icon

Prijate dieťaťa do škôlky a po dvoch dňoch vylúčenie

janka.simo
4. sep 2013

Mladsia dcerka ma 2,5 roka a vo februari som ju zapisala do miestnej skolky, kde je len jedna trieda a chodi mi tam aj starsia - teraz je predskolacka.
Mladsia sa tesila , ze budu spolu v skolke, aj prvy den, skakala od radosti, ze ide do skolky, este aj s rovesnickou svojou - susedia. Problem jediny mame, ze este ma plienku je si vedoma uplne vsetkeho, lebo cez leto som ju nechavala bez a v pohode, do travy sama, ale ked mala pol roka, zistili sme synechiu- zrastene pysky ohanbia, a bola na zakroku ambulantnom 5 krat. Uz nema s tym problem vyse roka, ale poznacilo jej to psychiku, lebo dlho trvalo, kym nieco vobec prekrocila, bala sa zrejme ci to nezaboli....soky mala uz potom len v cakarni, lebo vedela, ze ked ma plienku, nech si ju necham doma a potom bez plienky moze zase prist.
A teraz o nej. Aj starsia mi nastupila ako 2,5rocna do tej istej, plienky nemala, sikovna bola, vsetko ok, a tiez ju nechcela prijat, lebo ze je malicka a nebude zvladat "naroky" tych vacsich....jedna trieda kde je zapisanych sice 21 deti ale viac ako 15 ich tam nikdy nebolo a viac menej do 10, leob bol stale niekto chory. Starosta na to sliapol, na to dupol ze chodit bude, preco nie? a tak chodila, ale robila najprv riaditelka ocividne, ze jej vadi, ze je tam, lebo maju vela praaace!!!! az ked som sa s nou porozpravala ostrejsie, lebo mi na vylete nechala malu s babkou v lese same, lebo ze isli pomaly.....a mama mi vola, nebyva tu, ze ani nevie kade ma ist a jednoducho ich idbehli....malu som rano davala do skolky normalne, a potom o 9,hod prisla moja mama len ako doprovod..lebo isli peso cez les a bolo 7 deti a 6 dospelych vratane riaditelky a ucitelky....taaak som prisla autom pre ne, ked vysli pri jazere...ale to som jej teda znadala a vysvetlila, ze ved ma zodpovednost, a jej ta mala vobec nechybala do poctu!!!!....neskutocne.....no a teraz teda vcera bola uplne v soku, ze ta moja mala a susedova nastupila, lebo nema tri roky...... nasa bola na 4 hodky iba, som si vedoma, ze ked ma tu plenu viac nebude, nechcem im robit robotu navyse....ale nemaju s tym ziadnu, lebo ked prideme o osmej, a o pol dvanastej ju beriem....ma tu istu, netreba prebalovat.....a velku porebu mi dala mala jasne na javo ze nie v skolke na zachodik nie iba doma.....ma problem ale psychicky cikat na nocnik, alebo zachod, nesadne mi nikde, ani po dobrom ani po zlom.....ze sa boji mi stale hovori....viem, ze je to od vtedy, co sme riesili tu synechiu.....a riaditelku to nezaujima, ma plienku a je "absolutne nesposobila do skolky" !!!! tak to ma dorazilo....nehovorim,ze mala je genius, ale od dvoch rokov vie vsetky pismenka povedat v abecede - teda precitat, napocita do desat aj si vie pomaly spocitat viac veci, hadze si kockou a vzdy spocita vsetky bodky, ze kolko hodila....pozna tvary, pomenuje spravne farby.....a ze ako babatko je absolutne nesposobila ! tak som jej tak prehovorila do duse...ze hotovo....teraz mam problem, ze ked ju uz obidve teda budem chciet dat do mesta do skolky, neviem ci maju este volne a za dalsie po prijati deti dostavaju obce prispevok na zapisane dieta v skolke....cize v meste to nebudu mat, a teraz co mam robit? So starostom som sa rozpravala, lebo v jeho zaujme je, aby skolky fungovala, ved dal pristavit velku novu miestnost, skolka je super, ale riaditelka je teda brzda strasna..... Esste som povedala, ze sa budem fakt na toto stazovat aj na ministerstve skolstva....lebo ona ma fakt divne maniere s detmi......No co vy na to?

luci78p
4. sep 2013

nám tiež berú až od 3 ročkov a taký počet deti ako u vás, ak má menej, nezoberú 😉 porieš najskor zo starostom a na riaditelku sa kludne sťažuj 🙂 s tým vyletom neviem, v podstate ju nechala s dospelou osobou - dokonca babkou, čo sa dá pokladať za dozor a predpokladám že vylet uz skončil,ine by bolo keby ich odbehli po ceste tam , treba zistiť aj interné predpisy školky,ake maju podmienky pri prijatí,ak je tam že plena nie,tak si moc nepomožeš 😒

janka.simo
autor
4. sep 2013

so starostom riesim, ten si tiez asi nevie dat rady s nou, lebo on chce aby tam chodila, a ten vylet, nechala ich na ceste tam a ja som decko ale dala rano do skolky a nie babke na vylet..babka by isla na iny vylet a nie tam, kde to ani nepozna....
tam je viac este prechmatov co stvara riada, ale to by bolo na dlho

akova
4. sep 2013

@janka.simo podla toho co si napisala je sikovna uz aj do školy 😉 ale tu ide skor o to aka je samostatna.... t.j. ci sa vie sama obliecť, najesť, plienky tiez by nemala mat... učiteľky sa nebudu starať o deti ako v jasliach obliekať, prebaľovat, kŕmiť. .. ešte ked tam maju staršie deti, s predskolakmi treba uz aj pracovať ... neviem kolko učiteliek maji v tej jednej triede...

janka.simo
autor
4. sep 2013

obuva sa sama, mame obuv prakticku, aby to nemala tazke, jedava sama, pravaze ona je typ co vsetko sama iba chce robit..pri obliekani bundicky treba trocha pomoct, ale je tam jej starsia sestra a ta jej pomaha aj doma....a spavat tam este nespi, takze ziadna robota, smutne je to, ze ja chodim rano s obidvomi aj tak, muz je v praci a ja musim teda aspon tu starsiu doviest do skolky a mala Linda ide s nami a teraz jej musim povedat, ze nemoze ist......a ona to nechape, chce ist do triedy, lebo ona ide do skolky a uz tam aj bola dva dni a nechape, precooo!.....a dufam,ze potom ju budem musiet tahat smykom do tej skolky.....s nou starosti nie su, a a ni v skolke neboli, pytala som sa aj starsej dcerky, vsetko robi mala sama....v pohode, nenapominaju ju, lebo sa zahra, isli na prechadzku a ona je zas taka mudraňa, ze vysvetliuje vsetkym, ze iba po kraji alebo na chodnik, leob chodia auta... 🙂

janka.simo
autor
12. dec 2013

Kauza ukončená,inšpektorát dal porozumenie a nariadenia riaditeľke a mala je konečne s radosťou s detickami v škôlke.