Preliezanie postieľky dvojročným dieťaťom
Ahojte baby .. určite máte po niektoré taký istý problém ako ja .. moja dvoj ročná slečna nechce na obed spať , dám ju do postieľky a o minútu je vonku .Raz je smädná ,potom jej treba piškať o chvíľku už aj kakať ,fúkať noštek , chce mi dať pusu a stále si niečo nájde .. no katastróófa .. nakoniec to vzdám .. už som skúsila si ľahnúť aj s ňou , aj rozprávku no nič nepomáha ,toľko čo vyjdem zo spálne už je za mnou .. a tak čakám až do večera :(
Mne tiež tak vystrája, ale len keď je malo unavená. Ale bola aj fáza, ze to robila pár týždňov vkuse.....trpezlivosť a únava🙂
práve že pohybu ma až až ju neunaví ani prechádzka ani behanie po dvore .. a to vstáva o 6 hod. ja pred večerom už ledva stojím na nohách a ona ma ešte toľko energie 🙄
@mirecka8281 a v kociku nepospi?
@adkasmolka no doma už mame len buginu ale u babky keď sme tak tam máme ešte môj taký veľký kožený tak v tom ešte ...ale aj to musí babka pokolísať 🙂
@adkasmolka ....
@mirecka8281 ved ale nech kolise, ak to pomaha aby zaspala. Ja som syna kocikovala este do jeho 2,6 mesiacov v golfaci, ktory sa dal polohovat na spanie. Hlavne, ze zaspal, ine ma nezaujimalo. 🙂
@mirecka8281
lahnite si v case obedneho spanku spolu, precitaj jej rozpravku a povedz, ze maminka je unavena a potrebuje si oddychnut. zavri oci a tvar sa, ze spis-mozno si povie, ze samej sa jej hrat nechce, a nakoniec zaspi🙂..u nas to pomaha.
ak to nezaberie, tak uz asi dcerke netreba cez den spat.. a mozno je to len prechodne obdobie a prejde o par mesiacov.
@klincek nezaberá to .. začne mi otvárať oči :D
@mirecka8281 😀 no tak ste tusim cez den dospali! 😀
netrap sa preto. deti v tomto veku si uz vedia uvedomit, kedy su unavene.. moje sa v case krizy same pytaju do postielky (maju taky vek ako tvoja, tiez je augustova?). ked bude unavena, da to najavo.
@mirecka8281 My máme presne tento istý problém, už som skúšala všeličo... včera sa napr. doobeda vylietala vonku až - až, na obed nezaspala vôbec a večer plná energie...
Moja mamina minule spomínala na trampoty so spaním, ktoré mali so mnou, keď som bola decko. Poobede ma išiel uspať ocino a po chvíli som došla za maminou so slovami: "Mami, ocko už spí. Môžem sa hrať?" Ak aj moje dieťa bude ako ja, tak sa mám na čo tešiť 🙂
@mirecka8281
super, vyzera ako novy 😀
@mirecka8281 Mozno skutocne nema potrebu spat. moj syn nespava od dva a pol roka, vobec mu to nechybalo. vecer lahol do postele a o osmej sme o nom uz nevedeli. Ked jej nie je treba spat, tak preco na tom trvat? Povedz si, ze nemusite byt konecne viazane na obednajsie spanie a mozete nieco spolu podniknut a pritom sa neponahlat domov, aby isla spinkat.
Moja dcera zaspava sama. Ked som si k nej lahla, tak ju spanie preslo, chcela spievat pesnicky, robit varila mysicka, neustale rozpravala a ked som sa robila, ze spim, tak bolo kriku, ze odmietam s nou spolupracovat. Takze ju polozim do postielky a do 10 minut spi. Ale je pravda, ze sa jej podarilo vyskocit z postielky na postel (bola to nahoda, lebo skakala, skakala a naraz bol skok tak vysoky, ze vyletela na nasu postel). Tak moj muz urobil to iste opatrenie ako pri synovi. Rost z postielky vybral, navrtal dierky o 10 cm nizsie a znova sme ho upevnili. Postielka je dost hlboka na to, aby odtial dieta nevyliezlo, ani nevyskocil 🙂
U nas to bolo sem tam rovnake, ale ja som matka neustupciva, aj ked s krikom ale spat sa islo spat, lebo potom o 5tej vyrevuje od unavy na cely byt a to sa neda vydrzat, spat musi... nakoniec spi aj 3 hodiny.. ale ked sspi iba hodinu, lepsie ako nic... ked to nejde, ze fakt uz aj plac a vsetko mozne sa k tomu pridruzi, tak si s nou lahnem a spime, nerozpravam sa s nou /ziadne spievanie a rozpravky, to ma u nas opacny ucinok odjakziva ) ale bude sa spat, alebo si lahnem na bok, citam si a ignorujem ju... 🙂)) ona si lahne sama, necha si skrabkat chrbat a zaspi. Az potom mozem odist..
@klincek áno augustová je 🙂 no tak to sa nám už stalo že povedala že chce spať ale len asi na pol hodinku si zdriemla a to bolo všetko :D ale aj tak dobre 🙂
@nikita308 no ved práve .. nechápem kde berú toľko energie 🙂
@salome_82 no to sa stalo už aj mne že sompri nej zaspala a po chvíľke otvorím oči a pri mne plno hračiek :D
@janka2501 :D :D no babka ju vie v tomto kočíku uspať raz dva :DDD
@hajajanka inak aj naša zaspáva sama už o 20.00 spí aspoň to :D a naša postieľka sa už viac spustiť nedá už jedine položiť rošt na zem :DDD

@mirecka8281 niektore 2 rocne deti uz jednoducho nemaju potrebu spat...bud ju skuste viac unavit doobeda, nech sa vonku vylieta a potom skor oceni moznost spanku..ak je zatvorena doma a sedi tak sa necudujem, ze sa jej nechce spat...