Rodinná oslava so svokrou alebo bez svokry. Poradíte?

paprota215
30. máj 2016

Nakolko sa tu v poslednej dobe dost riešili svokry, bala som sa sem pridať ďalšiu tému. No predsa by som sa chcela opýtať, ako riešite spoločne stretávanie sa, ak máte medzi sebou problém. Totiž naša dcéra bude mať narodeniny a od tých posledných sa vzťahy dosť pokazili, nestretávam sa so svokrovcami, manžel tam občas ide na návštevu, ak potrebujú s niečim pomôcť. Inak oni sa neozývajú, len keď potrebujú niečo, bývame 3 km od seba, v zime sme sa od nich odsťahovali, tažko to znašali, že sme u nich neboli spokojní a hlavne, že sme im zobrali malú. Ako to v rodinách býva nikto nechce ustúpiť, aj sme mali s manželom snahu sa s nimi porozprávať, no poslali nás niekam...Malá bude mať 2 roky a chceme jej urobiť oslavu, no chceme sa vyhnúť hádkam a pod. No nevieme ako na to, lebo keď ich nezavoláme, to bude zle nedobre, lebo malá je ich jediné vnúča a na druhej strane ja ich chcem zavolať, lebo veď sme stále rodina, ale viem, že to nebude ani príjemná atmoška ani sa to bez nedorozumení nezaobíde.
Kto je v takej situácii nech mi poradí, ako to riešiť, ako zorganizovať oslavu. Vlastne by sme tam boli len ja, manžel malá, prababka a starý rodičia, možno švagor s družkou a moja mamina. Ja mám rodinu ďaleko, tak bude aj druhá oslava a keďže ja tu rodinu nemám,tak tu budem sama a moj muž iba na ihlách, že čo zasa vymyslia. ďakujem

sissy27
30. máj 2016

nepíšeš nič konkrétne, čo vám robia napriek alebo kde vznikajú trenice, tak ťažko poradiť, ako sa im vyhnúť... ale určite by som ich zavolala, to, že máte vy zlý vzťah, nie je dôvod na to, aby ste ho pokazili aj medzi starými rodičmi a vnučkou... ak si ho pokazia oni, tak ok, je to ich rozhodnutie...

katka1981
30. máj 2016

Urob ako citis, tu je zbytocne ti radit,nik nema tvoje pocity a nevie co je vlastne za problem. Ja som pozyvala, ale svokra nikdy neprisla a ked raz svokor nedosiel, vtedy ma tak nastvali, lebo dosli ked uz mala spala, samozrejme bez darceka, svokra len dosla skontrolovat co dcerka dostala a svokor si dal kusok torty, a vyhovorka, ze nemohol dojst lebo svokra mu dala do pracky nohavice, tak som bola vtedy tak nastvana, ze som ich ani nepozdravila a odvtedy viac nevolam. A je mi uplne jedno ci sa nieco patri, nepatri, k meninam nikdy nic nedostala od nich, tvaria sa ako by v kalendari nebola, Vianoce, nikdy neviem co bude, niekedy akoby ani neboli, ani narodeniny, nikdy sa nik nespyta co by sa jej zislo, ako neriesim uz, som rada, ked ich nevidim, nepocujem. A je ich jedine vnuca. Uz to neriesim.

terezka1947
30. máj 2016

zavolala by som a snazila sa si uzit oslavu ako sa da...mozno na par hodin zatat zuby,ale ako pises,ste rodina...aj kvoli manzelovi,lebo su to jeho rodicia,aj kvoli dcere,lebo su to jej stari rodicia
a mozno to cele nakoniec az take zle nebude
vyskusaj a na dalsie narodeniny budes vediet,co a ako...ale sancu treba davat stale na zlepsenie vztahov

katharrina
30. máj 2016

sama pises, ze bude problem, tak alebo tak. Je uplne jedno, co za problemy a nedorozumenia mate. V prvom rade by som hladela na to, ze tvoje dieta je ich vnuca a za nic nemoze. Ze mate vy konflikt je vas problem, nie problem dietata. Ja by som teda urobila male pohostenie pre starych rodicov z jednej aj druhej strany, nech sa teda pekne spolu stretnu (tam asi konflikt nie je). Urobila by som pozvanky, slusne ich pozvala a je zu na ich, ci pridu alebo nie. Presne ako @terezka1947 pise, snaz sa oslavu si uzit, nevytvarat konflikty a zatat zuby. Nepridu pre teba, ale kvoli malej. Nech si starkich uzije. Vela stastia! 🙂

pribinak
30. máj 2016

Pozvala by som ich, nejake 2-3 hod vydržíte. Nech sa chvíľku s malou pohraju, potom sa pocítite s tortou, rozbaľuje darčeky, urobíš kávu a ukončia oslavu.
Ked tam vude aj tvoja mama a švagrov i a nejaka kamoska asi si nedovolia urobiť nejaku scénu ci vyvolať hádku
Ak bude zle, si poučena do budúcnosti a hotovo.

evelynm
30. máj 2016

Urcite by som svokrovcov pozvala. Mozno je to dobra prilezitost na vylepsenie vztahov. Ak tam bude pozvana tvoja mama, bolo by voci svokrovcom nefer ich vynechat.

guinevre
30. máj 2016

A co si o tom mysli tvoj manzel? Bez ohladu na hadky ktore su bezne, kedze ste byvali u nich, su to stale jeho rodicia. Ako by sa tebe pacilo, keby tvoj manzel nemal dobre vztahy s tvojimi rodicmi, a narodeniny by ste oslavovali bez tvojej rodiny, hm? Neviem co by take strasne museli urobit moji alebo muzovi rodicia, aby sme ich nepozvali na oslavu narodenin ich vnucat.

1katkas
30. máj 2016

ked tvoja matka nedojde nech ani manzelova.... nezabudaj ze to je vnuca aj manzelovej rodine...

oxana1986
30. máj 2016

Pozvi ich, uvidíš ako zachovajú, ak neprídu tak si povieš, že snahu ste mali a ak prídu to zvládnete, malá bude rada, že prišli a možno sa to pohne lepším smeron, ak by bola oslava fiasko tak sa zariadite do budúcnidti ;)

rora
30. máj 2016

No ak mate nastrbene vztahy a si si ista ze by to poznacilo aj oslavu, tak nepozyvaj, ale dohodni sa s manzelom ze s malou po oslave k nim zajde, donesie z torty a malej mozu pogratulovat v klude u nich. A myslim ze budu vsetci spokojni.

141993
30. máj 2016

tak tak treba zahovavat dobre vztahy ak sa da ... nikdy nevies kedy ich budes potrebovat ... ja to so svokrou nemam tak isto najlahsie ale snazim sa vela veci prekusnut alebo o nich sa porozpravat...tak ju pozvi, nejako to prezi.. 🙂 ved s nou nemusis byt celu oslavu 🙂

n0mi
30. máj 2016

Zo slusnosti ich urcite pozvi a bude na nich, ci pridu alebo nie. Myslim si, ze tie 3 h oslavy prezijete obe strany a mala sa len potesi.

mijo53
30. máj 2016

ja neverím, že v prítomnosti ostatných hostí, švagor, druhá babka ap. by svokrovci mohli vyvolať nejaký škandál. Dopredu sú odpísaní a bodka.

jasminet
30. máj 2016

problem so svokrou mate vy s muzom, nie vasa dcera. je to jej den, pozvi ich, bud mila, do hadok sa nezapajaj, pripadne ak by zacali, tak povedz, ze teraz urcite nie je vhodna chvila na hadky a vybavovanie si uctov. ak to nebudu respektovat, kludne by som ich poprosila aby odisli a hadat sa prisli inokedy....

tobnuf
30. máj 2016

Ja by som svokru urcite zavolala jednak ako si aj pisala je to ich vnuca a isto aj tvoja dcera ma rada starych rodicov. Neodopieraj jej moznost sa s nimi stretavat. No a predsa su to starsi ludia tych uz novym veciam nenaucis .. ak budu rypat zahryzni si do jazyka .. tie 2 .. 3 hodky to hadam vydrzis.. ved uz nebyvate spolu. Budu mat aj oni aj ty dobry pocit ked to dobre dopadne

denkatn
30. máj 2016

pripajam sa, ze zatni zuby a pozvi. rodinu si nevyberies, maloktora svokra necha nevestu podla zariadit sa podla vlastnych predstav, vnucka ich moze raz potrebovat, ak ju maju radi.

ivetkab.
30. máj 2016

určite by som svokrovcov pozvala. Ja by som to urobila kvôli deťom. Zatni zuby a je to. Malá má dva roky, tak ja by som dokázala aj 4 hodiny s niekým rozprávať len o deťoch a nech sa malá popredvádza a nedala by som príležitosť rozprávať niekomu o našich nezhodách. Je to predsa oslava Tvojej dcéry a nepatrí sa tam rozoberať takéto veci. Predpokladám, že tam bude aj niekto iný ako svokra. Takže nevidím ani dôvod na vyťahovanie tejto témy.

timea7
31. máj 2016

ja by som ich pozvala, bavila by som sa s nimi normálne, nenútene, je na nich, čo s tým urobia.