Seboroická dermatitída u kojenca. Ako to riešite?
Ahojte, mate niekto skusenosti so seboroickou dermatitídou a liecbou? Mesacny syn ma na tvaricke cervene chrastickove loziska so supinkami koze. Zajtra ideme ku koznej a pediatricka mi povedala, ze pravdepodobne nam daju hormonalnu mast co mu 100% nedam...
Ak to maju Vase babatka ako to riesite? dik moc 😉
@wextra Mne zas, keď som zjedla, robili zle paradajky a jahody respektíve dcére, keď vypila mliečko...takže jedálniček je pri Sebore dôležitý! Keď hovoria doktori opak( pretože aj s tým som sa stretla) mýlia sa - skúsenosti, sú skúsenosti.
Skin Cap sme pouzili aj my, na obocie, krasne zmizli tie zlte chrasty a uz sa neobjavili....na tim mieste, kde som ho dala mala asi pol dna kozicku uplne svetlu, akoby som po nej presla zmizikom...mate niekto tiez taku skusenost?
Ja som tu mast nedala dcerke, keďže som zistila, ze je hormonalna. Vela mamiciek to nevie, takze nebojte sa, nie ste sama
Mate niekto skusenost so samponom sebiprox? Pomaha?
ahojte..my sme tiež boli s 2mesačnou u kožnej a ta nám dala tuto diagnozu predpisala na šupinky vo vlasoch olejček a na tvar kremík..povedala sice že vysletky sa dostavia tak 6-8tyždňov no voôbec sa to nezlepšovalo...až nám naša detská doktorka odporúčila Biodermu...tak som jej z tejto radi zakupila aj !sprchovy", krém na telo a tvara a posledny na šupinky vo vlasoch....teraz má 4mesiace a krásnu babatkovskú pokožku...je to síce drahšie ale ked to pomáha...a ano samozrejme každému niečo iné..mne bolo ešte zakazane mlieko a mliečne výrobky s vysokým obsahom biekovín, kedže malá je výlučne kojená...ae v tom to nebolo v našom prípade je to proste genetika
@bobocka
Ahoj bobocka
viem, že je to už dosť stará téma ale rada by som sa Ťa spýtala, že na tie šupinky, seboreu čo ml aj tvôj synček na hlavičke, ktorý krém si použila z biodermy? Keď kliknem na link tak vyjde všetko a neviem ktorý ste na to používali.
Veľmi by som bola vďačaná za odpoveď, aj my sa trápime s tým už dosť dlho.
Pekný deň prajem
@lucny_kvet citala som vas prispevok este z roku 2010. moj 2 mesacny syn ma tiez seboroicku dermatitidu ale mna zaujali tie zvuky co vydaval vas syncek. moj tak isto.. tak to zmeje akoby sa nemohol nadychnut.. ako to u vas dopadlo? prestali tie zvuky ci ste nejak liecili alebo ako? vdaka za info
My sme skusili na prvom synovi TERMALNU VODU Z PODHAJSKEJ, ma podobne zlozenie ako voda z Mrtveho mora, mal 5 mesiacov, ked sme tam isli a 5 dni sa kupal,cele telicko v Kleopatrinom kupeli kazdy den 1 hodinu a po tychto piatich dnoch mu to uplne zmizlo a nikdy sa nevratilo. Ma uz 2 roky. Ziadna hormonalna mast. Teraz mam dalsieho syna, dostal to uz ako dvojmesacny a poprosila som personal, ci by nam z tej termalnej vody nedali domov, tak sme doniesli bandasky cca. 30 litrov a kupem ho v nej -neriedenej doma.
@opicka60 mame uplne rovnaky stav.. Prosím ako to u vas pokracovalo? Dakujem za vyjadrenie
Ak by nezabralo ine tak san aktiv krem alebo slezova mast, existuje aj slezove telove mlieko a sprchova pena....ale neviem ako je to s davkovanim pre babo, mam to vyskusane len na detoch 8 a viac
@luciamarcelino dobrý deň. Bolo to strašné. Tym, že sme to mastili, tak sa to zhoršilo. Mala kvasinkovu infekciu v podobe seboroickej dermatitidy. Mala som eliminacnu diétu, telicko a líčka sme natreli fialovou vodickou (gencianovou violetou). To jej zvonku krasne pomahalo. Zvnútra sme to liečili lamininou (vyzivovy doplnok pre kmenove bunky). Laminina dcerke najviac pomohla
@opicka60 A kolko to asi trvalo kym sa vam to stratilo? Ostali ste u pani doktorky zelenkovej?
dcerku som natierala kokosovým olejom a protopanom, Pomohlo to. Na suchu pokožku velmi trpela a niekedy mala aj suche flačky po tele. Vtedy nam ho v lekarne doporučili a pomohlo to.
@luciamarcelino neostali sme pri p. doktorke. Nenechala som, aby na mojej dcérke niekto skúšal nové maste a krémy. Laminina jej pomohla tak, že o pol roka bola úplne cista, a to sme sa viac ako 2 roky trápili
Ahoj... nasa mesacna dcerka mala tiez seboreu... skor na cele oboci a aj lickach... pediatricka nam dala lipobase mast,ale ta jej to este zhorsila, tak sme sa vybrali ku kozněu do sukromnej kliniky a kozny nam predpisal cipky,ktore robili v lekarni (prednison v neakom inom zlozeni ako su tabletky)
Predpisal nam ich 4 ale pouzili sme len 2 nakolko sa stav hned zlepsil...
Natierala som to bepanthen kremom co je na zadocek...
Do dvoch dni to mala prec... neviem ci pomohli cipky... ja mam skor pocit,ze krasne zabral ten bepanthen care mast...
Vyskusaj a uvidis ako bude reagovat ... drzim palce
@lyongirl Dobry den. Pisem dodatocne. My mame vraj tiez potvrdenu seboreu. Trapime sa. A tiez ten isty problem s lickami pri kojeni. Mame na premastenie Lipobase a fucidin kortikoid. Ktory na druhy den zabral ale vvten isty den sa mi dcerka opat vyhadzala. Ked som zjedka zaprazenu s vajuckom a omeletu. Mozno to suvisi aj s tym. Skusim Linolu.
@martina8995 dobrý večer. Mate teraz trápenie, no pisem Vam, aby ste vedeli, ze to všetko sa vyrieši, ale budete sa musiet vybaviť velkou trpezlivosťou. Nehnevat sa nababatko, ani ked bude staršie, a bude sa zdať, ze uz by mohlo sa neskrabat po upozornení. Pisem z vlastnej skúsenosti. Mali sme hrozne hrozne stavy, dokonca aj horsie ako tie fotky, co ste pridali. Okolo 10 mesiaca nam vsetko prestavalo mokvat a vela sa vyriesilo ked sme do stravy pridali biely jogurt nesladeny (holandia a activia). Drzim Vam palce! A buďte trpezlivá, toto nam opakovala nasa pani doktorka. Mala obrovskú pravdu. Este odporucam vodu z kupelov červený kláštor ( v bandaskach sme bravali kazdy tyzden, no neviem ake mate možnosti). Pozdravujem!

@gabika2580
u nás by púder nezabral, vysušuje, a na extrémne suchú pokožku - čím sa vyznačuje Sebora, by som ho ani nedala. Excipial je dobrý, pomáha na prevenciu...super krém je Skin Cap.