Ročné dieťa zatiaľ samé nechodí. Čo máme robiť?
moj syn ma 1r a este vobec nechce sam chodit. Musim ho držat za lavu ruku. Co robit a kedy zacne chodit sam?
joj, má čas - to je somarina, že dieťa má do roka chodiť. normálna hranica je do 18 mesiacov, detičky hypotonické aj neskôr - moj malý mal 20 mesiacov. ak štvornožkuje - nechaj ho čo najskor, posilnuje chrbátik,
presne, syn od 8 mesiacov stal pri nabytku, od 10m nabytok obchadzal, ale pustit sa nechcel ani za svet. Tiez sme si mysleli, ze ako rocny uz bude urcite chodit sam. Osmelil sa vsak az ako 14 mesacny, vtedy urobil prvy samostatny krok "do prazdna". Dieta na to potrebuje skratka dozriet, nemate to ako urychlit. A urcite nevodit za ruky, kym nebude vediet same chodit, len mozte uskodit!
@baran1982
Nečítala som predchádzajúce príspevky, ale predpokladám že ti napísali niečo podobné. Neriešiť, pustí sa keď bude na to sám pripravený.
Náš syn mal síce slabý svalový tonus a cvičili sme od 3 mes. do 13. Sám začal chodiť ako 17 mesačný. Ale vtedy to už nebolo o tom, že by mal slabé svalstvo. Ale o tom, že on potreboval mať istotu na 100% že to zvládne. Akonáhle sa pustil, už chodil. Nepadal po každom 2-3 kroku, ako keď začnú chodiť deti okolo 1 roka.
Takže nie je čo riešiť...
môj syn začal chodiť v 14 mesiacoch. Kamoškina dcéra až niekedy v osemnástich. Takže u každého dieťaťa je to individuálne. Rok je ešte pomerne skoro robiť paniku.
Evittam my sme si odkedy potikali nič v zlom ja som sa len chcela opytat ako to je lebo som prvo rodička tak som chcela poradit neviem ako to je ale už mi mala lozi po štyroch a tak už vie chodiť že sa drži veci ale sama ešte nie.. Ale ďakujem za rady
Môj malý začal chodiť keď mal 14m, dovtedy len postal sám a po štyroch. A jeden deň (jún) , ležali sme na deke, postavil sa a išiel úplne sám hore dole po dvore za psom. Len som žasla ako ide 1x a akoby chodil už mesiace. Čiže čakaj a neboj. Ono to príde.
Moj zacal chodit v 15m a nemam pocit zeby nieco zameskal. Dr mi povedala ze do 18m je to v pohode. Nie kazde dieta bude chodit od 8m
Moj syn zacal chodit, ked mal 16m...tiez som stresovala, ale uuuplne zbytocne...teraz ma 3 roky a lieta ako sip...nic nezmeskal...
Moj syn zacal ako 17 mesacny chodit. Predtym si ako 12 mesacny iba 1x sadol sam... u nas bol problem po ockovani. Ale nie ako neziaduca reakcia ale ako sok z bolesti. Prestal pouzivat lavu nozicku. Takze sa mu oneskoril vyvin. 1 navsteva na rehabilitacii urobila zazrak. Tak za nas odporucam navstevu pediatricky aby va poslala na cvicenie. Nie je to na skodu
@babatkoo urobili sme pokror chodi ale este nie sama držisa všetkeho a už sa aj sama pusta ale urobi par kročkom sama a spadne... Moja ma mala skoro 4 mesiaca ortopesicku perunku kvoli nôzke pri pôrode jek vytahali pravu nôžku ale po 4 mesiacoch nosenia a chodenia k lekarom to ma v poriadku teraz pojdeme na kontrolu tak dufame ze je vsetko okey ale dakujem krasne za rady kazdej mamičke ste super 😍
Moj sa pustil sam v 18. mes., rekordér. 😂

Náš sa sám pustil chodiť, keď mal 15 mesiacov. A to už potom prešiel dom krížom, žiaden krôčik, dva. Nechaj ho, do roka a pol má čas.