Ako naučiť dieťa, aby poslúchalo oboch rodičov?

9. júl 2023

Malý bude mať 4 roky, je šikovný zlatý všetko. Len poslúchať sa mu moc nechce. Manžela úplne nepočúva. Je pravda že ja som prísnejšia, musí po sebe upratovať hračky, musí sa sám obliekať sám sa obuť. Pri ceste ma držať za ruku, keď vymýšľa na ihrisku a nepočúva tak ideme domov. A veľa ďalších vecí. U manžela nechce nič hádže hračky manžel to po ňom upratuje. Nechce sa obliecť obuť, manžel ho oblieka obúva. Pri ceste mu uteká nedrží ho za ruku. Vymýšľa skúša si čo môže, no u mňa moc nepochodí. Manžel mu zas všetko dovolí, on nema trpezlivosť vysvetľovať malému preto radšej robí skoro všetko namiesto neho. Otázka ako naučiť dieťa aby poslúchalo oboch rodičov ?

loliki
9. júl 2023

Za ruku sa držať musí, lebo vám ho zrazí auto.
U manžela? Bývate oddelene?

basulaak
9. júl 2023

Odpoved poznas sama. Neviem co chces pocut. Prepac.

dskjhfdlkdjhl
9. júl 2023

Obaja rodicia musia mat rovnake pravidla, inak ma z toho take male dieta gulas.

alex49
9. júl 2023

nauč pána manžela, že ak bude malému skákať okolo zadku a nevychovávať ho, tak ho počúvať nebude. U teba malý vie, príčinu dôsledok, preto počúva. U teba - Upraceš si hračky, alebo ich vyhodím. U manžela - Upraceš si hračky, alebo ich upracem ja. U teba - budeš sa pekne hrať na ihrisku alebo ideme domov. U manžela - Budeš sa pekne hrať alebo ťa budem 20 krát upozorňovať a aj tak ostaneme.

viestta
9. júl 2023

Ale ked neposucha otca je problem u otca. Maly robi len to co mu dovoli. Nema trpezlivost? To nevedel pred tym ako si dieta zariadil?

alison11
9. júl 2023

Nebude ho poslúchať to on musí mať pevnú vôľu a nepopustiť bolo to aj u nás tak kým boli škôlkári a muž sa zmenil ako starnú lebo si veľa na neho dovolili a teraz on je ten prísnejší a ma akosi pri chodení spať nechcú rešpektovať :-/.Len ke´d mám v ruke varechu,neudriem ich len im ju ukazujem,že ak neposlúchnu dostanú,proste asi silnejšiemu a ráznejším rodičom viac poslúchnu lebo majú strach.

autor
9. júl 2023

@loliki Bývame spolu, myslela som tak keď sa mu ja venujem tak poslúcha, keď sa mu venuje manžel tak opak.
@alex49 Tak nejak ako píšeš.
@viestta Vlastne nevedel, on si myslel kam dieťa posadí tam sa zahrá a bude na prvé slovo posluchat.
@alison11 Ako sa zmenil tvoj muž v čom?

maryetta
9. júl 2023

Deti nie su hlupe. Muza nepocuva lebo vie ze nemusi. Ak by bol muz zasadovy tak je v tom ako ty. Uprac hracky. Pripadne mu akoze pomoze-ale dieta bude upratovat same.
Rovnako s obliekanim a so vsetkym. Len muz asi nema trpezlivost? Lebo u dietata to lenivost nie je. Kedze to pri tebe zvlada zvladne to same aj pri otcovi. Len…. Vie ze pri otcovi nemusi lebo to urobi za neho….

viestta
9. júl 2023

Nuz neostava mu nic ine len sa naucit trpezlivosti, naucit sa doslednosti. Kym sa to nenauci tak sa moze aj pokrajat, maly bude skusat co mu este prejde a co nie. Nie je ani prvy ani posledny, ktory po narodeni dietata zazil "kulturny sok". Ty mozes vy´kladat o tom, ze ocka ma posluchat az do aleluja, aj tak je to zbytocne. "Poriadok" si musi spravit najprv tatik v hlave a potom bude aj dieta v pohode.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alison11
9. júl 2023

Začal byť rá,ny a stal si za svojim slovom inač dostali po zadku čiže si prestal nechávať skákať po hlave.

zuzuliatko18
9. júl 2023

Aj náš syn si k otcovi dovolí viac, hlavne vo veciach, čo muž nepovažuje za dôležité (napr..upratovanie hračiek). Mňa o rovnaké veci nežiada, lebo vie, ake sú pravidlá. Tatinko ho však pravidelne nosí, keď si drobec zmyslí, upratuje po ňom hračky. Tak ma, čo chcel.

lujza123
9. júl 2023

Ako naučiť dieťa? To ako sa syn správa pri otcovi je chyba otca, nie dieťaťa.

januska12323
9. júl 2023

Otázka mala znieť ako naučiť manžela vychovávať a nie sa hrať na kamošov.

autor
9. júl 2023

@alison11 To môj manžel nemá na to povahu aby bol rázny a prísny, on povie že nechce byť na dieťa zlý preto mu všetko dovolí.
@lujza123 a
@januska12323 A ako to naučiť manžela?

januska12323
9. júl 2023

Opýtaj sa ho či chce z neho vychovať neschopného rozmaznaného dospelého človeka. Asi mu nedochádza, že dieťaťom nebude večne. Vzorce správania mu ostanú, bude čakať, že ocinko všetko za neho vybaví, kúpi.

bejbypd
9. júl 2023

Odid na víkend na wellnes tak ho naučíš,že az

autor
9. júl 2023

@bejbypd To si nemôžem dovoliť odísť na wellness

autor
9. júl 2023

Pred chvíľou malý kreslil omaľovánky a z ničoho nič porozhadzal ceruzky po zemi. Som mu povedala nech to pekne pozbiera. Že či by sa mu páčilo keby som ja zahodila do koša jeho hracky. Povedal že nie a začal zbierat. Manžel mi hovorí čo som taká zlá na syna že mohla som to pozbierať aj ja.

alex49
9. júl 2023

ved nech si zbiera manžel, jeho problém, nie tvoj, ale nech sa potom nesťažuje, že ho syn nepočúva.

guudy
9. júl 2023

Velmi jednoducho naucis dieta posluchat oboch rodicov. Staci, ze ma dieta nastavene rovnake pravidla (a su dosledne dodrziavane) od oboch rodicov. Ziaden zazrak, nic komplikovane…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. júl 2023

@elizabet173 Áno z finančných dôvodov, kamarátky niekam na výlet nechcú ísť so mnou. Každá trávi čas so svojou rodinou

pkgirl30
11. júl 2023

Tým si už zrejme prešla že ste si obaja sadli a ty si mu vysvetlila ako treba vychovávať, ak nie tak si s ním sadni a dohovor mu. Presne toto isté som mala aj ja s manželom. nemal absolútne žiaden rešpekt pred synom nezvládal ho. Vždy keď ste spolu celá rodina budeš musieť ustúpiť aj keď ti to bude trhať nervy a nechať nech si manžel užije výchovu úplne sám inak to nepochopí. A dúfať že časom on svoje chovanie zmení a pochopí že nebude zlým otcom ak bude trocha prísnejší, nechcete byť predsa otroci vlastnému dieťaťu.