Prečo deti v zahraničí napredujú rýchlejšie?
Preco v zahranici babatka viac napreduju ako tu? Na tik toku a pod. my stale vyskakuje ako 5mesacne sedi, stvormozkuje a atd … stavaju ich na nohy aj ked este nechodia .. vsimli ste si to?
To, že niekto postaví bábätko na nohy, neznamená, že bábätko napreduje rýchlejšie. A to, že jedno bábätko v zahraničí to robí, neznamená to, že to robia v zahraničí všetky bábätka 😀
Moja dcéra sa vedela korčuľovať v 3 rokoch. Keby som nahrala video na tik tok, znamená to pre niekoho v zahraničí, že 3 ročne deti na Slovensku sa vedia korčuľovať skôr, ako iné deti? 😀
To, že niekto postaví bábätko na nohy, neznamená, že bábätko napreduje rýchlejšie. A to, že jedno bábätko v zahraničí to robí, neznamená to, že to robia v zahraničí všetky bábätka 😀
Moja dcéra sa vedela korčuľovať v 3 rokoch. Keby som nahrala video na tik tok, znamená to pre niekoho v zahraničí, že 3 ročne deti na Slovensku sa vedia korčuľovať skôr, ako iné deti? 😀
@jesenzima nieje to len o jednom je ich viac
Nemůže to být tím, že rodiče sdílejí děti, které jsou napřed a ty rodiče, kterých děti nejsou napřed, je nesdílejí?
Len žiaľ tí rodičia nedomyslia, aké následky to na tých deťoch bude mať 🤷🏼♀️
Ja to vidím aj tu u rómskych detí z osád. Ani nie polročné a dobre ze nechodí
Podla tik toku urcujes, ze v zahranici napreduju rychlejsie ako na sk? 😂😂😂😂😂😂
Neviem a nezamýšľam sa. Absolútne svoje dieťa neporovnávam a nemala by si to robiť ani ty. Ak je zdravé a pediater spokojný, buď aj ty a nerieš deti v zahraničí alebo aj od susedy.
No lebo vidim ze tam aj skoro kazdy dava sediet babatko a u nas je nato nazor jednoznacne nie
Bábätká ktoré takto rýchlo "napredujú" majú premotivovane matere bez rozumu....nie je to zdrave a nemá sa to robiť. Radim menej sledovať sociálne siete.
Aaaaale, to aj tu sa kedysi rýchlejšie napredovalo... Mňa usádzali už v mojich dvoch mesiacoch, mám aj fotku s vankúšmi. Super šikovná som bola. Síce mi z dvoch sekcii dve nevedeli urobiť v spinalke, lebo nezabrali kvôli skoliozev tridsiatke, a akurát som dnes objednala prebaľovacia pult aj pre druhé dieťa, lebo v 35 rokoch proste nedávam prebaľovanie na nasej posteli pre bolesti, ale ako šikovne som isla v ôsmych mesiacoch v chodítku, vrm vrm, a tronila od vtedy na šerblíku aj viac hodín denne, nie jak dnešné, rozmaznané decká lenivých biomamiciek...
Lebo vidis len to, co premotivovane matky davaju na tiktok.
Nenapreduju viac, len maju hlupe matky, bez urazky. V Amerike je to bezne, take videa som videla tiez, presne ako pises, zahranicie.. Pretoze sa nezaujimaju o psychomotoricky rozvoj, potrebuji skor senzacie, je im jedno co dieta, hlavne ze bude video ako v 4m stoji oprete o gauc. Je to ina mentalita, ina moralka, u obrovskej casti. Plus nezaujem a ine nastavenie spolocnosti co sa rozvoja babatiek tyka. Nepisem ze vsetky, len to, co vnimam.
Si zober, kolko zien na Slovensku sa tesi, ze ich 3m babatko si na kresielku chce sadkat, ze ake je sikovne atd. A nie ze ich dieta je sikovne.. To len oni sa nijako nevzdelavaju a nezaujimaju o spravny rozvoj vlastneho dietata. Americanky podobne, len to viac zdielaju.
Len žiaľ tí rodičia nedomyslia, aké následky to na tých deťoch bude mať 🤷🏼♀️
@huxy Akurát som vyššie písala o tých následkoch, ktoré naši volajú "my sme to robili no a nič vám nebolo a nie je".
Statisticky bude viacej videii z USA ako z SK. Proste je ich viacej. Video, kde bude 6 mesacne dieta iba lezat, nebude mat taky uspech. Odporucam nerobit zavery z par videi, ktore zahliadnes. Lebo realne je to len par deti. Stale je na svete viacej rodicov, co videa deti verejne nezdielaju.
Oni ich posadzaju strasne skoro a davaju do choditok, v USA he to bezna vec. Za mna hrozne. V AT sa toto nenosi nejak. Na Slovensku uz tiez trend choditok ustupuje
Obe moje deti sa 6m uz stavali a 10m same chodili. Rozhodne nie som premotivovana ani som ich neposadzala ani nestavala robili si co chceli. A vacsina deti v okoli bola na tom velmi podobne. Ale na tiktok som ich nedavala, asi som mala pre vyvazenie statistiky.. Skor to bude tym ze je zaujimavejsie robit videa deti kt nieco robia a nie len lezia..
to nemyslis vazne co si napisala.
jedna vec je dat daco na net, druha vec je realita.
Never vsetkemu co vidis . prosim ta.
to nemyslis vazne co si napisala.
jedna vec je dat daco na net, druha vec je realita.
Never vsetkemu co vidis . prosim ta.
@balerina2025 Je to na internete, tak je to praUda...🙄
Na tik toku su vselijake hovadiny a jednoduchsie jedince to beru ako “vzorku naroda.” Treba trochu svoj rozum zapojit a brat vsetko z netu s rezervou . Je velmi vela pofidernych matiek influenceriek . Jedna dost popularna na “ vychovu” skoncila v base lebo sa zistilo ze svoje deti tyrala . Dalsia robi divne videa ako jej 4r dievcatko papa hot dog alebo uhorku alebo nieco ine falickeho tvaru a 70% followers su muzi stredneho veku. Uz sa vyjadrili aj rozny experti ze by mala byt vacsia cenzura toho co rodicia zdielaju bez suhlasu dietata na nete a ze tato konkretna matka ohrozuje svoje dieta .
Aj keby to bola pravda, a matky robia všetko, len aby deti rýchlo napredovali… rýchlejšie znamená vždy aj lepšie? Je take dôležité, či dieťa začne sedieť, stvornozkovat, chodit o par mesiacov skôr alebo neskôr alebo, aby bol ten vývin prirodzený a bezpečný? Súťažili sme ako deti a teraz už aj ako dospeli rodičia cez svoje deti?
ak považuješ za 100%-nú pravdu a ideál to, čo vidíš na tik-toku, tak potvrdzuješ, že sociálne siete majú škodlivý vplyv na mentálne zdravie populácie
A aky to ma zmysel, ze to porovnavas? Tiktok ani len nesledujem
Neviem koľko máš rokov ale mala by si vedieť, že tik tok a jemu podobné platformy, nie sú zrovna vhodné ukazovatele, ako vychovávať dieťa. K tomu ti stačí zdravý sedliacky rozum a skús skôr sledovať dôveryhodnejsie zdroje alebo sa opýtaj na názor vášho pediatra. Alebo sa teda presťahuj do zahraničia a možno tvoje dieťa zrazu začne zázračne rýchlo napredovať...
Boze ludia, uz nemame 90-te roky. Dnes uz vieme, ze nie vsetko zapadne je wooow 😱 Tak nech si posadzaju, my tu na Slovensku vieme, ze to skodi 🤷
tak toto neviem posudit, ale vsimla som si videa akoze funny, ze dieta sedi, a povedzme ze sa posuva nohami, a je to akoze strasne funny, ale pri tom to dieta ma velmi zly navyk a ma stvornozkovat.
Tie videa na tiktoku a pod su tam prave preto, aby vzbudili senzaciu a docielili sledovanost. Opat ani to nie je reprezentativna vzorka, ako vsetko na socialnych sietach. K pediatricke na poradne isto chodis a toho sa drz ☺️
je smutné, že matka tak malého dieťaťa venuje čas tik toku
je smutné, že matka tak malého dieťaťa venuje čas tik toku
@alenka58 prepac ale snad mam pravo na telefon vecer ked dieta spi 😅

vsimla som si to v USA a je to preto, lebo ich posadzaju a stavaju na nohy, presne ako pises. ale zdrave to nie je podla momentalne aktualnych info.