Predčasniatko a lozenie
11. sep 2013
Moj chlapček sa narodil v 30 týždni tehotenstva teraz bude mat rok septembri,ale ešte nelozí ani nesedí sám.Ked ho dám na bruško chvílu sa plazí ale potom začne plakat.Vaše detičky kedy začali švornozkovat?
@magdus25 tiež mi príde úplne normálne, že ešte nesedí a nelezie. Ako nie som odborník, ale 10 týždňov je 10 týždňov. Tak ako písala srdiecko9, nechaj mu čas,... a prajem všetko dobré.
@magdus25 ahoj,je potrebne aby sa ti k tomu vyjadrila detska lekarka.to lozenie no dobre,ale sedenie sa mi nezda,aby si nieco nezanedbala.je mozne ze bude potrebna iba stimulacia a babatko sa to raz dva nauci,ale ries to co najskor.lekar by ta mal poslat na rannu intervenciu k specialnemu pedagogovi

@magdus25 určite chodis s malým do odborných ambulancii, k neurologovi a tak. Takže neviem, či aj cvičite, ale rozhodujúce je, čo na to hovorí lekár. Inak mne to nepríde také hrozné, že ešte nalozí a nesedí. V prvom rade sa narodil skor, takze korigovany vek sa musí brat do úvahy.
Moja dcéra sa narodila 35+4tt a museli sme cvičiť, bola mierne hypotonicka. Stvornožkovať začala 11 tom mesiaci , hneď na to si aj sadla. Potom zasa strašne dlho po štyroch behala, skoro pól roka lebo chodiť začala až 16 tom. No na svaly a chrbát to bolo veľmi dobré, že tak dlho štvornožkovala. No a teraz už lieta ako drak.. Pravda je, že som sa tiež trápila, či je všetko ok.. Ale odpoveď na tvoju otázku ti dá najlepšie lekár.. Mne osobne nepríde divné, že ešte nesedí, nebeha.. Narodil sa o dosť skôr, daj mu čas ..