icon

Preliezanie postieľky dvojročným dieťaťom

mirecka8281
30. okt 2013

Ahojte baby .. určite máte po niektoré taký istý problém ako ja .. moja dvoj ročná slečna nechce na obed spať , dám ju do postieľky a o minútu je vonku .Raz je smädná ,potom jej treba piškať o chvíľku už aj kakať ,fúkať noštek , chce mi dať pusu a stále si niečo nájde .. no katastróófa .. nakoniec to vzdám .. už som skúsila si ľahnúť aj s ňou , aj rozprávku no nič nepomáha ,toľko čo vyjdem zo spálne už je za mnou .. a tak čakám až do večera :(

sonagolisova
30. okt 2013

@mirecka8281 niektore 2 rocne deti uz jednoducho nemaju potrebu spat...bud ju skuste viac unavit doobeda, nech sa vonku vylieta a potom skor oceni moznost spanku..ak je zatvorena doma a sedi tak sa necudujem, ze sa jej nechce spat...

zuanach
30. okt 2013

Mne tiež tak vystrája, ale len keď je malo unavená. Ale bola aj fáza, ze to robila pár týždňov vkuse.....trpezlivosť a únava🙂

mirecka8281
autor
30. okt 2013

práve že pohybu ma až až ju neunaví ani prechádzka ani behanie po dvore .. a to vstáva o 6 hod. ja pred večerom už ledva stojím na nohách a ona ma ešte toľko energie 🙄

adkasmolka
30. okt 2013

@mirecka8281 a v kociku nepospi?

mirecka8281
autor
30. okt 2013

@adkasmolka no doma už mame len buginu ale u babky keď sme tak tam máme ešte môj taký veľký kožený tak v tom ešte ...ale aj to musí babka pokolísať 🙂

mirecka8281
autor
30. okt 2013
adkasmolka
30. okt 2013

@mirecka8281 ved ale nech kolise, ak to pomaha aby zaspala. Ja som syna kocikovala este do jeho 2,6 mesiacov v golfaci, ktory sa dal polohovat na spanie. Hlavne, ze zaspal, ine ma nezaujimalo. 🙂

klincek
30. okt 2013

@mirecka8281
lahnite si v case obedneho spanku spolu, precitaj jej rozpravku a povedz, ze maminka je unavena a potrebuje si oddychnut. zavri oci a tvar sa, ze spis-mozno si povie, ze samej sa jej hrat nechce, a nakoniec zaspi🙂..u nas to pomaha.
ak to nezaberie, tak uz asi dcerke netreba cez den spat.. a mozno je to len prechodne obdobie a prejde o par mesiacov.

mirecka8281
autor
30. okt 2013

@klincek nezaberá to .. začne mi otvárať oči :D

klincek
30. okt 2013

@mirecka8281 😀 no tak ste tusim cez den dospali! 😀
netrap sa preto. deti v tomto veku si uz vedia uvedomit, kedy su unavene.. moje sa v case krizy same pytaju do postielky (maju taky vek ako tvoja, tiez je augustova?). ked bude unavena, da to najavo.

nikita308
30. okt 2013

@mirecka8281 My máme presne tento istý problém, už som skúšala všeličo... včera sa napr. doobeda vylietala vonku až - až, na obed nezaspala vôbec a večer plná energie...

salome_82
30. okt 2013

Moja mamina minule spomínala na trampoty so spaním, ktoré mali so mnou, keď som bola decko. Poobede ma išiel uspať ocino a po chvíli som došla za maminou so slovami: "Mami, ocko už spí. Môžem sa hrať?" Ak aj moje dieťa bude ako ja, tak sa mám na čo tešiť 🙂

janka2501
30. okt 2013

@mirecka8281
super, vyzera ako novy 😀

hajajanka
30. okt 2013

@mirecka8281 Mozno skutocne nema potrebu spat. moj syn nespava od dva a pol roka, vobec mu to nechybalo. vecer lahol do postele a o osmej sme o nom uz nevedeli. Ked jej nie je treba spat, tak preco na tom trvat? Povedz si, ze nemusite byt konecne viazane na obednajsie spanie a mozete nieco spolu podniknut a pritom sa neponahlat domov, aby isla spinkat.
Moja dcera zaspava sama. Ked som si k nej lahla, tak ju spanie preslo, chcela spievat pesnicky, robit varila mysicka, neustale rozpravala a ked som sa robila, ze spim, tak bolo kriku, ze odmietam s nou spolupracovat. Takze ju polozim do postielky a do 10 minut spi. Ale je pravda, ze sa jej podarilo vyskocit z postielky na postel (bola to nahoda, lebo skakala, skakala a naraz bol skok tak vysoky, ze vyletela na nasu postel). Tak moj muz urobil to iste opatrenie ako pri synovi. Rost z postielky vybral, navrtal dierky o 10 cm nizsie a znova sme ho upevnili. Postielka je dost hlboka na to, aby odtial dieta nevyliezlo, ani nevyskocil 🙂

simca06022011
30. okt 2013

U nas to bolo sem tam rovnake, ale ja som matka neustupciva, aj ked s krikom ale spat sa islo spat, lebo potom o 5tej vyrevuje od unavy na cely byt a to sa neda vydrzat, spat musi... nakoniec spi aj 3 hodiny.. ale ked sspi iba hodinu, lepsie ako nic... ked to nejde, ze fakt uz aj plac a vsetko mozne sa k tomu pridruzi, tak si s nou lahnem a spime, nerozpravam sa s nou /ziadne spievanie a rozpravky, to ma u nas opacny ucinok odjakziva ) ale bude sa spat, alebo si lahnem na bok, citam si a ignorujem ju... 🙂)) ona si lahne sama, necha si skrabkat chrbat a zaspi. Az potom mozem odist..

mirecka8281
autor
30. okt 2013

@klincek áno augustová je 🙂 no tak to sa nám už stalo že povedala že chce spať ale len asi na pol hodinku si zdriemla a to bolo všetko :D ale aj tak dobre 🙂

mirecka8281
autor
30. okt 2013

@nikita308 no ved práve .. nechápem kde berú toľko energie 🙂

mirecka8281
autor
30. okt 2013

@salome_82 no to sa stalo už aj mne že sompri nej zaspala a po chvíľke otvorím oči a pri mne plno hračiek :D

mirecka8281
autor
30. okt 2013

@janka2501 :D :D no babka ju vie v tomto kočíku uspať raz dva :DDD

mirecka8281
autor
30. okt 2013

@hajajanka inak aj naša zaspáva sama už o 20.00 spí aspoň to :D a naša postieľka sa už viac spustiť nedá už jedine položiť rošt na zem :DDD