Ročne dieťa má veľký strach u doktora
Môj syn má rok. Keď mal 6 mes sme boli v BA na krvné testy ... brali mu cca 7 ampuliek krvy. Od vtedy má obrovský strach už len keď vidí vchod ku doktorke place. Môj syn neplače doma vôbec ale tam má amok... prosím poraďte ak máte skúsenosť. Skúsila som už všetko.
@jankajanka134 U nás strach trval do troch rokov. Doktorka syna kvôli plaču nevedela ani vyšetriť. Potom to prešlo 😉.
Nás do 5 rokov, nemohli sme ísť nikam, ani zubár nehrozil. Potom z toho vyrastol. Ale naša detská lekárka dodnes so smiechom spomína ako na ňu kričal že ju zabije.
A aku radu cakas? Je to uplne normalne, takto deti reaguju na lekarake prostredie. Jedina rada je vyhybat sa co najviac doktorom, pokial je to mozne a nebehat tam za kazdu blbost, ak samozrejme musite, je to nkeco ine a uz len to prekonat, skusit odviest pozornost nejakou hrackou a pod
boli sme na tom tak isto, v roku mala odber krvi, do dvoch rokov chytala amok ked videla niekoho v bielom plasti, pomohlo sa vela o tom ropravat a pozerat videa. V dva a pol sme boli na preventivke a zrazu robila vsetko co jej dr povedala, este aj sama vyliezla na lozko, aby ju vysetrila, bola som v soku, takze vela stasta
Moj syn ma 5 a boji sa doktorov ako čert kríža
Neviem ako by sme ti poradili. Naša už prešla mnohými vyšetreniami a nemá strach. A teda aj krv jej brali viac krát atď.
Ale ja ako malá som bola ťažký prípad. Minimálne do 8 rokov má museli 4 držať aby mi lekárka vedela zobrať krv. Ale ja som ako dieťa bola viac krát v nemocnici tak to mama pripisuje tomu.
@tulipanicek tak bud rada, ze ste si zazili len tie klasicke vysetrenia, lebo ak by jej robili nieco traumatizujuce, urcite by sa bala. Odber krvi je fakt nic 🙂
@lindusss2016 Nezazili sme si len tie bežné vyšetrenia 😉 Pisala som že prešla mnohými vyšetreniami. To že jej brali aj krv je Len k tomu že o Tom písala priamo autorka
@jankajanka134 to prejde časom môjmu tiež tak brali krv, keď mal 2 r a odvtedy hystéria😊keď sme niekam išli vždy sa pýtal či nejdeme náhodou k doktorke
My sme pred odberom krvi šli párkrát len do čakárne pohrať sa s vláčikmi a nie ku lekárke. A vysvetľujem ako verklik co budu robiť a prečo.
Dokonca.. Mam obrovský úspech...po očkovaní proti kiahnom...moje dieťa...ešte trošku slzicka v oku...mi hovorí..."Maminka ďakujem že si mi to kúpila aby som nebol chorý" ❤️❤️❤️ a úplne v pohode tam šiel aj po druhu vakcinu
Ja mám 35 a tiež mám strach u lekára. Síce nekričím,do ambulancie vojdem dobrovoľne,len nech mi nemerajú tlak 🙏 😀
@simkids ďakujem
@januska20 detto moj muz 😂
@tulipanicek chudiatko .... je to hrozné niekto to má cely život ....😪
@ckatka Wow klobúk dole veľmi múdre ďakujem ❤️
@lindusss2016 áno presne môjmu synovi keď brali jednu ampulku plakal ale bolo to Ok. V BA ho držali dve sestričky doktorka a 7 ampuliek krvi. Plakal tak že nemohol dýchať .... kiez by ho zabávali pri tom. Včera sme mali kontrolu u kardiológa a on najskôr sa hral pres ním a keď videl že sa smeje nenapadne mu urobil sono. Neverila som vlastným očiam. Ako to dokáže ani slza skôr sa smial a bol šťastný ani nechcel ísť preč
@jankajanka134 pretoze maju strach z toho, ze ich drzia nasilu, samotny odber krvi nie je nic tragicke, ale ten pocit bezbrannosti je pre nich velmi frustrujuci
@jankajanka134 No veru. Ja sa doteraz bojím lekárov.. q to som zdravotnik 😂 no čo ti poviem. Ale ozaj je veľký rozdiel v prístupe. U prvej pediatricky keď brali krv to bola čistá mäsiarcina. A že na čo ju chcem rozptýliť že kto je jedno 🤦♀️ na vraždu. Ešte že bola úplne mala. Ďalší mesiac som odišla s malou k inej pediatricku (nie len pre toto. To už bola len čerešnička na torte). Neskôr jej brali krv keď mala pol roka u inunologicky a to sa nedá porovnať s. Pani doktorka sa jej celý čas krásne prihovárala, sestrička hladkala a bola fakt skvelá a mna normálne nechali robiť čo som chcela, hladiť, pridržiavať, spievať jej atď.
A aj na RTG keď sme boli tak boli hrozne milí. Ja som jej začala spievať a ten pán tam že super nápad a vidieť ako jej to pomáha. Strašne veľa závisí od prístupu

Aj moja dcéra dostane amok, keď vidí ambulanciu lekara a nechce, aby sme sli dnu. Podľa mna to patri k veku.