icon

Režim 10 mesačného dieťatka

le4
29. sep 2014

Ahojte, mam 10- mesacneho syna. Ako novorodeniatko az do 3-4 mesiacov mal strasne koliky. Potom to ustupilo, ale doteraz je umrncany. Mesiac za mesiacom som cakala, kedy to skonci, ale asi to tak este dlho bude... Cez den toho velmi malo stihnem. Velmi malo, pritom som pracovity clovek. Maly chce byt stale na mne, stale nejaku pozornost. Pozornost mu samozrejme davam a som velmi uzkostliva na to, aby mal vsetko, vo potrebuje, teda najma lasku, pocit bezpecia... Uprimne povedane take koliky ako mal on boli sok a nechcela som ho nechat sameho plakat a ani teraz veci tak nechcem riesit. Doteraz je kojeny, spi pri mne, nosim ho v nosici na prechadzky, spievam mu, hrame sa hry, smejeme sa. Nevydrzi sa dlho sam hrat, uz som mu dala asi vsetky zaujimave veci z bytu co su bezpecne, uz neviem ani s cim by sa zabavil. Ale ked ja potrebujem nieco porobit, len navarit jednoduchu veceru, vyzehlit muzove kosele, nemozem... Proste budi sa aj zo spanku, ked nie som pri nom (priklad teraz, konecne som uz chcela varit ked zaspal a zobudil sa). Doma sa chvilu zahra 10 minut a potom sup vesat sa na mna - ale v nosici na chrbte nechce byt, asi sa nudi. Som velmi frustrovana, prosim poradte. Doteraz nemame poriadny rezim, lebo sa mi to nepodarilo. Okrem popoludnajsej prechadzky, vecerneho kupela a uspavania. Je toto typicke 10- mesacne dieta? Aky mate rezim s 10-mesacnym? ako vsetko stihate s takymto typom babatka? Ja len tak tak, po nociach upratujem a cakam na den, kedy on zaspi a ja si vylozim nohy na stol s tym ze je upratane navarene... Velka vdaka za rady.

Strana
z2
le4
autor
1. okt 2014

@susi123 ahoj susi123, dakujem, ani som nevedela, ako @shania31 odpovedat, lebo velmi rada by som bola, keby mi to lepsie fungovalo tak ako jej, len clovek vidi, kedy to je na dieta uz privela a len by bytocne zle narobil, keby sa ho snazil viest k vacsej samostatnosti.

@shania31 vdaka za radu, je perfektne ako zvladas dvoch. snazila som sa, aby maly nemal zlozvyky, ale ako malinky mal koliky, nenechala som ho plakat, bol na rukach...inak plakal a plakal, plakal este aj na rukach ale menej. Umrncanost mu zostala. Ale aby som to neprehanala, mame aj lepsie, aj horsie dni, prispevok som pisala v jednom z tych horsich, ked som citila, ze je toho na mna privela, vsetko sa kopi.

Moj maly nevie zaspat sam, resp. velmi malokedy sa stane, hoci sa o to snazim a vzdy som sa snazila. Minule mi zaspal na uspavanku bez toho aby som bola uplne pri nom/ bez kojenia. zoparkrat spontanne pri vecernom klude na posteli. Ked vidim, ze to nejde a ze place od unavy musim ho predsa uspat a nenechat plakat. Obycajne chce byt kojeny, niekedy potrebuje aj uspavanku na upokojenie. Mne ale az tak nevadi, keby sa len nebudil velakrat zo spanku este aj pocas dna....

susi123
1. okt 2014

@le4 ahoj le4. Ja ked mam horsie dni s malym, tak si hovorim, ze ved to nepotrva vecne. A ta vidina spasenia niekedy v horizonte par rokov mi pomaha prekonat to najhorsie. Zo vsetkeho vyrastu a budu z nich sikovni plnohodnotni mladi cloviecikovia, to je jasne 🙂 Zakial su mali, treba tu byt pre nich. Este nam bude luto, ked nas o par rokov poslu prec zo svojej izby, lebo budu chciet byt sami ;).
Co sa spania tyka, ja som mojho maleho este donedavna na denny spanok uspavala na rukach (na noc nie, nebolo treba, ale to denne spanie....ech ech). Od malicka bol velke babo a tazky ako vrece, ale ak som si mala vybrat, ci bude plakat v postielke od unavy a nemoct zaspat, alebo ho ukolisem na rukach a za 10 minut spi, volba bola jasna. A cuduj sa svete, jedneho krasneho dna sa maly sam od seba vypytal do postielky a odvtedy zaspava aj na denny spanok v postielke!
No a maval aj take obdobia, kedy sa mi pocas denneho spanku budil. Ked to neslo inak, zostala som pri nom a zakazdym som ho znova a znova uspala. Dnes spava popoludni tri hodiny v jednom kuse, to budenie ho preslo.
Takze nezufaj, je velka sanca, ze aj tvoje babo sa uz coskoro "uprace". Na detickach je uzasne okrem ineho to, ako rychlo sa menia, a co sa vcera javilo ako problem, zajtra odide do zabudnutia.
Krasny vecer prajem.

le4
autor
1. okt 2014

@susi123 dakujem 🙂.

Strana
z2