Som zúfalá z 14 mesačnej dcéry
nechcem vyzerat mamicky ako psycho matka, ale obcas uz naozaj nevladzem. mam 14 mesacnu dceru, kojila som do 10 mesiacov, takze som caste nocne budenie pripisovala tomu. Potom jej rychlo vybehli zuby a zacala strasne hryzt uz ani necucala len ma hned uhryzla. Takze som ju odstavila, nijaky problem s tym nemala. Ale aj nadalej sa budi tak 7 krat 8 krat za noc. Vypije aj tri flase mlieka mimo toho co vypila pred spanim. Cez den mi nechce jest, maximalne desat lyzic a dost viac do nej nedostanem a to skusam kadeco co by jej mohlo chutit. a tak je to s ranajkami obedom aj vecerou.Nahradi si to samozrejme tym mliekom v noci. Mimo toho vrieska ked jej vypadne cumel alebo len tak ma zavrete oci a vrieska. Neprehanam. Uz sa ma na to pytali aj susedia a to byvame v rodinnom dome. Manzela som odstahovala do obyvacky aby sa aspon on trochu vyspal a ja meliem z posledného. Cez den spi maximalne dvakrát po 30 minut . Aj ja s niecim na chvilku pobavi ale vacsinou len zhadzuje veci alebo nici bratovi hracky a v kuse chce byt nacapena na mne...Skusala som uz homeopatika, cajiky na upokojenie, spanie vonku v kociku, babyplavanie aby minula energiu, aj vyrevat som ju nechala, ale ona by pokojne zjapala aj 4 hodiny. Tvar ani slzicka, len zjape...Velmi ma mrzi ze na syna mam aj vdaka tomu len malicko casu a energie, on bol velmi dobre dieta a ja som sa uz niekolkokrat pristihla pri tom, ze som si pomylslela, ze som mala ostat pri jedinacikovi. Viem, je to strasne takto uvazovat....Chcela som sa aspon ciastocne zapojit do pracovného procesu, dalo by sa mi aj z domu ale je to pri nej bez sance, to je v poriadku, len keby som videla aspon nejake zlepsenie...Jasne ze mame aj pekne chvilky, ked sme von a je zlata a sa smeje ale potom to zas pride... a ja mam pocit ze je zo mna stara strhana vystresovana zenska ....
@alexmianina samozrejme pani dokonala 🙂 uz chcem vidiet dieta ktore v noci nikdy nezaplakalo, nikdy sa nehodilo v obchode o zem a je to najposlusnejsie dieta na svete.
@alexmianina btw ZIADNA z nas sa nemyli pretoze kazda preziva materstvo inak a kazda jedna robi co si mysli ze je najlepsie pre jej deti a rodinu. Nielen potreby dietata totizto musia byt uspokojene. V rodine je totizto viac ludi nielen babatko. A nevidim na tom nic zle ked si zena a aj muz chce oddychnut. A ak "trening" tomu dopomoze nic na tom nie je zle. Pre dieta je totizto lepsie ak bude mat oddychnutych a spokojnych rodicov ktori budu mat energiu sa mu venovat cez den ako uplne trosky ktore budu skakat ako ono pisti.
@vladulienka1982 necitala som celu konverzaciu a nazory inych matiek, no jednoznacne zmensenie davky mlieka, ved 3 flase? to je haluz teda...to ani dospelak nevypije tolko...a na ostatne, co sa tyka Tvojej malej sa skus informovat u pediatricky, pripadne psychologicky, ktora sa zaobera malymi detickami, ako je Tvoja dcerka...Vela uspechov prajem, nech sa malinka trosku stabilizuje a ukludni svoje hnevy a place...zaroven Ta obdivujem, ze este si ziva, mna by uz asi natiahlo pri tomto, co tu Ty opisujes...🙂
@ajana1 prepac, ale nie som troska. Len to mam proste v hlave inak nastavene. A nemusim byt dokonala na to, aby som pocuvala svoj matersky instinkt, ktory mi hovori, ze moje deti NEMUSIA plakat. Nerobi mi to dobre a urcite ani im. Tak naco sa trapit vzajomne? Mame proste iny pohlad na vec, moje deti plakat nemusia, aby som bola oddychnuta. My sme s muzom stastni, ked su ony spokojne. A nerobi nam problem sa im par rokov zo zivota trosku prisposobit.
Och toto poznam,maly ma rok a este sme sa nestihli vyspat...budi nas cca 7x v noci co reve a dam mu 1x flasu mlieka viac mu nedam ma smolu :D ...posledne dva mesiace cely den reve a vrieska..aj v kociku,aj ked chce behat za jednu ruku...tiez nevieme co s nim :D Kazde rano co vstaneme mame chut plakat...a naj je ze stava cca o 5 rano..Vecer mal rezim na 19:00 ale uz nezaspi keby co bolo ,az tak okolo 21...
@alexmianina ale ved som nikde nespomenula ze si? a super ze ste stastni a velmi vam to prajem pretoze to je to najdolezitejsie. Mne sa len nepaci ze tu utocis na ine maminy ktore sa rozhodli ist inym smerom ako ty. Nevies ako sa dopracovali k svojmu rozhodnutiu a taktiez ako to u nich vyzeralo. Je jednoduche sudit a ver tomu ze by sme aj u vas doma nasli vela veci ktore sa daju robit inak.
@alexmianina tak napriklad ja mam dieta ktore od narodenia sa potrebuje pred spanim ol hodinu vyrevat a je jej uplne u prdele ci stojim pri nej a este vacsie hysaky ma ked ju chcem ukludnit...ona sa potrebuje vyrevat od unavy a zaspi... nie vsetky deti su jak z ucebnice...takisto v noci sa niekedy zobudi, poreve a spi dalej...ked pridem ku nej tak chyti uplny hysak a zacne revat horsie, takze ano, ja pozeram telku v inej izbe a idem ku nej az ked pocujem, ze neprestava plakat...
@alexmianina moje deti nepoznas, takze asi nie je vhodne aby si sa na ich adresu vyjadrovala... ☹ Prepac, ale nemam rada taketo utoky ako mamiciek ako su tvoje... Je tu kopec mamiciek co pozna mna aj moje deti a vedia, ze mojim detom nic nechyba... Ked viem, snazim sa poradit, ked nie tak si nedovolim byt utocna a ani neprijemna...
Mas deti po sebe a to je rozdiel, lebo pri takych malych detoch rok je vela. Mam 2 deti kde je vekovy rozdiel iba 5 mesiacov, mladsie dietatko mam adoptovane a chcela som vyuzit moznost ho tiez dojcit, kedze v tom case som dojcila svoje bio dieta. Vzhladom na SK zakony sa ku nam dcerka dostala az po 2 mesiacoch, takze ti nemusim opisovat ake tazke boli zaciatky s dojcenim, ale sme to zvladli. Na druhej strane som vsak musela vela veci riesit, aby sme vedeli fungovat ...a preto som bola po nutena riesit nocne dojcenie a ked mal maly ukoncenych 8 mesiacov tak som ho prestala v noci dojcit a to iste ked mala dcera 8 ukoncenych mesiacov... Jednoducho vstavat od polnoci kazdu pomaly hodinu a dojcit na striedacku jedno, potom druhe nebolo mozne...ludsky a ani psychicky.
Tiez by ma zaujimalo ako by si potom vyriesila napr.dojcenie, keby obidve deti naraz boli hladne zacali plakat ??? Tandem dojcenie nebolo pri ich velkosti a mojich velkych prsiach mozne? UM som nechcela davat, prislo mi to zbytocne kedze som mala dost mlieka...
A ano mam deti, kt.nemaju cumel, spavaju vo svojich postielkach, mame rezim (striktny, kt.dodrziavame), deti dokazu zaspat aj bez mojej pomoci, precitam rozpravku, pomodlime sa, zazelame si dobru noc a spinkaju, ano neutekam pri kazdom zaplakani, ucim ich od malicka, ze musia byt trosku trpezlive, dokonca popri MD a aj RD som stihla pracovat a GARANTUJEM ti, ze kedy si nas stretla na ihrisku tak by si to ani nezistila.... 😀 😀 😀
A ano som MATKA, milujem svoje deti, ale milujem aj seba a pozeram aj na svoje zaujmy...samozrejme ak to chce robit niekto inac je to jeho rozhodnutie a ja to respektujem... Mne nas zivot absolutne vyhovuje, sme velka a hlavne stastna rodina, kde su zatial vsetci spokojni ... 🙂 😉 🙂
A ak si dobre precitas otazku od zakladatelky tejto temy, tak zjavne radost nepocituje a hlada pomoc, lebo to uz nezvlada....
ste na tom podobne ako ja .neupokojím vás asi ja mám skoro 3ročneho pije vnoci mlieko samozrejme sa budí tiež aj pomimo pitia,tiež som ztoho na nervy do dvoch rokoch bol hore 5 a viac krat aj splačom teraz tak trikrát .neprespal ešte noc max.tak 3krat bez mlieka ,ale inak stale sme hore zaspava okolo 22 hej a už okolo pol noci je hore 😖
Ahojte, aj u nas tak bolo. Ked mal syn 11 mesiacov, povedala som si DOST, ziadne mlieko v noci Reval a reval a reval. Dala som ho k sebe do postele, nic nepomahalo, ani voda, cajik, cumlik. Ale vydrzala som, 3 noci boli zle, mala som chut vyskocit z okna a mat pokoj, potom si asi uvedomil, ze ma nezlomi a odvtedy v noci mlieko nepyta. Ked sa v noci preberie, pohladkam ho, dam cumlik, ked nadalej reve dam si ho k sebe do postele a zaspi. Potom ho prelozim do jeho postielky. Ale cez den je stale nespokojny, reve ked je, neobsedi na stoličke, kope nohami, nic nezaujme na viac ako 2 minuty, velmi je divoky. A pritom stale mrnci nespokojnostou. Taky je od 5 mesiaca neustale Vyzaduje len mna, nik iny k nemu nemoze, lebo dokaze vrestat do zvracania aj 3 hodiny. Mam starsiu dceru, taka ona nebola, pristup rovnaky, on je velmi tvrdy oriesok. Mozno je psychicky naruseny, z neho uz aj ja. Som z toho zufala, ale lubim ho, to jediné ma drzi nad vodou a stale si opakujem, ze ved to tak nebude vecne. Drzim palce maminam náročných deti, vela trpezlivosti.
@vladulienka1982 nocne krmenie to je temicka. Uzila som si svoje takze poznam. Najprv zacni nenapadko znizovat davky. Ja som postupne mlieko nahradzala vodou. Perfektne to zafungovalo. Naozaj treba ist na to postupne povedzme v priehu 5 al. 6 tyzdnov a uvidis nocne krmenie skonci. V noci travi mlieko - potravinu z toho sa budi . Uvidis pride velke zlepsenie aj ked neprespi celu noc ale zlepsenie bude. Moja spala na dlhociznych prechadzkach , doma v postielke minimum. Viem ze s malym synom sa to neda. Ked mala moja tolko co ty, dala som ju na balkon 1 gumenu hracku do ruky taku co milovala a do 20 min bola tuha a pospala aj hodinu a pol. Musis skusat a hladat svoje metody predsa len si ju poznas najlepsie. A este nieco najprv odstran mlieko v noci a cez den rob vacsie prestavky medzi jedlom neboj sa toho, pockaj si kym vyhladne. Pokojne vynechaj desiatu a olovrant. Ked bude citit hlad sama si vypyta. Ja som tiez salela ze decko neje 5 x denne a tlacila som do nej. Moja sa krasne rozjedla v roku a pol.
Sestra urobila prersne opacne, neodstahovala z izby na noc manzela,ale seba. Deti sa casto spravaju inac pri otcovi ako pri mamke. tri dni dieta vrieskalo a bol pokoj. odporucam nahradit nocne mlieko cajom a vydrzat, nepopustit, nech vrieska kolko chce.
A este nieco. Mlieko v noci u deti ktore uz maju zubky nie je vhodne aj preto ze obsahuje cukry kt. Narusaju zubnu sklovinu takze sa mozete dopracovat k zubnym kazom. Tiez mlieko sa v zaludku zrazi a je z toho akoby tuhy pokrm kt. Sa travi a to uz dieta neoddychuje ale sa budi. Je to to iste akokeby ste sa pred spanim dobre napchali a potom sa stazovali ze ste sa budili prip. Mali kyselinu.
tak pridam nas pribeh... dieta vytuzene sa nam narodilo, sice o mesiac skor ako bol termin porodu ale okrem silnej zltacky zdrave chlapca ako buk, prvy mesiac spal, den, noc, stale spal, to ta zltacka samozrejme 🙂 no a potom zacalo obdobie vrestania - koliky, proste nepokojne dieta, nebol kojeny ( to koli mojmu zdravotnemu stavu) a tak bol stale na flasi , dieta spokojne nebolo vobec, ci na rukach, ci na podlozke, ci v postielke ci v kociku, v autosedacke, stale len plac.... vsetky vysetrenia ci je zdravy, neurolgicke ci je normalny....v noci sa budil 26 krat , cize nonstop ... odstranili sme vsetko co by mu mohlo vadit, dokonca sme odstranili aj nas rodicov a dieta spava od 7 mesiacov same v izbe... nic.... ako 18 mesacnemu sme mu prestali podavat akekolvek tekutiny v noci, dokazal totiz vypit 3 litre denne a 1 v noci, mal abstak aj reval, rucal ... nepomohlo aj tak sa v noci budil... nic nepytal ale musela som ho ist utisit, nakoniec padlo rozhodnutie odstranit dudlovu flasu, pil z nej od narodenia , dva dni odmietal cokolvek napokon sa napil a odtedy je klud v noci zamrnka raz- dvakrat ale nejdem za nim, lebo to sa len prevracia na stranu, proste sme odstranili kamen urazu, skuste to aj vy .... je ovela pokojnejsi, lepsie papa lebo nieje plny vody... a je naozaj narocnejsi ako ine deti, takze su deti a deti tak ako su rodicia a rodicia 🙂
@vladulienka1982 necitala.som rady z.inych prispevkov...ale z tvojho uvodneho mozem z mojho pohladu iba povedat ze hladna nie je pocas dna asi preto lebo sa naje v noci....je to zacarovany kruh....mam dve deti ...starsia bola od mala hrozny jedak...teraz v 4 rokoch sa rozjedla a zjedla by i slona....mladsia je drobna chudunka a papa i za dvoch....no ale to mimo temy len aby si vedele ze kazde dieta inak papa....v noci by som sa pokusila to mliecko obmedzit...bude to asi potrebovat trochu bdenia ale sak ako pises aj tak malo spis....ponukla by som len vodu ...tisila mojkala ...a po par nociach si zvykne....a to ze pocas dna ti len pisti a chce byt pri tebe...je uplne normalne ...mojkaj ju ...nos na rukach ci v nosici pravdepodobne chce byt stale s tebou....mladsia bola a je moja nalepka ...varim s nou....upratujem....chce byt pri mne tak nech je....ked tie deti tak rychlo rastu tak si ju vychutnavam....sak ono ju to prejde....do 2 rokov bola na mne non stop teraz uz trochu menej...drzim palce a pevne nervy
@lenka_21 Boze, ja keby som tu metodu skusala, tak o 5 minut uz mam totalne vzlykajuce dieta, o dalsich 10 by sa mi asi povracala z revu, to kebyze ku nej pridem a ukludnit ju chcem, tak ma capka, skriabe, bije, sada si, rozreve sa este viac...u niektorych deti to nefunguje. Nefungovalo ani pri prvom a nefunguje ani teraz...narocne 2 deti, no "vychytali sme"...☹
@vladulienka1982 fuuu ziadna sranda 😖 mozno by si mohla skusit tak ako som tu uz citala obmedzit mlieko cez den a skus jej dat namiesto domacej stravy tu kupovanu z obchodu napr.DM mozno jej to bude chutit.Mam kamaratku a jej mala vobec nechcela jest domacu stravu iba tu kupovanu ale ona ma reflux tak jej doktorka povedala ze nech jej ju kupuje lebo nieje taka chutovo vyrazna a preto ju to nedrazdi a taktiez to musi byt kontrolovane. Je dost pravdepodobne ze nebude tolko zasytena z mlieka a preto moze byt nervozna.Viac pohybu vonku a pred vecernym spanim jej dat taku hodinku na ukludnenie a nejaku tu veceru co by ti spapala aby bola napapana pred spanim mozno potom nebude chciet tolko mliecka v noci alebo nahradit nesladenym cajikom z medovky. U nas zabera pozeranie Fiha tralala mala ju zboznuje 🙂 alebo citat knizku obrazkovu a pod. Tolko moj skromny nazor snad nieco zaberie zelam pevne nervy 😉
@vladulienka1982 ahoj, som nazrela po roku do Tvojej temy a tak sa chcem informovat, ci sa malicka zmenila a ci prestala vrieskat a ci je uz trosku kludnejsia 🙂...Ak tu budes, trosku popis, ci je ina a ak ano, kedy sa to zmenilo - zmiernilo?...Dakujem za odpoved....som totiz zvedava, ci to bolo prechodne obdobie, ci nie...a ako si to nakoniec riesila? A zacala Ti cez den jedavat a v noci spinkavat?
@vladulienka1982 mala som rovnake problemi. Zacala som jej davat jest pravidelne kazde dve hodiny skus ovsene vlocky s mliekom a medom ci cerealie tie sladke. Nase pravidlo ak nechce jest aspon tri lizicky na silu musi aby sa jej ustalil metabolizmus. Velakrat som jej musela hlavu pridrzat co sa furt vrtela. Takto ked kazde dve hodiny zje aspon par lizicek za par dni si zacne sama pytat len si naozaj sleduj pravidelnost. Dolezite po siestej uz ziadny caj. Nebudes muset v noci tolko prebalovat. A prejdi z mlieka na cistu vodu. Naozaj to funguje. A ked stale vela cura davaj caj bez cukru. Vypije ho menej a to co vypije jej bohato staci. A ked nebude mat v brusku tolko pitiva zacne lepsie papat.
@luta13 Caute baby, tak sa hlasim po takmer roku 🙂
...takze...situacia sa o nieco zlepsila, mlieko robime len raz v noci (toho sa nechcela vzdat) a stale plati, ze keby som ju cez den nenutila jest tak ona si pyta len GUGU (mlieko), nic ine jej nechyba. Moze stat pri svedskych stoloch a bude zjapat, ze chce mlieko (alebo mozno este kindervajco) Stale je to dost narocne, hlucne dieta, umrncane, ale lubime ju. plati aj to, ze ma asi 6 oblubenych jedal a ine nezje, ale velmi lubi ovocie, tak aspon nieco...teraz trénujeme nocnik-uz mala dva roky, ale nechce tam sediet. Aspon uz reaguje ked ma nakako v plienke, tak snad sa aj to casom podari. Mna hlavne mrzi, ze je taka zamracena, taky maly angrybird, mali sme oslavu a jej kamosky boli za princezne a nasa buchta len mrncala a tvarila sa nestastna. stalo ma to tolko namahy to zorganizovat a keby ste videli tie fotky..... tesim sa, ze sa nam podarilo prestahovat sa, takze verim, ze budem mat viac casu aj energiu. pracu som nakoniec nateraz odmietla, chceli aby som robila z domu na 4 hodiny, ale ja pri nej, dome, a pomoci choremu otcovi 4 hodiny denne volne nemam ( prosim nejaku maminku, co to tak ma, nech mi napise, ako to robi). 🙂 takze tak...stale si hovorim, ze urcite bude mat super pubertu a bude to moja kamoska a ja si budem hovorit, ze sa to vsetko vyrovnalo...
@vladulienka1982 urcite sa to zlepsi. S nasou dcerkou to do dvoch rokov bolo utrpenie a tiez bola taky vecne oduty samoser. Neusmiala sa ani za otca 😀 teraz je uuuzasna 😊
@vladulienka1982 tvoje dieťa sa správa tak preto, lebo vie, že dosiahne svoj cieľ. Má veľmi citlivé senzory a vie, že mama mu nakoniec vyhovie, je len a len na tebe, čo s tým urobíš. Ak vyhodíš fľašu a zabudneš na to, e tvoje dieťa by malo dostať kindervajíčko a pod. somariny, začne jesť aj iné jedlá, najmä keď pomedzi ne okrem vody nedostane nič. A nepíš mi prosím ťa, že to nepôjde, že bude točiť stále len šesť jedál, kým to aspoň počas dvoch týždňov nevyskúšaš. Mlieko vo fľaši jednoducho nebude, v noci už vôbec nie, najlepšie zrušiť niekde na výlete, na dovolenke, tam pochopí, že fľaša nie je lepšie ako doma. Doma to môže brať ako trest, že jej odopieraš niečo, na čo je zvyknutá. Vôbec nerieš, že je zamračená, veď aj tak deti sú zlatučké, nemusí sa stále na každého usmievať, časom na fotkách z oslavy budete super baviť. Ty musíš byť dôslednejšia, nedať sa vydierať jej krikom, byť kludná a malá pochopí, že inej cesty niet. Na tvojom mieste by som tiež nešla do práce, máš toho dosť aj bez nej, bola by si v obrovskom strese. Ak by už bola bez plienky, dala by som ju na tvojom nieste do škôlky, pochopila by , že sa svet nebude točiť okolo nej, že platia isté pravidlá, ale ak na nočník nechce ísť, tak až o rok. Teraz je pre ňu veľmi dôležité obdobie, v ktorom skúša, kam až môže zájsť, ak jej nestanovíš pevné hranice už teraz, na pubertu by som sa veľmi netešila 😉
@marcelatje "oduty samoser" - krasne si to napisala...haha 😀
@vladulienka1982 dakujem, ze si sa ozvala...No mas to stale tazke, nezavidim, no ako pise @timea7, treba byt prisnejsi na nu trosku si myslim...Ja by som nedala vzdy to, co chce...Proste NIE a hotovo! Ale je to Tvoj styl vychovy, kazdy si vychovavame svoje deticky ako najlepsie vieme, takze nebudem Ti nic hovorit...Drzim silno palce, aby casom bola malicka krasne, usmiate dievcatko, ktore papa vsetko, co mu nalozis...Prajem Ti velmi vela trpezlivosti 🙂
@zuzkanik souhlasim s tebou..kazde dite potrebuje hranice co muze a nemuze. Uz od ranneho detstvi je treba je vychovavat a nedovolit nebo byt dusledni..tez vidim napr.deti co vyvadeji..valeji se v obchode atd..ale to je chyba rodicu ze jim vsechno daji a dovoli a oni si to tak pak vyrvavaji lebo vi ze to dostanou..podobne to je asi i se spankem..naucit a mit rezim uz odmalucka a rozlisovat den a noc..a s tim papanim v noci to je pravda..uz takto velka by nemela v noci papat..je to pro ni tezke i na traveni..aj sem citala ze vecera by mela byt lahka a ne moc pozde...ja mam dva syny 14rocneho a 14mesacneho..kazdy je uplne iny povahove lebo maji jineho tatu(jeden je klidny a ten mladsi to je cert) ALE SPANI MAJI ROVNAKE.oba mi dobre spi lebo sem u oboch dvoch robila to iste...a na kazde dieta existuje nieco co na ne plati..
@sorciera24 moze v tom byt aj nieco ine..ale rezim musi mit od narozeni..i samotne deti maji radi rezim..a kdyz su vetsi tak byt dusledni..kdyz se rekne ne tak by to melo platit..a hlavne u obou rodicu..ne ze jeden rekne ne a druhy ano..
@vittory dovolim si oponovat ze ani rovnake postupy pri vychove deti nemusia priniest rovnaky vysledok. Mam dve deti s jednym muzom ( len pre info ze "zaklad" maju rovnaky) a teda rozdielnejsie ani nemohli byt. Ku kazdemu jednemu dietatu treba pristupovat individualne pretoze ich spravanie nie je len vysledkom vychovy ale velky vplyv ma aj temperament. Dcerka nema(la) velmi burlive obdobie vzdoru syn sa vsak uz teraz prejavuje "divokejsie" 😅

@ajana1 a mylis sa. Ide to aj bez slz. Moje deti nikdy v zivote nepreplaki v noci ani minutu. Som tu pre ne, ved som ich mama. Nebudem cez den vyspavat a dohanat nocny deficit, lebo som mala potrebu decko v noci trenovat.