icon

Som sebecká mama a zbytočne preháňam

lucymk
7. máj 2013

Moja dcerka ma uz 2 aj pol roka.Som nanu strasne naviazana.Od narodenia som stale snou.Vsade ju beriem zo sebou ako privesok. 🙂 Nedala som ju nikomu na dlsie ako na 1hodinu, a to len v pripade ,ked som sla do kostola,alebo ju zobrala svokra na prechadzku max .na chvilku sama,alebo vzdy som isla snou.Vzdy ked som bola bez nej,nevedela som sa vôbec sustredit,len som rozmyslala 😒 ako jej je ,ci neplace ..... Ked som si potrebovala nieco vybavit ,tak bud som si ju zobrala zo sebou,alebo som isla ked mala spinkala.Teraz pred Vianocami sa nam stalala tragedia v rodine. 😢 Manzel musel byt v praci a ja som namala inu môznost ako ju nechat na cele 2dni u mojej svokry,co mala ostat na tyzden,ale zobrala som si ju.Dlhsie som ju proste nemohla nechat.Je tu niekto kto ma pochopi? Ja som uz aj svokre vysvetlovala, ked mi vykricala preco som jej vnucku nenechala na dlhsie. 😠 Nejde oto, ze jej ju nechcem dat,ale proste je to moja dcera a ja chcem byt stale snou .Nikdy mi nezavadzala ,aj ked ma niekedy vie poriadne rozculit a nikdy mi zavadzat ani nebude.Nikto ma nechape ☹ ☹

Strana
z2
briketa
7. máj 2013

@lucymk pozri, pokial ma 2 a nie 22 tak je to OK 😀
o chvilu budes mat deti dve a lasku budes nasobit dvoma, nie delit. babatko bude vyzadovat zrovna tolko pozornosti ako starsi surodenec a same sa to cele prisposobi novej situacii.

demeterka
7. máj 2013

Ja to chápem, len podľa mňa by si sa mala začať učiť mať ju aj odseba, pretože rastie, potrebuje prichádzať do kontaktnú s inými ludmi aj inými deťmi, musí sa socializovat, nemôže ostať uputana len maminke lebo to jej veľa do života nedá. Viem že to je ťažké ale nejde len o teba ale aj o jej zdravý vývoj, aby vedela jednať s cudzími ľuďmi a podobne. Bude potreboavt aj rovesníkov, aby sa veľa noveho naučila. Toto už maminka ťažko nahradí. A je iné ked je s ľuďmi a si tam ty, ako ked je s inými ľuďmi sama, vtedy sa vyvíja osobnosť, lebo ked tam si má svoju istotu, nemusí sa nijako začať prejavovať.

evabb35
7. máj 2013

@lucymk Zastávam názor, že detičky sú rôzne. Niektoré už v 2 rokoch utekajú od mamy za deťmi, za babkou a niektoré potrebujú mamu držať za ruku a hrať sa v maminej blízkosti ešte v 4 rokoch. Deti sa osamostatňujú rôzne a to podľa mňa každá mamička vycíti a treba to rešpektovať. To sa nedá naučiť socializáciou, nacvičiť trávením času medzi deťmi a inými ľuďmi...každé dieťa sa vyvíja rôzne. Je síce pekné, že babka chce mať vnúčatko na týždeň, ale vnúča nie je kniha na požičanie. Raz príde čas, keď vnučka bude u nej aj týždeň, ale zatiaľ naozaj stačí aj tých pár dní.

evabb35
7. máj 2013

@lucymk Podľa mňa osamostatňovanie dieťaťa je dlhodobý proces. Tam naozaj sa nedá riadiť sa tým, čo povedia ľudia, čo povie babka, či bude babka spokojná...Tam ide o to, ako celý ten dlhodobý proces osamostatňovania bude prebiehať a ako skončí. Jedného dňa dieťatko nastúpi do neznámej školy, nasadne do lavice s neznámymi deťmi, bude sa pohybovať v neznámom prostredí a až vtedy sa ukáže, aké je samostatné a ako si vie poradiť...však učitelia, psychológovia vedia rozprávať o rôznom priebehu adaptácie detí...Čo myslíš, ktoré dieťa dopadne lepšie? To, ktoré trávi prvé 3 roky čo najviac s mamičkou a či to, ktoré prvé 3 roky trávi veľa času s babkou?
Však toľko článkov sa o tom popísalo, že nechápem, čo babka rieši? Však nech si číta časopis Dieťa alebo iný, kde sa o tom píše,aby bola trochu v obraze.

Strana
z2