kychnuti ale su veci s ktoryme absolutne nesuhlasim no ale co mozem robit?mam so slovenska marimer kvapky a dostala som tu kupit sterimar co by mali byt tie iste ale ked som si ich pytala v lekarni tak lekarnicka sa ma spytala ze pre koho to chcem?povedala som ze pre oboch synov tak povedala ze ona mi nemoze predat lebo to ja nemozem pouzit pre deti tie kvapky 😀 som myslela ze odpadnem,na tych kvapkach je dokonca obrazok babatka a pise sa tam ze je to bezpecne pouzivat aj pre novorodencov 😀 takze to nepochopis kym tu nezijes ale smutne je ze tolko ludi dokazu zmiest ze ani nevies ci naozaj to mozes pouzit 😒 vcra vecer som mu kvapla marimer aj dnes rano a podarilo sa i trocha odsat ale stale ma plny nostek uz som si objednala cez internet odsavacku na vysavac ale musim cakat 3dni 😒 inak som ju nevidela ani v obchodoch pre kojencov takze tu nieje jednoduche nieco dostat 😕 no ale drobec vracia tie hlieny co je dobre ale uz ma hlienisty kasel a myslim ze ked je hlienisty tak to je dobre nie?
@tanja61 -tiez som neni spokojna zo zdravotnictvom tu v Irsku.. 😖 ale skus ten otrivin(pre deti) co pisala @beausa...ten je tam urcite dostat,lebo aj tu ho maju a je ozaj dobry.. 😉 tvoj syncek je este na to malunky(no len tak do buducnosti).. nam velmi pomahaju tie eukaliptusove kapsulky co su od 3mesiacoch dietata(volaju sa...Karvol)..ak je takto nahusto moc zahlienena,ze sa jej to neda poriadne vysat,tak v kupelke urobim taku malu eukaliptusovu saunu a hned sa jej to krasne vsetko pouvolnuje.. 🙂
@tanja61 ahoj,keď náš malý dostal prvý krát nádchu,tak som o odsávačkách toho veľa nevedela.mali sme len takú malú balónikovú a s tou to vôbec nešlo,takže sme mu v podstate nič neodsávali.hlieny stekali dole a za pár dní dostal ľahký zápal pľúc.takže v každom prípade odporúčam odsávať.čudujem sa,že ti doktorka povedala neodsávať,lebo všade som zatiaľ počula aj čítala,že je dôležité hlieny odsávať.
keď som sa prvý krát dočítala o odsávačke na vysavač,tak som bola zhrozená,prišlo mi to moc drastické,ale keďže som odsávačku na baterky v tom momente ako sme ju potrebovali nezohnala,tak som kúpila aj tú na vysavač a som s ňou veľmi spokojná.malý pri tom vôbec neplakal.
Ahojte chca b slm sa opytat mam skoro stvortyzdnove babatko ktore sa nam.nakazilo zrejme od starsieho syna. Crp negat mame fenistil sinupret mucosolvan a pamykon plus ma zabku v puse takze vytierame gentianom tri krat denne. Nejak sa toho na nas zosypalo. Ide o to ze druhy den mi menej papa. Chcela by som polrosit o skusenosti mamicoek ktore mali prechladnute t male babatko ktore zacalo papat menej ci sa to papanie potom upravilo a kedy asi. Mam o malu strach. Dakujem
@petjka dobrý deň a smiem sa spýtať ako ste vy davkovali ten mucosolvan? A ci dieťatko vtedy moc nedrazdilo na kašeľ a ci to dokázalo aj pekne vykašľať?
@kacena2202 dobry den, bolo to 5 rokov dozadu, uz
Si nepamatam, treba sa poradit s lekarom

Najlepšie je kvapnut napr.libenar -je od novorodeneckeho veku,ide o slaby solny roztok-ten trochu uvolni hlieny a potom o minutku-dve odsat najlepsie odsavačkou, ktora sa dava na vysavač.Ked odsaješ, tak daj detsky Nasivin.Po 1 kvapke do každej dierky.My sme si z malym odskakali soplou až až-hned od narodenia a jedine toto zaberalo.Tiež mu davaj C vit.