Prečo chcete od detí, aby poslúchali?
Preco chcete od deti, aby v skole posluchali? Rodicia vyprevadzaju deti s tym, aby posluchali. Po prichode sa pytaju, ci posluchali? Preco radsej detom nepoviete, aby sa v skole spravali slusne? To je viac, ako slepo posluchat. Ved ani neviete, co mu v tej skole rozkazu.
Myslim, ze slusnost u deti sama o sebe nestaci. Dieta nie je v skolke jedine, je tam kolektiv, ktory ma spolocny rezim. Ide sa von, ide sa jest, spat atd. Mozu medzi detmi vzniknut konflikty, kedy sa neda zistit, kto je v prave alebo treba situaciu riesit okamzite. Nestaci, ze dieta je slusne, musi aj posluchnut, nemoze sa rozhodovat iba za seba. Posluchat casto znamena vediet sa prisposobit rezimu skupiny, respektovat autoritu, nehadzat sa o zem, ked vsetci uz cakaju obleceni a chcu ist von, nevypytovat sladkosti pred obedom, nesklbat inym detom hracky z ruky. Posluchat znamena spravat sa slusne, vediet sa podelit a chapat, ze je tu niekto velky, na koho sa mozem obratit, spolahnut a koho slovo plati pre mna aj pre ostatnych.
@janetinka27 Sice pekne napisane, no pleties si slova. Posluchat a byt slusny nie su synonyma ako to prezentujes ty.
Ahoj a pekný deň. A nezabudla si nič máš všetko? A keď príde zo školy. Ahoj ako bolo v škole? Desiatu si zjedla?
Nevidím dôvod pýtať sa ci posluchala. Keby je nejaký problém tak mi to škola oznámi.
@sense Krasne, dieta je urcite spokojne.
Nestazuje sa, a keby aj moc jej to nepomôže, keďže rodičov si nikto z nás nevyberie...
@tiezjedna Vam dvom tu uz prepina. Vobec neviem o kom tu pisete, no ocividne tu travite privela casu a privela konspirujete o tom, kto sa ukryva za ktorym nickom.
ale houby, len jeden nick je ti tu nápadne podobný😉
Nepisala som, ze su to synonyma... naopak, ze byt slusne dieta nestaci, treba aj posluchat. Ale vobec sa mi to nechce opat vysvetlovat...
@miskakyska ja tiez 🙈, som si uvedomila. A tiez to nie je bohvieco 😅
Ja tiež nehovorím aby poslúchali....som konkrétna...prosím ich či by zjedli to jablko a vysvetľujeđ prečo je tomu dôležité, alebo prosím staršieho aby dozrel na mensieho, alebo poprajem aby zvládol písomku. Keď príde domov tak sa pýtam ako to dopadlo, vypočujem pindy na ucitelky, na spolužiakov a tak
Slusne je vystupovat ne-anonymne, ked diskutujes s ludmi, co anonymni nie su. tolko k tomu a tym padom cokolvek, co napises, uz nie je natolko relevantne

A ty co povieš? A vlastne, čo to teba trapi