Režim pre trojtýždňové bábätko
ahoj poprosim o radu alebo nazor
doma mam 3 tyzdnoveho novorodenca krasne dievcatko
len nejak od zaciatku sme bez rezmu, viem ze je to skoro ale potrebovla by som radu
ked sme prisli z porodnice mala som malo mlieka tak som casto prikladala, koza na kozu atd.
nastastie mliecko nastupilo do toho tie tepla a mala bola nevozna a skoro stale na rukach a potom na prse
teraz sa chce kojit nonstop, ona musi zaspat na prse inak place, ked ju polozim do polhodinky je hore a chce sa prisat
potrebovala by som radu ako ju uspat alebo zacat vytvarat rezim, som totiz cez den doma sama, casom i domacnost
pa
@lilimoni no a potom ,,nariekajte,, ako si z vás deti urobili ,,dudle,, a nová téma na MK ,,ako odučiť...,, Dudlanie na prsníku tiež nie je pre každu - po hodine dudlania som mala bradavky ,,na maderu,, lebo to nie je sanie ako pri krmení, ale polospiace dieťa žužle bradavku.....Väčšina kamaratiek čo dojčí dava dudel a v pohode, nič si tým nepokazili - zvlášť ak ma dieťatko silnejší sací reflex, ktorý ho upokojuje tak dudlik je fajn pomocka.
@sardinka333 hodinu by som nenechala. Tiez nie som na hlavu. Ked plakala som ju prilozila, ked sala, nech si saje, ked len dudala, tak som nechala minutu, max dve a bolo vybavene 🙂 radsej som ju pomojkala 🙂
@maslenka47 hovoríš mi zo srdca...ja som odmietla nechať si rozdrasať bradavky žužlaním ak dieťa evidentne nepije a na prse spí...nosiť dieťa v šatke je fajn, ale nie ako nejaka domorodkyna...že umývať WC s dieťaťom v šatke 😒 akurát mu tak ,,šlahnem,, hlavu o misu nehovoriac o tom že pracujem so savom, striekam tam sanytol predsa len ide o ,,vecko,, to bude dýchať? ...minule mi pekne vyprskol olej z panvice ze som sama bola kuštik popálená na ruke , no mať na sebe dieťa tak neviem.
Potom su tu temy ako ,,prečo mi mama, svokra nepomáhaju?,,(ja na všetko dlabem ved mám až 1 dieťa, tak kto to bude robiť?)
@lilimoni no to urcite. Dudlat bradavky. Prsia su tu na "prijimanie potravy" a nie ako nahrada dudla ci palca. Ja mam ploche/vpadnute bradavky, dost mam problemy, musim si pomoct klobucikom atd. Keby som ju mala este nechat zuzlat bradavki, tak uz si mozem dat slucku. Bradavky zuzlat nehrozi, dudel nasa odmieta, palec necumle, ja ju chvilu pomojkam a je dobre.
Ked som si ista, ze je najedena a od hladu neplace, tak hladam pricinu. Casto je tomu lahka pomoc (ak samozrejme dieta nie je prave chore alebo sa nieco nan nelepi). Moze to byt vselico, plienka, chlad, teplo, bolest, unava, dokonca aj nuda.
Na margo nosenia. My mame tiez nosic, satka mi bola aj je prilis komlikovana na viazanie. Ale ten nas nosic nie je na nosenie po byte. Tolko casu si vzdy najdem, aby som co to doma porobila. Ked je muz doma, pomoze aj on, popripade sa venuje detom a ja rychlo co to porobim.
oprava samozrejme bradavkY 😕
@yanni čosi!!!! prsia su najnovšie ponukane dieťaťu na akýkolvek problém....plače? dám prso...neplače? aj tak dám prso...je smutné? dám prso...spadlo a udrelo si kolienko? dám prso..nudí sa? ponuknem prso. nevie zaspať? skusim prso. Riešenie utečeneckej krízy? Prso...
No a teraz dosť srandy... 🙂 🙂 🙂
@yanni keby si nechala dudlať, tak by si žiadne klobúčiky nepotrebovala a dieťa by TI bradavky "vytiahlo"...a dieťa nenudle bradavku, ale dvorec..a aj "dudlanie" je dôležité pre tvorbu mlieka..a klobúčiky Ti pravdepodobne znížia tvorbu mlieka, pretože prisatie nie je dokonalé ako priamo na prsník..
@luba41 to je vsetko mytus. Klobuciky nesposobuju znizenie tvorby mlieka. moju lavu bradavku nevytiane nik. pokusali sme sa. Je plocha a k tomu este aj vpadnuta. Nepomohol ani "Former". Mne sa prave ze s klobucikom tvorba mlieka rozbehla. Chudak dieta, dlho sme sa snazili, nemalo cancu ju chytit/vytiahnut. Klobucik nas zachranil.
A predstav si, problemy mozu byt aj s top bradavkami. V nemocke bola so mnou zena, ta mala vsetko super. Zial pre jej dieta ociividne prilis velke a tucne pradavky. Hebammen jej po,mahali ako sa dalo, chlapec mal problem aj s jej top didami 😕
@yanni ja na satku nedam dopustit zachranila ma vo vela pripadoch, bez nej by som neurobila doma vobec nic a uspavanie bez nej katastrofa - mali sme aj manducu pre draheho ale mne je satka lepsia zaviazes si babo ako chces a naucit sa jeden dva uvazy zas tolko nezaberie na FB je kopa postupov kto ma zaujem co a ako piste do spravy rada poradim

@lilimoni ano Mlieckom sa hasi aj smäd. Ale po pol hodke je to casto len dudlanie.