Som zúfalá z 14 mesačnej dcéry
nechcem vyzerat mamicky ako psycho matka, ale obcas uz naozaj nevladzem. mam 14 mesacnu dceru, kojila som do 10 mesiacov, takze som caste nocne budenie pripisovala tomu. Potom jej rychlo vybehli zuby a zacala strasne hryzt uz ani necucala len ma hned uhryzla. Takze som ju odstavila, nijaky problem s tym nemala. Ale aj nadalej sa budi tak 7 krat 8 krat za noc. Vypije aj tri flase mlieka mimo toho co vypila pred spanim. Cez den mi nechce jest, maximalne desat lyzic a dost viac do nej nedostanem a to skusam kadeco co by jej mohlo chutit. a tak je to s ranajkami obedom aj vecerou.Nahradi si to samozrejme tym mliekom v noci. Mimo toho vrieska ked jej vypadne cumel alebo len tak ma zavrete oci a vrieska. Neprehanam. Uz sa ma na to pytali aj susedia a to byvame v rodinnom dome. Manzela som odstahovala do obyvacky aby sa aspon on trochu vyspal a ja meliem z posledného. Cez den spi maximalne dvakrát po 30 minut . Aj ja s niecim na chvilku pobavi ale vacsinou len zhadzuje veci alebo nici bratovi hracky a v kuse chce byt nacapena na mne...Skusala som uz homeopatika, cajiky na upokojenie, spanie vonku v kociku, babyplavanie aby minula energiu, aj vyrevat som ju nechala, ale ona by pokojne zjapala aj 4 hodiny. Tvar ani slzicka, len zjape...Velmi ma mrzi ze na syna mam aj vdaka tomu len malicko casu a energie, on bol velmi dobre dieta a ja som sa uz niekolkokrat pristihla pri tom, ze som si pomylslela, ze som mala ostat pri jedinacikovi. Viem, je to strasne takto uvazovat....Chcela som sa aspon ciastocne zapojit do pracovného procesu, dalo by sa mi aj z domu ale je to pri nej bez sance, to je v poriadku, len keby som videla aspon nejake zlepsenie...Jasne ze mame aj pekne chvilky, ked sme von a je zlata a sa smeje ale potom to zas pride... a ja mam pocit ze je zo mna stara strhana vystresovana zenska ....
@vittory moje deti vzdy mali rezim,a aj tak mladsi syn prereval rok vkuse,kym nezacal chodit...polrocnemu,ci novorodencovi asi tazko poviemnie,ked este nic nevyzaduje!...a keby niekomu tolko dieta plakalo,co nam,dam ruku do ohna,ze take reci by ste si nexalii...tiez som bola kedysi taka chytra,bez urazky....mame este starsieho syna,tiez bol tvrdy oriesok,ale inak....je slusne vychovany.....ked porovam vskole... ..kazde dieta je ine a dokonca s rovnakouvychovou 😀
Ano dobre..moze byt..ale ja si stejne myslim ze dite vetsinou nebreci jen tak bez duvodu...spokojne babo neplace..tzn.ze mu musi neco byt a mohlo by to byt neco co by vas nikdy nenapadlo...dam priklad blbost rusive zony ci jak se to povi..bar co...a pulrocnimu nebo osmimesicnimu diteti uz se da rict NE..jak ze neda..kdyz neco chce do ruky (hrat si s necim) co nemuze tak se mu rekne ne ze to nemuze...muj nazor 😊
A v jinem prispevku sem psala ze mam dva syny ale kazdy je uplne jiny...jen co se tyka biologickych potreb to maji podobne nebo stejne...dobre spali ikdyz starsi syn pozdeji nepotteboval tolik spanku pres den ale v noci spal celou noc..jezeni mi oba dva jedli vsechno az teda na mladsiho co ma ted 14mesicu mi nechce mleko z lahve ani z hrnecku tak ho krmim lzicou a tak mi ho vypije..je to maly nervacek ale rodic nesmi polevit a poddat se diteti..dite ma poslouchat rodice ne rodice dite...takze i kdyz se zacne vstekat tak nepolevim kdyz mu reknu ne a za chvili je klid..😊starsi syn je absolutni klidas..od mala s nim nemam sebemensi problem..ale sem ho nikdy neuhodila po hlave jen na zadek a to jen do peti let..takove ty vychovne..a pekne sem s nim mluvila a vysvetlovala...proste dar od boha..oba dva za ktere mu dekuji..
@ajana1 no napriklad moje...kdyz si dite nerozmazlis a nedas mu vse na co si ukaze a bude zvykle na slovo NE tak se ti o zem nehodi..a tez si myslim a vim ze moje dite brecet nemusi a nechci aby zbytecne brecelo kdyz nemusi...ja sem jeho matka a chci aby bylo stastne a udelam pro to vsechno...aby nemuselo brecet...samozrejme tak aby to nezasahovalo do vychovy...to kazda matka uz musi vedet jak na svoje dite...
@ajana1 no napriklad moje...kdyz si dite nerozmazlis a nedas mu vse na co si ukaze a bude zvykle na slovo NE tak se ti o zem nehodi..a tez si myslim a vim ze moje dite brecet nemusi a nechci aby zbytecne brecelo kdyz nemusi...ja sem jeho matka a chci aby bylo stastne a udelam pro to vsechno...aby nemuselo brecet...samozrejme tak aby to nezasahovalo do vychovy...to kazda matka uz musi vedet jak na svoje dite...
@marcelatje souhlasim ale ja se nebavim o temperamentu to mam aj ja doma starsiho kludase a mladsi je cert ale zakladni veci musi dodrzovat oba dva tak isto...
Ja ti neviem, ale mne to príde normálne, to čo popisuješ v úvodnom príspevku. Dieťa sa samo málo kedy s niečím zabaví, chce sa hrať s tebou, nie sama. Tým, že máš druhé dieťa je to o to náročnejšie, skúsiť nejakú spoločnú aktivitu. U nás veľmi fičí prelievanie vody, bývate na dome, šup na terasu a môžu prelievať do zbláznenia, u nás je to asi jediné, kde ma nepotrebuje. Naša spávala len pol hodinové spánky, až neskôr začala aj hodinu a viac. Keď sa ti hentak naleje v noci, tak nemôže mať ani v pohode spánok a cez deň normálne jesť. Za tým revom by som hľadala príčinu a nie len nechápavo kukať, čo chce. Lebo áno, ozaj niečo chce a keďže to ešte nevie povedať, tak čo sa má hádzať o zem? Áno, aj to príde. Mňa sa skôr mrzí ako veľa mamičiek nepozná svoje deti a nevie odhadnúť, čo to dieťa práve chce a hlavne rešpekovať to, že chce väčšinou vždy matku.
@vladulienka1982 I ja sa niekedy citim ako stara zena pri malej , a myslim si, ze vizeram zufalo 🙂 Z toho si nic nerob. Nie su to nahodou zubky? ci uska?
@vladulienka1982 super 😉
@monikaparson presne ako pises, za revom treba hladat pricinu. Casto byva problem ze sa mamicky ku svojim batolatam spravaju ako ku babatkam. Len preto, ze este nerozprava neznamena ze nerozumie. Rocne dieta ma prespat noc a da sa to a dokonca bez placu. Je nirmalne ze dieta place aj to ze sa hadze o zem pokial je frustrovane ze mu mama nerozumie. V dnesnej dobe existuje kopec dobrej literatury. Mozem poradit ak bude zaujem. Deti su deti a nebudu naslovo posluchat a budu aj plakat a testovat nasu trpezlivost ale da sa to zmiernit, zlepsit. Staci porozumenie.

@marcelatje máš pravdu, ale problémom zakladateľky témy nie je odlišná reakcia na rovnaké výchovné postupy, ale skôr absencia pravidiel a ustupovanie požiadavkám dieťaťa 😒