Psychologička označila 2,5 ročného syna za zaostalého
Ahojte dievcata. Boli sme so synmi u sudnej psychologicky kvoli uprave styku otca s detmi. A ta mi povedala, ze
moj syn je zaostaly, pretoze presne vo veku 2,5 roka nepocita do 5 a nepozna farby. Syn spolu somnou narata,
obcas vynecha cislo styri. Taktiez farby obcas trafi, no je vidiet, ze ich rozoznava, lebo vie potriedit kocky podla
farieb na kopky. V pohode stavia z kociek veze. Taktiez navliekali kocky na snurku a chvilku trvalo, kym sa mu
to podarilo. Povie ako sa vola aj kolko ma rockov. Rec este nema zretelnu a obcas mu ani ja nerozumiem, no
podstatne veci mi povie a rozumie vsetko. Plienku mame len na noc, cez den chodi sam na wc. Papa sam
lyzicou, rad ma aj vidlicku, v pohode napichuje. Pozna asi 15 druhov zvieratiek a aj zvuky ktore vydavaju. Tancuje,
spieva si. je zivan, viac ho zaujima behanie, kopanie do lopty, hadzanie...
Chapem ze som mozno zaujata, lebo ide o moje dieta, ale moze psychologicka na jedinom 20 minutovom sedeni,
kde sa nam venovala vsetkym a dieta ju nepozna, povedat, ze je zaostale???? A obzvlast ked je to v takej chulostivej
veci, ako je uprava styku...
Co zvladaju vase deti a aky je vas nazor?
@rioria moja dcerka ma 2,5 roka a počíta takto: jeden dva päť osem deväť desať. Farby pozna tieto: krvavá (červená) ,maskáčová, zelená ako trávička,modrá ako tatovè auto, cierna ako tma,zlta ako slniecko, ryšavá ako vlasy,oranžová ako mrkva,biela ako sneh. No neviem čo by tá krava na ňu povedala. Určite nie je kompletná ak aj iná psychologička nesúhlasí s jej názorom. Ale vieš čo moja kamoška robí psychologičku,deti nemá takže o nich vie veľké niečo,jej otec je psychopat keď mu preplo skryl jej lieky ktoré musela užívať každý deň,zamkol kúpeľňu a pod. a ona ho považuje za dobrého a nevidí na tom nič zlé...no a si predstav že ona dnes dáva posudky...
Inak malá ide od septembra do škôlky tak sa rozprávam s inými mamičkami a tak to vyzerá, že tento rok pôjdu do škôlky 2 zo 7, ostatok sa boja dať dieťa do škôlky lebo sú v niečom pozadu a všetci majú ešte cez deň plienku,keď ich schopnosti a správanie porovnám s dcérkinými tak je ozaj najlepšia a teraz čo tých 6označím zaostalými? Dcérka je z nich možno v mnohom oveľa múdrejšia a aj tak som ju minule načapala ako chytá hoxno. Psychologička nemôže posúdiť dieťa na zaklade jedného krátkeho stretnutia mimo prostredia,ktoré dieťa pozná,veď netuší čo robí doma. Len či jej aj otecko nezacvakal aby ťa ukázal v zlom svetle
@nikomutonepoviem
S tym hovnom si ma dostala 😂
Vybrat si inu alebo ineho psychologa nemozem, tato mi bola pridelena sudom... no dam si tu namahu a zozeniem si clanky z odbornych casopisov ohladom vyvoja deti... len pre istotu..
Fuu. Doteraz som si myslela, že môj syn je šikovný. 😂 Ale podľa tohto je asi tiež zaostalý. Tiež má 2,5 roka. Plienky cez deň sme len teraz odložili. Rozpráva tak, že mu ani vlastná mater nerozumie. O samostatnom jedení zatiaľ len snívam. 😅 Ale z okna na posteľ a z gauča na zem skáče úplne samostatne. 😝
@rioria. Viem, že to s tým asi veľmi nesúvisí, ale my sme mali takú detskú lekárku. Moja dcéra mala 6 mesiacov a ešte nevedela samostatne sedieť. Poslala nás na cvičenie vojtovou metódou. Bola som tam iba raz a nikdy viac. A čudujdasvetu, o dva mesiace už aj behala, nielen sedela. Malá mala od narodenia pupočnú herniu. Zakaždým, keď sme boli v poradni nám vypísala papierik na operáciu. Konzultovala som s viacerými lekármi a na operáciu sme nešli. Prišlo mi ľúto trápiť dieťa s niečím, čo je len kozmetická vada, nie zdravotná. A ono to samo prešlo bez operácie. Keď mala 4-roky, vymenila som lekárku. Proste tiež ten typ, ktorý si bez tabuľky s prepáčením ani neprdne. Tvoj malý je v poriadku. V jednom smere šikovnejší,v inom zase dobehne neskôr. Tak hlavu hore a držím palce. 😉
moj syn sedel až v 14 mesiacoch, chodil v 20 mesiacoch, teraz okolo dvoch rokov začína hovoriť, ale väčšina slov je taká detská hatlaninka - a tiež je akože trochu zaostalý podľa odborníkov, ktorí ho vidia 2 krát do roka. - cha cha - ja som bola taká istá a dnes mám 2 vysoké školy - tí doktori proste musia deti zaškatulkovať. vobec sa nestresuj, mám kolegu docenta na vš - jeho syn vie určiť tvary a čísla v angličtine ale nezvláda bežnu komunikáciu - má vyše 3 rokov. neboj sa ste ok.... kašli na škatulky a tabulky. každé dieťa je individuálne a má iné dary a talenty.
Máš právo vyžiadať si inu psychologicku alebo ja by som to rovno riešila tak,že si nájdem "svoju" a k nej so synom chodím pravidelne a donesiem všetky potrebne "hodnotenia" od nej a nech mi vylezu na hrb.. držím ti palce nech ti to dobre vsetko dopadne. Aj moj malý vie na svoj vek neskutočne množstvo vecí no pred druhými ľuďmi sa proste hanbí a potrebuje nadviazať isté puto,aby sa prejavil a potom sa aj sám predvádza ako cirkusant a všetko chce ukázať co dokáže a vie povedať a urobiť.

Neuveritelne, ako moze jeden studovany "odbornik" toto vypustit z ust......ja fakt neviem, co si o tych psychologoch mysliet. Mam pocit, akoby sa riadili nejakymi nabiflenymi tabulkami a kto im do nich presne nespada, je zaostaly. Mojho syna v poslednom rocniku v skolke vysetrovala psychologicka kvoli vyjadreniu, ci je zrely na skolsku dochadzku (vysetrovali vsetky deti v pripravke) a povedala mi, ze by sme mali zvazit odklad, lebo nedokazal pri kresleni trojuholnika spojit v hornom cipe ciary. Ked mi ukazala obrazok, myslela som, ze jej nieco spravim - na tom trojuholniku bola medzi dvoma ciarami asi dvojmilimetrova medzera... Nedoverujem takymto odbornikom a pokial naozaj je pre vas dolezity znalecky psychologicky posudok, dala by som si tu namahu a vyhlsdala podla odporucani naozaj kvalitneho psychologa a dala mu vypracovat posudok.