Púšťajú vaše deti televízor? Aký máte názor?
Ahojte. Úplne neškodná otázka, nechcem tu vyvolať hádky a ani aby vy ste sa medzi sebou doťahovali ale Pozerajú vaše deti tv? Koľko majú rokov?
Môj má 2 roky a každý deň pozerá trošku, asi 40 minút za celý deň
Jasne, že áno 😉... Mám 3deti, dcérka 3mes. a už kuká 😁
Ahoj, vieš, že tá hádka tu bude tak či tak ako vždy pri týchto témach 😂 Áno, púšťala. Keď bol maličký, tak som mu púšťala také nevinné rozprávky na Duck TV, kde sledoval také pohybujúce sa objekty. Dnes si pozerá na tablete čo chce, jedným očkom to sledujem a blokujem, ak sa mi niečo nepáči, ale aj napriek tomu, že nemá obmedzený čas, nie je nijako závislý. A niekedy aj pred spaním mu pustím rozprávku, ak sa necítim dobre - bývame väčšinu času sami. Čas som nikdy nesledovala.
aj viac pozerala. asi 2hod dokopy, zije a dycha.
ja som pozerala tiez dlho a zijem a dycham.
Môj nieje tiež závislý na tv ale keď mne bežia napr rodinné prípady (🤦) sem tam nakukne. Najviac ho zaujímajú reklamy... Tie pozerá celé.. Ale zvykla som mu zapnúť na youtube nejaké rozprávky a pozerá, keď sa mu nepáči povie že nepáči a treba prepnúť.. Ide mi ale o to, či nepozerá veľa telky. Ja mám najviac obavy o oči. Ale hádam toľko tv neublíži 😏
@michaella24 noo viem, Poznám to tu.. Preto tá pripomienka o neškodnej otázke bez hádok 🙂
Syn ma 2,5 roka a uz som mu pred par mesiacmi zacala pustat TV. Niekedy vsak ubehne tyzden a TV ani nevidi lebo mame ine programy a potom je tu den ako dnesok, ked som mu TV pustila uz 2x do dna, lebo som potrebovala porobit doma veci a potrebovala som ho dlhsie zamestnat. Takze ano pustam, ale nie casto, myslim, ze pokial dieta necumi hodiny denne na TV, tak mu to nema ako ublizit 🤷, vsetko s mierou.
Ze by som cielene zapla TV ze sed a pozeraj to nie. Ale napr si pustame pesničky a tancujeme..
Jeho to nebaví mam pocit. Kamoška co ma malého, ten jej aj hodinu presedi pred TV, že ani sa nepohne. U nás by sa to nedalo. Ale čo ho oveľa viac baví je pozerať jeho videa keď bol malý... To by dokázal kľudne aj hodinu, no vždy to stopnem po cca 15 minútach, zdá sa mi to viac než dosť.
Ja mám telku zapnutú celý deň, nejaký seriál alebo hocijaký podmaz, to nesleduje. Reklamy áno, mal zopár, ktoré ho zaujali kvôli zvučke. Alebo sa mu istý čas páčila reklama s Bradom Pittom - tuším na kávovar? Aj keď mu beží Labková patrola, tak sa popri tom hrá a sem tam mrkne. Zatiaľ dokázal súvisle sledovať len dve rozprávky a to 101 dalmatínov a Nema. V každom prípade je to úplne normálne štvorročné dieťa, žiadny závislák 🙂 v lete si veľakrát na tablet ani nespomenie.
@michaella24 môj ma rok a pozerá celý deň rozprávky každému dieťaťu to treba ak je sám bez súrodenca
@deniska988 inak toto že môj sa tiež asi nudí bez súrodenca.. Ja sa mu snažím vymýšľať program a nejak ho zabavit ale vela krat ho zazriem ako chodí po dome a špekuluje co vystrojit lebo sa nudí
Ano, ale mame pravidla. Synovia maju 3,5 a 5,5. Mozu pozerat rano po zobudeni a poobede po zobudeni. Rano je to okolo 20min, potom sa ranajky a chystame sa do skolky, cez vikend dlhsie (mozeme si s muzom kusok pospat 🙂). Poobede je to tiez 30min, max hodina. Su vsak dni kedy im pustim aj pomimo, ked mi je zle alebo mam HO (nemavam ho casto pri detoch)
Môj robí to isté púšťajte mu tie rozprávky aj dlhšie potrebuje to
Ano, ked potrebujem psychicky reset alebo nieco rychlo spravit. Dedinu, ktora vychovava dieta, nemam, tak mam tv pre tento pripad.
V priemere tak hodina doobeda, hodina poobede. Maju 1,8m a 3r
Dcéra má cez dva roky a pozeráme 3x denne. Vlastne vždy pri jedle. Ráno po zobudení pri raňajkách, ja aj potrebujem chvíľu pre seba aby som sa spamätala že je ráno a spravila kávu, čaje. Takých 30-40 minút. Potom máme program a zase pri obede nejakých 10-20 minút pokiaľ sa najeme, potom ideme spať a večer asi hoďku.
Pozeraju tv, aj youtube, aj mobil aj tablet
S mierou
Moja sz tak od 2,5 roka pozrela dovtedy nevedela ze telka existuje. Mame telku ma poschodi cez den telku nepustam.
Ma skoro rok a občas dve minutky za pár dni. Škodí to deťom na vyvíjanie mozgu a prestimuluje ich to. Niekedy to ma dopad aj na spánok 🙂
Ano pustala som, a aj pustam ... Nemam dovod tvarit sa, ze telka neexistuje ... dcerka ma 3 roky, od 1 roka mala telku povolenu s mierou ... nie je zavisla, nesedi pred telkou bez dychania a bez mrkania, skor by som povedala, ze maloco ju zaujme natolko, aby pri tom zostala dlhsie ako 15min.... Ale mame taky rezim, ze vzdy po obede si pozrie telku cca hodinku, kedze od 2 rokov nespi, ma to miesto toho, lebo inak by neobsedala... a vecer cca hodinku pred tym, ako ide spat na skludnenie ... nevidim na tom nic zle , proste telka, mobily a tablety su uz sucastou kazdodenneho zivota, preco sa tvarit, ze je to diablov vynalez ?
6 ročná a pozerá telku minimálne
Moja ma 2. Ráno pozerá rozprávky asi 20 min, večer nejak 40 min. Občas keď je vonku škaredo alebo je chorá aj dlhšie
Chráň Boh. 😂😂😂😂
Mám trojročnú a áno, zapnem jej tv hocikedy, keď potrebujem. Inak by som neurobila nič. Selektujem akurát, čo pozerá.
Tak mu dva dni nedovol telku a hneď uvidis, či je zavisly alebo či si na nu ani nespomenie a dokaze sa zabavit aj inak. Potom bud obmedz alebo je to ok. Moji maju 6 a 8 a skôr pozeraju tablet, nie každý den, asi tak 3 hodiny týždenne. Cez pracovny tyzden max. 45 min vkuse. Cez víkend film (disney+)
Niekedy pri diskusii dúfam,že autor je troll
Ale toľko odpovedí a všetko trollov?
Neverím ze toto sú reálne odpovede.... 🙏
@simona20201309 preco?
Nie rozprávky nepúšťam, maximálne ja si pustím seriál o siestej 😀 inak cely deň zatiaľ zvládame bez telky. Nemám dôvod mu to púšťať, vie sa pekne zahrať prípadne sa spolu hráme. Má 13 mesiacov.
@hederamonstera aj mňa by to zaujímalo.
U nas je telka pustena ako podmaz cely den. Vacsinou ma muz pusteny nejaky sport, obcas si deti vypytaju rozpravku,no vydrzia pri tom len par minut a idu si robit svoje (maju 6 a 4).Nikdy telku extra neriesili, nie su zavisle, nevyzaduju. Starsia mala 20m,ked prisla korona,ja 2x tehotná so zdravotnymi problemami,cize aj tablet dostala. Predtým sme schovavali mobily,tablet, nedalo sa pri nej ani volat ako sa za nim natahovala. Akonahle mala volny pristup,prestal ju zaujimat.doteraz po tablete siaha len ked ma utlm a chce si na chvilku medzi hrou oddychnut.Takze nezakazujeme,usmernujeme.Riadime sa heslom,ze zakazane ovocie chuti najlepsie 😉 Inak telka huci cele dni aj u nasich a svokrovcov ako podmaz, nic sa nam s muzom pri takej vychove nestalo 😉 Pride mi uletene v dnesnej informacnej technickej dobe sa tvarit,ze zijeme v stredoveku namiesto ucenia a usmernovania
Ano pozerame tv niekedy viac niekedy menej.niekedy ide len tak v pozadi... vikendy mame rozpravkove. Cez tyzden stihame maximalne vecernicek
Ano,,pustim. Aj najmladsej ,hlavne anglicke. Poriadne este nerozprava,,no vie, ked poviem cat, car, dog....

U nás nemáme TV, ale pustím mu rozpravky na neflixe alebo YT KIDS. To koľko, záleží od režimu. V lete niekedy ani nestihneme, v zime je screen tíme vyšší (okolo hodiny).