icon

Som hrdá na dcérku, ktorú odúčam od plienok

1321987
4. jún 2017

Ahojte. Písala som tu že dcerka moč zadržiava. A od piatku sasama vycikala. A od pia cika do zachodiku pekne sama si sadne a vycika sa auz aj kakala včera sama. Vôbec to netreba siliť. Som na ňu hrdá veľmi.

tamarka9
5. jún 2017

Aj moja tak,skusili sme teraz ked je pekne,ma 2r a 3m. Zo zaciatku pustila do gati,to jej velmi vadilo,ale namiesto toho aby sa vicikala do nicnika,radsej zadrziavala. Sme spat na plienkach,neviem kedy skusit opat. A nechcela sediet na nocniku ani za svet,co divtedy na kazde wc chodila so mnou a sedela na nom. Akonahle holym telom,tak z neho v momente vstala a uz si nesadla ☹

1321987
autor
5. jún 2017

No není ešte pripravená asi. Možno sa hanbu moja sa prvý raz sama vycikala keď bola v chodbe sama. A na nás kričala že cik cik

nikaaaaa
9. jún 2017

Ahojte potrebovala by som pomoc maly má 2,5 a neviem ho odplienkovat . v sept. ide do škôlky vonku je teplo tak nema plienku. Všetko ocikane aj 5 krát ked ho posadim na nočnik s tym problém nema aj pol dna presedi ;) ked sa ho spytam kde má robit pisi a kako tak ukaze na kočnik alebo povie na záchod . ale on sa nepýta vôbec kludne sa popiša aj pokaka do gatí. Najhoršie je ze si stoho nič nerobi nevadi mu to naschval som ho nechala aj pol hodinu v ocikanych slipoch iba 1 raz prisiel a ukazal ze mu mam dat suche :D ale to je všetko uz som skušala všetko .prepačte za pravopis pisem na mobile ;) uvítam každu radu dakujem

1321987
autor
9. jún 2017

Dobrý deň moja presne robila to čo vaša presne. A ja som ju dala neskôr na zachodik a skúste ju nechať samého možno sa hanbu cikať pre vami

nikaaaaa
9. jún 2017

@1321987 nie on cika ked ho ja posadim aj sa vykaka len sa nepyta nema zaujem este naschval si cupne a ked sa ho spytam ci ide na zachod tak ukazuje ze nie

26baja
12. jún 2017

Ahojte mamicky. Potrebovala by som vasu radu. Mam synceka ktory ma 2 roky a tri mesiace. A nevieme s odnaucit od plienok. Troska vam popisem ako to u nas prebieha. Rano ked vstaneme ked sa zadari si dame slipky. Ale ked sa mu chce cikat on sa vobec nepicika ani nic on to stale drzi aj cely den. Ked mu aj povieme aby ocikal travicku alebo si sadol na serblik tak to spravi. Spravi znamema to ze si da dolu slipky ale akokeby mal niaky blok a vobec sa nevicika. Ma to na krajicku a nepusti to. Potom ked uz sa nemozem pozerat nato ako sa mu chce mu dam plienku a v momente je plna. Uz sme zufali. Neviete prosim poradit??

tamarka9
12. jún 2017

@26baja ja mam rovnako staru dceru a pobobny problem. Tiez ma blok a nechce cikat,vidim ako tlaci,normalne si prdne chuda ale nevycika nic. Ja som dala naspat plienjy,skusime o nejake dva tri tyzdne,ale tiez som na prasky,kedze od septembra skolka...

1321987
autor
12. jún 2017

Dobrý deň skúste ho nechať samého možno sa hanbi naša sa hanbila vycikat tiez

1321987
autor
12. jún 2017

Možno sa hanbi ako naša dcérka sme ju dali do chodby a už kričí len čík čík

tamarka9
12. jún 2017

@1321987 problem je ze ona nechce sediet na serbliku,ani za svet. Toto co sme skusali,bolo vonku na travu a na kamen. Nemozem ju nechat samu,lebo sa hnes postavi a ide prec.

1321987
autor
12. jún 2017

Nenutte ju. Ja som to tiež silila. Som ju nehavala bez plienky len v legínach sa pocikala a povedľa jej čo urobila. A potom som jej dala pauzu a vycikala sa

katkakovac
12. jún 2017

@26baja tak ho este nechaj. Musi na to dozriet. Kde mas napisane, ze ho musis odplinkovat prave teraz? Lebo susedovej kamaratky dcera v 18 mesiacoch nemala plienku? Moj syn ma 3 roky a 3 mesiace a az teraz! sam rozhodol, ze uz to chce. Zacal odmietat plienku. Davali sme mu slipy, ale nejako ich nevedel rozlisit od plienky. Tak beha len v kratasoch alebo holy. A uz druhy den sam cika do serblika. Postojacky, san si prinesie serblik a vycika sa. Vyskusala som vsetko a nakoniec som to nechala na nom. A oplatilo sa

tamarka9
12. jún 2017

@katkakovac no to sa da,pokial ti dieta nechodi do skolky,tam ti ho s plienkami nezoberu...

katkakovac
12. jún 2017

@tamarka9 zalezi aka skolka. V suromnej neni problem, v statnej obrovsky. Toto som riesila minuly rok, nakoniec isiel do sukromnej a chodil doteraz v plienke.
Inak do septembra este 2,5 mesiaca. Vyskusaj nechat behat navolno, motivovat napr cukrikmi ale aj poriadnou pochvalou. U nas natlaky nepomohli, skusala som odplienkovat dokopy takmer 2 roky. Nakoniec naozaj pomohlo pockat. On sa dokonca sekol tak, ze nechcel pit, aby necikal. A co spravis, ak sa proste do septembra neodplienkuje?

tamarka9
12. jún 2017

@katkakovac na sukromnu nie su financie ☹ ja som jej plienku dala spat,nocnik sme uplne schovali,lebo este ho len videla,uz kricala nie. Teraz chodi so mnou na wc,podava papier,splachuje,bavi ju to. A skusim o nejake dva tyzdne na zachod s redukciou,mozno sa jej to zapaci viac. Mna to trapi aj preto,lebo sa jek v tychto teplach strasne zaparuje ritka,normalne az koza jej zlieza,preto som chcela skoncit s plienkami. Ak sa do septembra neodplienkuje,tak sa musim v skolke dohodnut,ja mozem tak do novembra max byt doma.

katkakovac
12. jún 2017

@tamarka9 ja ta chapem, my sme mali nariadene koli problemom z chodzou skoncit z plienkami. A stale to neslo🙁 Len trpezlivost. Ale dievcatka su na toto ovela sikovnejsie, mozno zo dna na den pochopi, ze jej je tak lepsie. Este ma napadlo, nemas vo svojom okoli nejake uz odpliankovane dieta, co uz sedi na serblik? Ze by bolo pre tvoju malu prikladom...

vrana80
12. jún 2017

U nas velmi podobne, mladsia dcera si aj sadne na nocnik, posedi, povie ze hotovo a nocnik prazdny a je vidno ze jej treba...a do 5tich minut si vypyta plienku, tak som si tiez povedala ze este nie je pripravena a to bude mat 2 roky a 8 mesiacov. Dufam, ze cez leto to dame 🙂