Problém na ihrisku. Čo by ste robili v tomto prípade?
Trojročné dieťa sa na ihrisku stále naváža do dieťaťa, ktoré je o polovicu mladšie a keď ho buchne po hlave a zahučí na neho a vy tomu útočníkovi zvyšeným hlasom poviete, aby ho nebúchal, tak matka útočníka začne na vás ziapať a vyhrážať sa, že zavolá políciu...Keď minule môj 19mesačný syn udrel asi rovnako starého chlapca, tak som si ho vzala bokom a vysvetlila som mu, že nesmie deti biť. A matka toho trojročného kľudne pozerá, ako jej syn zapára do omnoho mladších detí?
@anjika42 ak by ine dieta udrelo to moje a vidim ze ho ide udriet znova tak uplne samozrejme mu tu ruku chytim, to sa nemoze brat ako utok ale ako obrana a preto by som tu matku kludne posmelila nech tu policiu zavola, bolo by to aj tak asi zbytocne ak by tam nebolo aj viac svadkov lebo by to bolo asi len moje slovo proti jej... ja celkom nerozumiem preco sa slovenske zeny tak urazaju a brania tomu ked iny clovek povie nieco druhemu dietatu... mne teda vobec nevadi ak moje dieta napomenie aj cudzi clovek ak nie som nahodou hned pri nom a vidim ze to urobi slusne... nezijem na slovensku, ale tu je to uplne normalne ze sa detom prihovoria aj cudzi ludia, aj napomenu... slusne... nie je na tom nic zle... podla mna je to pekne a uci to respektu ak k cudzim osobam... na slovensku deti stracaju respekt k cidzum osobam lebo matky sa hned osobia ze to nie je vase dieta nemate pravo mu nieco vysvetlovat, a takto drzo potom reaguju aj tie deti ked im aj slusne niekto nieco povie... ty nie si moja mama moj otec nemusim ta pocuvat... ja nerozumiem preco to tkto funguje na slovensku... nevravim ze sa ma na deti kricat, ale pekne slusne tak ako svojmu poviem aj cudziemu...
@ivec16 uplna pravda 🙂

ivec16 - keby si mu chytila ruku, tak aj to by mohlo byť v dnešnej dobe brané ako fyzický útok - čiže na záver - agresori nech si robia zle a ak sú náhodou niekto dovolí otvoriť ústa, tak ešte on je ten zlý - keby môj syn si niečo začal a ja to nevidím a niekto na neho skríkne, tak by som aj ja nakričala naspäť, ale zároveň by som môjmu dieťaťu vysvetlila, že biť iných nesmie, pokiaľ teda začal on a ešte by tomu druhému mal povedať Prepáč, ale to až starší.. a na záver - dnes sa mi stalo toto - bola som s malým vonku, mali sme loptu ...a ten moj chlapec hodil tú loptu do druheho chlapca, asi o niečo bol starší..skoro ma rozhodilo - tak som môjmu zlatému chlapčekovi vysvetlila, že je to fuj a aby nehádzal do detí..ten chlaapec neplakal, ani nič nehovoril, ale viem, že je to nepríjemné, tak ani moje dieťa to robiť nesmie ....a podľa môjho názoru, ked matka, ktorj dieťa opakovane robí zle a nevie ho na to upozorniť, v prvom rade tá je na vine ... a ked môj syn bude starší a bude on ten agresov a dostane od nejakého dieťaťa poza uši, tak si to jednoducho zaslúži, ja netvrdím, že bude úplne poslušný, ale ked do neho niekto začína, tak ho treba brániť, kým bude vo veku, že sa nevie sám ...a ten trojročný naozaj vyzeral tak, že chápe, čo robí